Επισκοπή Θήρας

Ανακοινώσεις και Ειδήσεις από την Καθολική Επισκοπή Θήρας

sant_04sant_02

Σαντορίνη: Κυριακή του Χριστού Βασιλέως

      Στις 26 Νοεμβρίου 2017, Κυριακή του Χριστού Βασιλέως, η Καθολική μας Κοινότητα στη Σαντορίνη έζησε μία ξεχωριστή ημέρα δοξολογίας στο Χριστό Βασιλέα του Σύμπαντος, γιατί αυτήν την ημέρα 17 πιστοί έλαβαν (7 παιδιά) την Πρώτη Κοινωνία και (10 έφηβοι) το Μυστήριο του Χρίσματος. Τα Μυστήρια τελέστηκαν από τον Επίσκοπο Σύρου, Θήρας και Κρήτης, Σεβασμιότατο Πέτρο Στεφάνου, ο οποίος με κατάλληλο για την περίπτωση λειτουργικό και διδακτικό λόγο απευθύνθηκε ως καλός ποιμένας στα παιδιά και τους εφήβους. 

Περισσότερα...

Ένας χρόνος χωρίς τον Δον Νίκο. 14 Οκτωβρίου 2010 – 14 Οκτωβρίου 2011

p.nikos

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο του π. Νίκου Κοκκαλάκη, Γενικού Βικαρίου της Καθολικής Επισκοπής Θήρας και Εφημερίου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Βαπτιστού στη Σαντορίνη.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου έγινε το ετήσιο μνημόσυνο στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου Βαπτιστού, προεξάρχοντος του Σεβ. Φραγκίσκου Παπαμανώλη, Επισκόπου Σύρου, Θήρας και Κρήτης, και συλλειτουργούντος του Εφημερίου π. Φραγκίσκου Robles.

Στο αρμόνιο συνόδευσε την τελετή ο κ. Μάρκος Ρηγούτσος, ο οποίος ήρθε για το σκοπό αυτό από τη Σύρο, και έψαλλε πολύ ωραία την νεκρώσιμο ακολουθία.

Παρέστησαν ο αδελφός του, τα ανίψια του, οι ενορίτες του και πολλοί Σαντορινιοί. Η εκκλησία ήταν γεμάτη.

Η ομιλία του Σεβ. Φραγκίσκου είχε ως θέμα την ανάσταση των νεκρών και το έργο του θανόντος, που επί 56 χρόνια υπηρέτησε με αφοσίωση την Καθολική ενορία της Σαντορίνης.

Ο Δον Νίκος παραμένει ζωντανός μέσα στις καρδιές όλων των Σαντορινιών και η μνήμη του θα μείνει αιώνια.

Γιάννης Κοκκαλάκης

- Aπεβίωσε ο Γεν. Βικάριος της Καθολικής Επισκοπής Θήρας Παν/τατος π. Νικόλαος Κοκκαλάκης [2010]

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου απεβίωσε στην Αθήνα ο Γενικός Βικάριος της Καθολικής Επισκοπής Θήρας και Εφημέριος της Ενορίας του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού Παν/τατος π. Νικόλαος Κοκκαλάκης. Η κηδεία του έγινε στη Σαντορίνη το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.

 

       Christian_cross               donnikos

 

Περισσότερα...
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian