Καθολική Αρχιεπισκοπή Κερκύρας

Ειδήσεις από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Κερκύρας - Ζακύνθου - Κεφαλληνίας

duomo_firtsduomo2

Η τελετή ανάληψης των καθηκόντων του καθολ. Αρχιεπισκόπου Κερκύρας π. Γεωργίου Αλτουβά

 Στις 14 Φεβρουαρίου του Σωτηρίου έτους 2021, όγδοο έτος της Αρχιερατείας της Αυτού Αγιότητας του Επισκόπου Ρώμης Πάπα Φραγκίσκου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος π. Γεώργιος Αλτουβάς ξεκίνησε την Επισκοπική του διακονία στην Αρχιεπισκοπή Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, λαμβάνοντας κανονική κατοχή, με την ανάληψη των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, σύμφωνα με όσα ορίζει ο κανόνας 382 του Κώδικα Κανονικού Δικαίου της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος έφθασε στην είσοδο του Ιερού Καθολικού Καθεδρικού και Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Ιακώβου Αποστόλου και Χριστοφόρου Μάρτυρα, συνοδευόμενος από τον Καθολ. Αρχιεπίσκοπο πρώην Κερκύρας Ιωάννη Σπιτέρη και τον Αποστολικό Νούντσιο στην Ελλάδα Αρχιεπίσκοπο Savio Hon Tai - Fai.

Εκεί τον υποδέχτηκε ο Εφημέριος του Ιερού Καθολικού Μητροπολιτικού Ναού π. Μάριος Ρήγος, ο οποίος του παρουσίασε το Σταυρό του Κυρίου, τον οποίο με σεβασμό προσκύνησε και ασπάστηκε. Έπειτα, αφού πήρε το δοχείο με το αγίασμα, χάραξε με το αγιασμένο νερό το σημείο του σταυρού στο μέτωπό του και ράντισε τους παρευρισκομένους.

Περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Ιωάννη, Αρχιεπισκόπου Αποστολικού Τοποτηρήτη της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας

+ΙΩΑΝΝΗΣ
Αρχιεπίσκοπος Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Αρχιεπισκοπής  Κερκύρας-Ζακύνθου-Κεφαλληνίας
και του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης.
 
 
ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2020 Περισσότερα...

Καθολική Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας,Ζακύνθου-Κεφαλληνίας: Ιερή Χειροτονία του νέου Καθολικού Αρχιεπισκόπου π. Γεωργίου

 

Ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης Σπιτέρης,
ο Ιερός Κλήρος, οι Μοναχές, οι Μοναχοί
και το Πλήρωμα των Εκκλησιαστικών Επαρχιών
της Καθολικής Αρχιεπισκοπής
Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας
και του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης
με χαρά αναγγέλλουν ότι
την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 13.00’
θα πραγματοποιηθεί στον
Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα,
η Ιερή Χειροτονία του νέου
Καθολικού Αρχιεπισκόπου
Πανοσιολογιότατου π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΤΟΥΒΑ

Κέρκυρα: Αναβολή των προγραμματιζόμενων Τελετών Χειροτονίας και Ενθρονίσεως του νεοεκλεγμένου Αρχιεπισκόπου Γεωργίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας

Αποστολικό Βικαριάτο Θεσσαλονίκης

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Λόγω της πανδημίας του covid-19, η Πολιτεία έλαβε κάποια πρόσθετα, περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού. Με απόφαση της Κυβέρνησης, που δημοσιεύθηκε την 6η Νοεμβρίου 2020 στο τχ. Β’, φ. 4899, σ. 54619 της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας «η τέλεση, με την παρουσία φυσικών προσώπων, κάθε είδους λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών και πάσης φύσεως θρησκευτικών τελετών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας… ανεξαιρέτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους».

Η εξέλιξη αυτή, μας υποχρεώνει να αναβάλλουμε τις προγραμματιζόμενες Τελετές Χειροτονίας και Ενθρονίσεως του νεοεκλεγμένου Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας & Αποστ. Διαχειριστή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης Π. Γεωργίου Αλτουβά, που προβλέπονταν να πραγματοποιηθούν, στον Ιερό Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγ. Διονυσίου Αθηνών το Σάββατο 14 Νοεμβρίου και στον Ιερό Καθολικό Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό Κερκύρας, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου τ. έ. αντίστοιχα.

Με την ευχή, η Αειπάρθενος Θεοτόκος Μαρία να μεσιτεύσει ώστε να επιστρέψουμε το συντομότερο σε μία κανονικότητα, σας ανακοινώνουμε πως θα ενημερωθείτε, εν καιρώ, για την ημέρα και τον τόπο Τέλεσης αυτού του σημαντικού γεγονότος για την τοπική μας Εκκλησία και Κοινότητα.

 

Από τη Γραμματεία της Καθολ. Αρχιεπισκοπής Κερκύρας

Κέρκυρα 11 Νοεμβρίου 2020

Εορτή Αγίων Μηνά και Μαρτίνου

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian