6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Συνεχίζονται οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 συνεχίστηκαν οι εργασίες της Τακτικής Εαρινής Συνόδου της Ιεραρχίας, οι οποίες διεξάγονται στο νησί της Ρόδου, στην Ιερά Μονή των Πατέρων Φραγκισκανών.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Εαρινής Συνόδου στη Ρόδο, οι Ιεράρχες θέλησαν να επισκεφθούν τις τοπικές πολιτικές και εκκλησιαστικές αρχές. Το πρωί στις 11:00 οι Ιεράρχες επισκέφθηκαν τον Σεβ/τατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο Β’ στο Επισκοπείο του. Η συνάντηση υπήρξε εγκάρδια, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις δύο Εκκλησίες, και όλα διεξήχθησαν μέσα σε ένα πολύ καλό, αδελφικό και χριστιανικό κλίμα.

Χθες, Τετάρτη, οι Ιεράρχες επισκέφθηκαν στο Δημοτικό Μέγαρο τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, ο οποίος με μεγάλη ευγένεια και αβρότητα υποδέχθηκε τους Καθολικούς Ιεράρχες. Η συζήτηση περιστράφηκε σε  θέματα κοινού ενδιαφέροντος, και έγινε αναφορά στη μεγάλη προσφορά της τοπικής Καθολικής κοινότητας, με πρωτοστάτες του Φραγκισκανούς ιερομονάχους, προς εκείνα τα πρόσωπα που δοκιμάζονται από κάθε είδος φτώχειας.

Στη συνέχεια οι Καθολικοί Επίσκοποι μετέβησαν στο Μέγαρο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Ασπράκη Απόστολο, καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Γεώργιος Χατζημάρκος βρισκόταν εκτός Ρόδου. Ο κ. Ασπράκης με τους συνεργάτες του ξενάγησαν τους Ιεράρχες στο Μέγαρο της Περιφέρειας, ένα εντυπωσιακό κτήριο, που ανάγεται στα χρόνια της Ιταλοκρατίας.

Οι εργασίες της Τακτικής Εαρινής Συνόδου της Ιεραρχίας θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 18 Μαΐου.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΚΙΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Πάπας Φραγκίσκος: Η πορεία προς την ανθεκτικότητα του κλίματος εμποδίζεται από τη βραχυπρόθεσμη απληστία

Επόμενο Άρθρο

Οι εκκλησίες συζητούν για τη θέση των χριστιανικών αξιών στην ευρωπαϊκή πολιτική και κοινωνία

You might be interested in …

chios_agiadwrea

Αγία Δωρεά στη Χίο

  Μετά από σαράντα χρόνια τελέστηκε η λιτάνευση της Αγίας Δωρεάς του Κυρίου στην Ενορία του Καθεδρικού ναού του Αγίου Νικολάου στη Χίο.