«Η μουσική ενώνει» σε μία όμορφη συναυλία

 

Στις 19 Φεβρουαρίου 2020, η χορωδία του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο πραγματοποίησε συναυλία, στο Απολλώνιο Πολιτιστικό Κέντρο, σε συνεργασία με την Χορωδία “Chorus Nova”.

Η μουσική ένωσε τις δύο χορωδίες, τις φωνές μικρών και μεγάλων, σε τραγούδια από την Ελλάδα, το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν. Οι δύο χορωδίες τραγούδησαν παραδοσιακά και μοντέρνα ελληνικά τραγούδια, και έκλεισαν με τραγούδια στα νταρί, φαρσί και Ουρντού. Μέσα από τη μουσική και τους στίχους, ταξίδεψαν και γνώρισαν διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες, μα κυρίως επικοινώνησαν μεταξύ τους.

Με το τέλος της συναυλίας οι νέοι παρέλαβαν τις βεβαιώσεις τους για την παρακολούθηση του Μουσικού Εργαστηρίου. Το Μουσικό Εργαστήρι διήρκησε 4 μήνες όπου καθ’ όλη τη διάρκειά τους οι νέοι εκπαιδεύτηκαν στην ορθοφωνία, σε ασκήσεις αναπνοής και επιπλέον διδάχθηκαν ελληνική παραδοσιακή, έντεχνη και μοντέρνα μουσική.

Μέσω της μουσικής τέχνης, αλληλοεπίδρασαν μεταξύ τους νέοι από το Ιράν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν οι οποίοι  επισκέπτονται το Κοινωνικό Κέντρο από διάφορες Δομές Φιλοξενίας, με ενήλικους της Chorus Nova. Μέσα από τη συνεργασία τους στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες, βιώσαν την χαρά της πολυπολιτισμικότητας και παράλληλα ανακάλυψαν ότι όλοι τους έχουν ταλέντο και ικανότητα στη μουσική.

Οι συμμετέχοντες είναι ενθουσιασμένοι με τη συμμετοχή τους στο Μουσικό Εργαστήρι και ιδιαιτέρως με την εμπειρία της τελικής συναυλίας μπροστά σε κοινό. Επιπλέον νιώθουν ικανοποίηση για τις διάφορες τεχνικές και τα εφόδια που αποκόμισαν από τη συνεργασία τους με το μαέστρο και ανυπομονούν για τα επόμενα καλλιτεχνικά δρώμενα του Κοινωνικού Κέντρου, ώστε να εμπλουτίσουν κι άλλο την εμπειρία και την τεχνική τους.

Η Κάριτας Ελλάς ευχαριστεί θερμά την χορωδία “Chorus Nova” και το μαέστρο της, Κωνσταντίνο Γιώτη, για τις γνώσεις και τα γεμάτα νότες και μουσική απογεύματα που χάρισε στο Κοινωνικό Κέντρο του Νέου Κόσμου.

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian