Αρχ/σκοπή Καθ. Αθηνών

Ειδήσεις από την Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών

ath_sint

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Σεβαστιανού, Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

+ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΡΟΔΟΥ

  

 ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Περισσότερα...

Αθήνα: Εορτή Αγίου Φραγκίσκου. Επέτειος 50 ετών λειτουργία του Ιερού Ναού

 
 
Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 η Ενορία του Αγίου Φραγκίσκου στους Αγίους Αναργύρους της Αττικής εόρτασε με κάθε Επισημότητα και Μεγαλοπρέπεια την Εορτή του προστάτη της «Φτωχούλη του Θεού» Αγίου Φραγκίσκου.
  
Την ημέρα αυτή τελέσθηκε το πρωί στις 10, Θεία Λειτουργία από τον Εφημέριο της Ενορίας π. Guilio Gramegna και το απόγευμα στις 7 η Επίσημη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προΐστατο ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος και συλλειτούργησαν μαζί του o εκπρόσωπος του Αγίου Πατέρα Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα, Αποστολικός Νούντσιος, Σεβασμιότατος  π. Σάβιο Χον Τάι Φάι, ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Φραγκίσκου π. Guilio Gramegna, ο Εφημέριος Αγίων Αποστόλων Βούλας π. Cristian Gaspal, ο Διευθυντής του Ιεροσπουδαστηρίου της Αθήνας π. Μπατίστα Τρονκίν και ο Υποδιευθυντής π. Matteo Barausse, ο π. Αθανάσιος Αρμάος από την Καθολική Εξαρχία και ο μόνιμος Διάκονος της Επαρχίας μας π. Δημήτρης Αλτουβάς. Επίσης συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία ως λειτουργοϋπηρέτες και 7 Ιεροσπουδαστές  από το Ιεροσπουδαστήριο της Αθήνας.
 
Δυστυχώς οι κανόνες της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του Covid δεν επέτρεψαν να ευρίσκονται εντός του Ιερού Ναού όσοι Μοναχοί – Μοναχές και Λαϊκοί θα επιθυμούσαν, και για το λόγο αυτό ήταν αρκετοί στην πλατεία μπροστά από τον Ιερό Ναό, οι οποίοι άκουγαν τη Θεία Λειτουργία από μικροφωνική εγκατάσταση που είχε τοποθετηθεί.
 
Και οι ευρισκόμενοι μέσα αλλά και οι ευρισκόμενοι έξω, παρακολούθησαν με μεγάλη κατάνυξη την Θεία Λειτουργία, συμμετείχαν ενεργά, και έψαλλαν τους  ψαλμούς αυτής, ζητώντας την Ευλογία του Αγίου Φραγκίσκου.  Παρόντες στην Θεία Λειτουργία και δύο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίων Αναργύρων. Περισσότερα...

Αθήνα: Ι. Καθεδρικός Ναός Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου των Καθολικών, Ζωντανή μετάδοση της Θ. Λειτουργίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάθε Κυριακή η Θεία Λειτουργία που θα τελείται στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του Youtube,

11.00 στα ελληνικά και 18.30 στα αγγλικά.

 Μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

 https://www.youtube.com/channel/UCmXLllg8VRmzkgGs6aLU4CQ

 .

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian