Κάριτας Ελλάς, Ανθρώπινες Ιστορίες: Mohammad, Συρία

 

«Όσο δύσκολα πέρασα στη ζωή μου, τόσο καλό θέλω να δώσω πίσω. Αποφάσισα να φτιάξω μάσκες για τον Covid19. Με ρωτάνε αν τις έφτιαξα για συμπατριώτες μου. Η απάντηση μου είναι ότι τις έφτιαξα για Ανθρώπους... Σύριος, Έλληνας, Παλαιστίνιος δεν έχει σημασία. Όλοι έχουμε την ίδια ανάγκη για προστασία».
 
Ο κ. Mohammad είναι εξυπηρετούμενος του προγράμματος Εστία. Από μικρός γνώρισε την ορφάνια και τον πόλεμο. Ζούσε στο Χαλέπι στη Συρία με την οικογένειά του μέχρι ο πόλεμος να τον κάνει να φύγει μακριά.  Έφερε μαζί του την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή και την τέχνη που ήξερε καλύτερα, την ραπτική. Μέχρι τώρα έχει φτιάξει και έχει δωρίσει 800 μάσκες.
 
«Αν είχα πρόσβαση σε επαγγελματική ραπτική μηχανή όπως αυτή που είχa στο μαγαζί μου στη Συρία θα μπορούσα να φτιάχνω 200 μάσκες την ημέρα. Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκουμε τις λύσεις».
 
*Το Πρόγραμμα Αστικού Καταλύματος, υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και την Κάριτας Αθήνα σε συνεργασία με την Κάριτας ΗΠΑ (CRS) και εντάσσεται στο Πρόγραμμα ESTIA (στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση), το οποίο υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ UNHCR GREECE για τους Πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης’’.
 
Κάριτας Ελλάς
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian