- Λήξη του Παύλειου Έτους στη Ρόδο

Το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουνίου πιστοί από τις ενορίες Παναγίας της Νίκης και Αγ.Φραγκίσκου Ρόδου, με επι κεφαλής τον Σεβ/το Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο (Αποστ. Τοποτηρητή της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου), τον Εφημέριο και Αρχιερατικό Επίτροπο π. Λουκά και τον παρεπιδημούντα πολωνό ιερομόναχο π. Πέτρο, έκαναν προγραμματισμένο στα πλαίσια του «Παυλείου Έτους» προσκύνημα στον όρμο του Αγ.Παύλου, στη Λίνδο, εκεί όπου, κατά την παράδοση, αποβιβάσθηκε ο Απόστολος των Εθνών όταν, κατά την τρίτη περιοδεία του, πέρασε από τη Ρόδο.

rodos_1   rodos


Στο προαύλιο του Ι. Ναού Αγ.Παύλου τελέσθηκε η Ακολουθία του Θ. Λόγου και ακούστηκαν τα κείμενα από τις Πράξεις των Αποστόλων και την προς Γαλάτας Επιστολή, τα αναφερόμενα στο ταξίδι αυτό του Αποστόλου και στη ζωή του, όπως την περιγράφει ο ίδιος. Ο Σεβ/τος έκανε σχετικό κήρυγμα.

Η ατμόσφαιρα ήταν γαλήνια και κατανυκτική, και σ’ αυτό συνέβαλε και ο καιρός, καθώς επίσης το ήρεμο τοπίο κοντά στη θάλασσα. Έτσι έληξε για την καθολική Εκκλησία της Ρόδου το Παύλειο Έτος.

rodos2_1  rodos2

Οι προσκυνητές συνέχισαν κατόπιν μέχρι τον ερειπωμένο καθολικό ναό του Αγ.Μάρκου, στην περιοχή της νότιας Ρόδου και λίγο μετά το μεσημέρι επέστρεψαν στις Ενορίες τους.

rodos3

rodos3_1

rodos3_2

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian