Αρχ/σκοπή Νάξου-Τήνου

Ανακοινώσεις και Ειδήσεις από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου

tinosnx-mhtrop

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑΞΟΥ-ΠΑΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΙΟΥ-ΛΕΣΒΟΥ-ΣΑΜΟΥ

Περισσότερα: Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Τήνος: Στο λόφο της αγάπης

Χθες, πρώτη Παρασκευή του μήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο Εξώμβουργο Τήνου. Είναι
γνωστό ότι από τις 4 Σεπτεμβρίου 2020, το Ιερό αυτό Προσκύνημα πέρασε στην ιδιοκτησία της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου.
Πολλοί ευλαβείς έσπευσαν όπως κάθε πρώτη Παρασκευή  του μήνα να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία.
 
Αυτή τη φορά υπήρξε και μία παρουσία από τη Σύρο με ένα  ιδιαίτερο σκοπό. Οκτώ  άτομα, φίλοι και φροντιστές των ΑΜΕΑ της Σύρου πραγματοποίησαν, όπως κάθε χρόνο, προσκύνημα στην Ιερά Καρδία του Ιησού στο Εξώμβουργο για να ζητήσουν τη βοήθεια του Ιησού, που τόσο αγαπά τα παιδιά, στην προσπάθειά τους να στέκονται δίπλα τους σε όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν.
 
Ο Αρχιεπίσκοπος βρήκε την ευκαιρία, λόγω, της εορτής των Αγγέλων φυλάκων να μιλήσει για την ύπαρξη των αγγέλων και ιδιαίτερα για τον προσωπικό άγγελο του κάθε χριστιανού. Δήλωσε επίσης ότι θα προσφέρει τη Θεία Λειτουργία ώστε οι άγγελοι φύλακες αυτών των ατόμων με ειδικές ανάγκες, που εκείνος αποκαλεί Άτομα Με Ειδικές Αρετές, τόσο της Σύρου όσο και της Τήνου, να ικετεύουν τον Κύριο και να τους δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίζουν τα κάθε λογής προβλήματά τους με θάρρος και πίστη. Εκ μέρους όλων των παρόντων ευχαρίστησε αυτά τα παιδιά, τους γονείς τους αλλά και τους φροντιστές τους για το χριστιανικό παράδειγμα που προσφέρουν στην Εκκλησία.

Τήνος: Αρχιερατικός Εσπερινός της Πανήγυρης της Παναγίας του Ροδαρίου

 
 
Το Σάββατο 03 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα της Τήνου. Είναι γνωστό ότι η ετήσια αυτή Πανήγυρη τελείται από παράδοση την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου.
Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο που τέλεσε τον Αρχιερατικό Εσπερινό συμπροσευχήθηκαν στο Ιερό: ο Γενικός Βικάριος της Αρχιεπισκοπής π. Φραγκίσκος Βιδάλης, ο εφημέριος της ποιμαντικής ενότητας Αγάπης π. Νίκος Ψάλτης, ο εφημέριος Χώρας και Σκαλάδου π. Μάρκος Φώσκολος, ο εφημέριος ποιμαντικής ενότητας Κάμπου π. Ιωάννης Σκλάβος και ο διάκονος Αλέξανδρος. Περισσότερα: Τήνος: Αρχιερατικός Εσπερινός της Πανήγυρης της Παναγίας του Ροδαρίου

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός μας στην Τήνο

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020, ημέρα της Πανηγύρεως τελέστηκε  Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 6 το απόγευμα στην οποία συλλειτούργησαν όλοι οι ιερείς της Τήνου και  ο εφημέριος Κινίου Σύρου π. Ανδρέας ο οποίος έφτασε με μερικούς ενορίτες του για να συμμετάσχουν στην πανήγυρη.
 
Συμμετείχαν πολλά λαϊκά μέλη της Εκκλησίας μας όπως επίσης και εκπρόσωποι των Δημοτικών αλλά και άλλων θεσμών του νησιού με επί κεφαλής το Δήμαρχο Τήνου, κ. Ιωάννη Σιώτο.
 
Ήταν αληθινά μία όμορφη γιορτή στην οποία συμμετείχαν ενεργά όλοι οι παρόντες δημιουργώντας μία λειτουργική Σύναξη που βοηθούσε αληθινά στην προσευχή.
 
Η  παρουσία των Ιερέων και του λαού του Θεού, βοήθησε όλη την Εκκλησία να αισθανθεί ενωμένη και να απευθύνει την δοξολογία και την Ευχαριστία της προς τον Θεό Πατέρα για όσα Μεγαλεία έκανε στο λαό του, μέσω της Παναγίας, την οποία κατέστησε Μητέρα του Υιού Του αλλά και όλων των ανθρώπων.
 
Η πανήγυρη της Παναγίας του Ροδαρίου τα τελευταία χρόνια ταυτίζεται με την έναρξη της νέας ποιμαντικής χρονιάς κατά την οποία χαράσσεται το γενικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η τοπική Εκκλησία για να ανταποκριθεί όσο το δυνατό καλύτερα στην αποστολή της, που δεν είναι άλλη από το να είναι σημείο σωτηρίας μέσα στον κόσμο. Περισσότερα: Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός μας στην Τήνο

Τήνος: Το αντίο στους πατέρες Ιησουίτες

Το τελευταίο αυτό διάστημα η τοπική μας Εκκλησία έζησε και συνεχίζει να ζει καταστάσεις δύσκολες.
 
Το απόγευμα της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2020, έκλεισε μια πόρτα μιας μοναχικής κοινότητας. Ήταν η στιγμή που ο Κύριος δεν ήθελε άλλο να βλέπει την αδελφή Θηρεσία να υπερβαίνει εαυτόν και παρά τα μεγάλα προβλήματα υγείας της, να επιμένει να συνεχίζει να προσφέρει, με τον ίδιο ζήλο κι αγάπη, όσα άρχισε να προσφέρει στη νεαρή της ηλικία, όταν πριν από πενήντα χρόνια έκανε τις τελικές υποσχέσεις της στο μοναχικό τάγμα των Ουρσουλινών Μοναχών. Ο Κύριος αποφάσισε να την ξεκουράσει και της ζήτησε, με έναν ανώδυνο τρόπο για εκείνη, οδυνηρό όμως για μας, να αφήσει τον κόσμο αυτό και να πάει κοντά Του στον ουρανό, εκεί όπου δεν υπάρχει θλίψη, πόνος και στεναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητος. Περισσότερα: Τήνος: Το αντίο στους πατέρες Ιησουίτες
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian