Ανάληψη διακονίας της Επισκοπής Κρήτης από τον σεβ. π. Πέτρο Στεφάνου

Την Κυριακή 17 Αυγούστου οι Καθολικοί της Κρήτης υποδέχθηκαν τον νέο επίσκοπο Σύρου, Θήρας και Αποστολικό Τοποτηρητή Κρήτης, Σεβασμιότατο π. Πέτρο Στεφάνου. Στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Χανιά τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου π. Πέτρου, και με συλλειτουργούς τον Σεβασμιότατο π. Φραγκίσκο Παπαμανώλη, πρώην επίσκοπο Σύρου, Θήρας και Κρήτης και τον Σεβασμιότατο π. Ιωάννη Ρόμπου, αρχιεπίσκοπο Βουκουρεστίου.

Τον νέο επίσκοπο παρουσίασε στους πιστούς ο Σεβασμιότατος π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης. Στη συνέχεια, αναγνώσθηκε το επίσημο έγγραφο (Βούλλα) του Πάπα Φραγκίσκου, με το οποίο ανακηρύσσει τον Σεβασμιότατο π. Πέτρο Στεφάνου, επίσκοπο των εκκλησιαστικών επαρχιών της Σύρου και της Θήρας και Αποστολικό Τοποτηρητή της Κρήτης.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος π. Πέτρος είπε μεταξύ άλλων: Σήμερα παραλαμβάνω από τον προκάτοχό μου, Σεβασμιότατο και αγαπητό π. Φραγκίσκο την διαποίμανση της επισκοπής Κρήτης ως Αποστολικός Τοποτηρητής… Εμείς εδώ, στο μεγάλο νησί της Κρήτης, θα πρέπει να δείξουμε ότι η πίστη, μας κάνει να ξεπερνάμε την διαφορετική εθνική μας προέλευση και όντας ένα σώμα, έχοντας μια καρδιά και μια ψυχή, να είμαστε παράδειγμα πολυεθνικής χριστιανικής κοινότητας, άξιας να αποκαλείται «καθολική».

Την φροντίδα της ιεράς ακολουθίας, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών, ντόπιων και επισκεπτών, καθώς και της υποδοχής των τοπικών αρχών είχε ο εφημέριος Χανίων π. Πέτρος Ρούσσος, με τη βοήθεια των Καπουκίνων μοναχών Αδελφού Danilo Galdarossa και Αδελφού Νικολάου Ρούσσου.  

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian