Ο πάπας Φραγκίσκος ζητά την προσευχή των πιστών για την επίσκεψή του στο Ιράκ

 
Στην τελική ευθεία για την Αποστολική Επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στο Ιράκ, ζητά από τους πιστούς να συνοδεύσουν το ταξίδι του με προσευχές, ώστε να αποφέρει καρπούς για τη χώρα της Μέσης Ανατολής. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου.
Ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας προς τους πιστούς την Τετάρτη το πρωί τους ζήτησε να τον συνοδεύσουν με την προσευχή καθώς ξεκινά το Αποστολικό Ταξίδι στο Ιράκ.
«Μεθαύριο, Θεού θέλοντος, θα επισκευτώ το Ιράκ για ένα τριήμερο προσκύνημα. Πολύ καιρό ήθελα να γνωρίσω αυτούς τους ανθρώπους που έχουν υποφέρει τόσο πολύ,  να συναντήσω την μαρτυρική Εκκλησία στη γη του Αβραάμ», είπε, μιλώντας στη εβδομαδιαία Γενική Ακρόαση.
 
 Ο Πάπας εξέφρασε την ελπίδα του, ότι, μαζί με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας,  θα προχωρήσει ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός «στην αδελφότητα μεταξύ των πιστών».
 
«Σας ζητώ να συνοδεύσετε αυτό το αποστολικό ταξίδι με τις προσευχές σας, έτσι ώστε να εξελιχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να φέρει ελπιδοφόρους καρπούς», είπε.
 
Ο λαός του Ιράκ μάς περιμένει, κατέληξε ο πάπας Φραγκίσκος, υπενθυμίζοντας ότι οι Ιρακινοί ήλπιζαν σε μια επίσκεψη από τον άγιο Πάπα Ιωάννη Παύλο Β ', στον οποίο «δεν επιτράπηκε να πάει».
 
«Δεν μπορεί κανείς να απογοητεύσει τους ανθρώπους αυτούς για δεύτερη φορά», είπε, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για προσευχή, ώστε το ταξίδι να φέρει καλούς καρπούς.
 
Άγιος Πάπας Ιωάννης Παύλος Β '
 
Ο άγιος πάπας Ιωάννης Παύλος Β 'είχε εκφράσει την επιθυμία του να επισκεφτεί το Ιράκ αρκετούς μήνες πριν από την έναρξη του Μεγάλου Ιωβηλαίου Έτους του 2000.
 
«Εάν είναι θέλημα Θεού, θα ήθελα να πάω στο Ουρ των Χαλδαίων, το σημερινό Tell el-Muqayyar στο νότιο Ιράκ, στην πόλη όπου, σύμφωνα με τη βιβλική αφήγηση, ο Αβραάμ άκουσε τον λόγο του Κυρίου», είχε πει τότε.  Αλλά το παπικό ταξίδι δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, και από όλες τις χώρες με βιβλική ιστορία, το Ιράκ παρέμεινε το μόνο έθνος στους Αγίους Τόπους που δεν επισκέφτηκε Πάπας.
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian