20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Βασιλικό Οικογενειακό τραπέζι!

Το περασμένο Σάββατο, η Καθολική Νεολαία της Αθήνας συγκεντρώθηκε στην ενορία του Αγίου Φραγκίσκου για μια αξέχαστη εκδήλωση πνευματικής αναζήτησης και φιλίας, ανοίγοντας τις πόρτες της σε νέους και εφήβους της Επισκοπής μας. Νέοι από διάφορες ομάδες της Αθήνας συναντήθηκαν, μοιράστηκαν εμπειρίες και ανακάλυψαν κοινά ενδιαφέροντα.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στην Λισαβόνα έδωσε στους συμμετέχοντες την αποστολή να μοιράσουν απλόχερα το μήνυμα που έλαβαν. Έτσι κι εμείς, αφού γνωριστήκαμε και αφού παίξαμε λιγάκι ως μεγάλα παιδιά, προχωρήσαμε και στο κεντρικό θέμα της συνάντησής μας: «Η Μαριάμ σηκώθηκε και πήγε γρήγορα» (Λκ 39-45).

Η ημέρα περιλάμβανε πνευματικές δραστηριότητες δημιουργίας όπως ένα θεατρικό, μια ζωγραφιά, έναν ύμνο καθώς και πνευματικούς προβληματισμούς γύρω από το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου και το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας. Όλα αυτά δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα γεμάτη χαρά, ενότητα και ένα περιβάλλον ενδιαφέροντος και ανάπτυξης. Ακολούθησε μεσημεριανό φαγητό μετά μουσικής. Ευχαριστούμε όλες τις ομάδες καθώς και τα μοναχικά τάγματα που μας βοήθησαν και έκαναν την ημέρα μας να μοιάζει με γιορτινό οικογενειακό τραπέζι. Φυσικά τραπέζι χωρίς πρόποση γίνεται; Δεν γίνεται! Κλείσαμε, λοιπόν, την γιορτή μας με την Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Ιωάννη Σπιτέρη, Αρχιεπίσκοπο πρώην Κέρκυρας, και μας δημιούργησε ένα αίσθημα κατάνυξης και περισυλλογής.

Καλούμε λοιπόν όλους τους νέους να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις όπως αυτή, όπου η κοινότητα συναντιέται για να γιορτάσει, να μοιραστεί και να αναζητήσει μαζί της την πνευματική ανάπτυξη. Και που ξέρετε μπορεί να είστε εσείς οι επόμενοι που θα καθίσετε στο οικογενειακό τραπέζι που μας έστρωσε ο Χριστός Βασιλιάς, προστάτης της Νεολαίας.

Προηγούμενο Άρθρο

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Όμιλος ΡΚαθολικών Ιεραρχών και κληρικών στο Φανάρι

Επόμενο Άρθρο

Η σημασία της μετάφρασης του Κώδικα της Καθολικής Εκκλησίας στα ελληνικά

You might be interested in …

Η Κάριτας Αθήνας στη Μάλτα

Συνάντηση με τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Μάλτας κ. George Vella στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών και Προώθησης του Εμπορίου κ. Carmelo Abela στο Υπουργείο και παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας, στο παρεκκλήσιο της Curia, προεξάρχοντος του […]