Εφαρμογή Μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό-Επιστολή του Αποστολικού Εξάρχου Ελληνορρύθμων Καθολικών Σεβ/τάτου Εμμανουήλ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΞΑΡΧΙΑ Θ.Ν.Π.

ΑΧΑΡΝΩΝ 246   -  112 53 ΑΘΗΝΑ Τηλ. 2108670170, 2108615689, fax 2108677039

E-mail:   grcathex@gmail. com

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2020

Έχοντας υπόψη την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης με θέμα την «αναστολή όλων των Λειτουργιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, κάθε δόγματος και θρησκείας» (ΦΕΚ 872/Β/16-3-2020) που λήφθηκε στις 16 Μαρτίου 2020 για την προστασία της δημόσιας υγείας, καθορίζω τα εξής:

  • Η Εκκλησιαστική Επαρχία της Ελληνικής Καθολικής Εξαρχίας υιοθετεί όλα τα μέτρα προφύλαξης που προβλέπει η Ελληνική Πολιτεία για την αντιμετώπιση διασποράς του Κορονοϊού (COVID-19) κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
  • Αναβάλλονται, προς το παρόν, όλες οι Ιερές Ακολουθίες και η Θεία Λειτουργία καθώς και όλα τα προγραμματισμένα Μνημόσυνα και I. Μυστήρια, εν αναμονή της εξέλιξης της επικίνδυνης κατάστασης που βιώνουμε.
  • Οι Ναοί μας θα παραμένουν ανοιχτοί για την προσωπική προσευχή των πιστών. Επιμένω θερμά να συνεχίζουμε όλοι στα σπίτια μας και στις οικογένειες μας την προσωπική μας προσευχή, για την κατάπαυση της νόσου και για τη βοήθεια και υποστήριξη του ανθρωπιστικού έργου των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού που με αυτοθυσία προφέρουν τις υπηρεσίες τους στον πονεμένο συνάνθρωπο μας.
  • Απαγορεύονται οι συναθροίσεις πιστών, καθώς και η πρωτοβουλία ομαδικών προσευχών στους Ναούς μας. Επιτρέπεται η προσωπική προσευχή στους Ναούς μας, κρατώντας μια απόσταση ασφαλείας ο ένας από τον άλλον και αποφεύγοντας τον ασπασμό των αγίων Εικόνων. Η προσωπική προσευχή ας γίνεται σιωπηλά, προσφέροντας στον «Κύριο των Δυνάμεων» τη θυσία αυτή της αναστολής όλων των Ιερών Ακολουθιών και της Θ. Λειτουργίας.

Οι αποφάσεις αυτές ισχύουν για τους κληρικούς και για όλο το χριστεπώνυμο λαό των διάφορων Εθνικών Κοινοτήτων που ανήκουν στην Ελληνική Καθολική Εξαρχία, στον Καθεδρικό I. Ναό της Αγίας Τριάδος Αθηνών, στον I. Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών καθώς και τα παρεκκλήσια της I. Μονής της Παμμακάριστου Θεοτόκου. Κάνουμε όλοι υπακοή στις αποφάσεις που ελήφθησαν από την Ελληνική Πολιτεία και έγιναν αποδεκτές από την Εκκλησία για το κοινό καλό όλων, έχοντας την ελπίδα και την πεποίθησή μας στον Παντοδύναμο Θεό, ότι τα μέτρα αυτά θα φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και θα επαναφέρουν τη ζωή μας στην κανονικότητα και την ομαλότητα.

Με κάθε ευλογία

+ Ο ΚΑΡΚΑΒΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Αποστολικός Έξαρχος των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian