ΔΙΕΘΝΗ

Ο πάπας Φραγκίσκος στο Ιράκ. Κάρδινάλιος Σάντρι: «Ένα βάλσαμο ειρήνης στις πληγές του Ιράκ και ολόκληρης της Μέσης Ανατολής»

  • Κατηγορία: ΔΙΕΘΝΗ
 
 
Ο πάπας Φραγκίσκος αναχωρεί για το Ιράκ την Παρασκευή 5 Μαρτίου (έως τις 8 Μαρτίου), το πρώτο ταξίδι Πάπα στη χώρα της Μέσης Ανατολής. Ένα ταξίδι που επιθυμούσε έντονα και παρά την πανδημία και τις συνεχιζόμενες εντάσεις στη χώρα, πραγματοποιεί. Στην συνοδεία του πάπα Φραγκίσκου μετέχει και ο Πρόεδρος της Συνόδου για τις Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες, καρδινάλιος Λεονάρντο Σάντρι, από τον οποίο το πρακτορείο ειδήσεων SIR ζήτησε μοιραστεί τις σκέψεις του για το πρόγραμμα της επίσκεψης (η παρουσίαση της οποίας έγινε στις 3 Μαρτίου) Περισσότερα...

Ο πάπας Φραγκίσκος ζητά την προσευχή των πιστών για την επίσκεψή του στο Ιράκ

  • Κατηγορία: ΔΙΕΘΝΗ
 
Στην τελική ευθεία για την Αποστολική Επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στο Ιράκ, ζητά από τους πιστούς να συνοδεύσουν το ταξίδι του με προσευχές, ώστε να αποφέρει καρπούς για τη χώρα της Μέσης Ανατολής. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου.
Ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας προς τους πιστούς την Τετάρτη το πρωί τους ζήτησε να τον συνοδεύσουν με την προσευχή καθώς ξεκινά το Αποστολικό Ταξίδι στο Ιράκ. Περισσότερα...

Μια καθολική καλόγρια στην Μιανμάρ

  • Κατηγορία: ΔΙΕΘΝΗ

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, μια φωτογραφία από τη Μιανμάρ έκανε τον γύρο του κόσμου, όταν μια καθολική καλόγρια σταμάτησε μια ομάδα αστυνομικών και οχημάτων των δυνάμεων ασφαλείας από το να επιτεθούν σε διαδηλωτές γονατίζοντας μπροστά τους και καλώντας τους να μην κάνουν συλλήψεις και να μην καταφύγουν στη βία.

Περισσότερα...

Ο Πάπας καλεί για τερματισμό της βίας εναντίον διαδηλωτών της Μιανμάρ

  • Κατηγορία: ΔΙΕΘΝΗ
 
Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση για τον τερματισμό της βίας κατά των διαδηλωτών στη Μιανμάρ και καλεί τη στρατιωτική χούντα να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους και να επιτρέψει στη χώρα να συνεχίσει το ταξίδι της προς τη δημοκρατία. Περισσότερα...

Οι βασικές αρχές της ΕΕ απαιτούν την ισότητα στα εμβόλια

  • Κατηγορία: ΔΙΕΘΝΗ

Δελτίο Τύπου της COMECE και Caritas Europa, 23/02/2021

 

Η Σύνοδος των Επισκόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COMECE) και η Κάριτας ΕυρώπηςCaritas Europa ) προτρέπουν τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να εγγυηθούν την πρόσβαση στο εμβόλιο για όλους, προωθώντας «τον εμβολιασμό μεγάλης κλίμακας όχι μόνο για την ασφάλεια και την προστασία της Ευρώπης, αλλά και για την παγκόσμια δημόσια υγεία ως δημόσιο αγαθό».

Με την πανδημία COVID-19 να εισέρχεται ήδη στο δεύτερο χρόνο, η Σύνοδος των Επισκόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COMECE) και η Κάριτας Ευρώπης (Caritas Europa), υπό την ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, χαιρέτισαν την άμεση δράση των κρατών μελών της ΕΕ για την κινητοποίηση οικονομικών πόρων για τη στήριξη της επιστημονικής κοινότητας στην ανάπτυξη εμβολίων για την καταπολέμηση της νόσου COVID-19.

Περισσότερα...
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian