- Η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων στα Χανιά της Κρήτης [2010]

crete_eisodia

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα ''Εισόδια της Θεοτόκου'' στον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό των Χανίων που είναι αφιερωμένος στα ''Εισόδια της Θεοτόκου'', Πολιούχου της πόλης των Χανίων.

Το πρωί τελέστηκε Θ. Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ Δαμασκηνού και Μητροπολιτών από Μητροπόλεις όλης της Κρήτης.

Επίσης παρευρέθησαν Αρχιεπίσκοποι και Μητροπολίτες μέλη της επιτροπής του ''Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών'' που θα συνεδριάσουν στην ''Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης'' στο Κολυμβάρι Χανίων. Παρούσες ήταν και όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές των Χανίων.

 Μετά την Λειτουργία ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της πόλης, ακολουθούμενη από πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της λιτανείας έγινε Δοξολογία με την ευκαιρία της εορτής των ''Ενόπλων Δυνάμεων'', που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 21 Νοεμβρίου. Στην συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο'' Ηρώων των Πεσόντων'' και η εορτή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στις εκδηλώσεις αυτές τον ''Σύνδεσμο Καθολικών Κρήτης'' και την ''Ομοσπονδία Συνδέσμων Ελλήνων Καθολικών'', εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Αιμίλιος Δασύρας.

Μετά τις εκδηλώσεις ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός και ο Δήμαρχος Χανίων παρέθεσαν επίσημο γεύμα σε κοσμικό κέντρο των Χανίων, προς όλους τους επισήμους και τα μέλη της επιτροπής του ''Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών''.

Κατά την διάρκεια του γεύματος, ο κ. Αιμίλιος Δασύρας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της επιτροπής, να τους ενημερώσει για τους Καθολικούς της Κρήτης, για την ''Ομοσπονδία των Ελλήνων Καθολικών'', και να ανταλλάξει απόψεις με τον Μητροπολίτη της Ρουμανίας Mifon, τον Καθολικό Αρμένιο Αρχιεπίσκοπο και τον εκπρόσωπο της Αγίας Έδρας Mons. Byamunku.

  Αιμίλιος Δασύρας

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian