Αρχ/σκοπή Νάξου-Τήνου

Ανακοινώσεις και Ειδήσεις από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου

tinosnx-mhtrop

Τήνος: Επίσημη υποδοχή Σεβασμιοτάτου π. Ιωσήφ Πρίντεζη

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ – ΤΗΝΟΥ – ΑΝΔΡΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΥ
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΧΙΟΥ-ΛΕΣΒΟΥ-ΣΑΜΟΥ

 

Επίσημη υποδοχή
Σεβασμιοτάτου π. Ιωσήφ Πρίντεζη
 

Ο Αρχιεπίσκοπος και ο Ιερός Κλήρος
με χαρά σας αναγγέλλουμε ότι
την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 θα φθάσει στην Τήνο
ο νέος Αρχιεπίσκοπός μας
Σεβασμιότατος π. Ιωσήφ Πρίντεζης 

Η επίσημη υποδοχή του από την τοπική μας Εκκλησία θα γίνει
στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου ώρα 13.30 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος και ο Κλήρος

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Νικολάου, Αρχιεπισκόπου, Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου - Τήνου Άνδρου Μυκόνου

+Νικόλαος, Αρχιεπίσκοπος

Αποστολικός Τοποτηρητής

της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου- Μυκόνου

και

της Καθολικής Επισκοπής Χίου (Λέσβου-Σάμου)

Τήνος 15 Απριλίου 2021

                       

ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ

προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της  Εκκλησίας μας

 

Αδελφοί μου κι αδελφές μου,

Κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερης Τεσσαρακοστής με την πάλη μας κι ενάντια στην επιδημία, κάνω φωνή μου τις σκέψεις και τα συναισθήματα που βιώνω αυτό τον καιρό, επιθυμώντας να σας βοηθήσω να αισθανθούμε  και να βιώσουμε κάτω από το φως και το σχέδιο του Θεού τη διπλή αλλαγή που επέρχεται στη ζωή της τοπικής μας Εκκλησίας.

Περισσότερα: Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Νικολάου, Αρχιεπισκόπου, Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής...

Εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου στην Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου – Τήνου

«ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ»

Με ιδιαίτερη χαρά και πνευματική αγαλλίαση, η Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου – Πάρου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου και η Καθολική Επισκοπή Χίου – Λέσβου – Σάμου, αναγγέλλουμε την εκλογή του νέου Ποιμενάρχη μας.

Ο Άγιος Πατέρας Πάπας Φραγκίσκος, αποδεχόμενος, σύμφωνα με το Κανονικό Δίκαιο της Καθολικής Εκκλησίας, την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου Πρίντεζη, η οποία υποβλήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του έτους 2016, λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας, ονόμασε νέο Αρχιεπίσκοπο τον γεννημένο το έτος 1970, πανοσιολογιότατο π. Ιωσήφ Πρίντεζη, του Εφημεριακού Κλήρου της Επισκοπής Σύρου.

Ο γνωστός σε όλους μας νέος Ποιμενάρχης έρχεται με τα δικά του πλούσια πνευματικά και φυσικά χαρίσματα να συνεχίσει και να εμπλουτίσει τη ζωή της Εκκλησίας μας.
Γι’ αυτό με χαρά τον υποδεχόμαστε και απευθυνόμαστε στον Κύριο επαναλαμβάνοντας Του: «Μείνε μαζί του Κύριε»!

Η εις Επίσκοπο χειροτονία και η ανάληψη των αρχιερατικών καθηκόντων του εκλεγμένου Αρχιεπισκόπου προβλέπεται να γίνουν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα της Τήνου στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης 10 Μαρτίου 2021.

Θα τηρηθούν απόλυτα τα μέτρα προστασίας της υγείας που τότε θα έχει ορίσει η πολιτεία και οι συμβουλές που θα έχει δώσει η Εκκλησίας μας.

Τήνος 25 Ιανουαρίου 2021
Εορτή της Μεταστροφής του Αποστόλου Παύλου

+Νικόλαος, Καθολικός Αρχιεπίσκοπος


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο ΝΕΟΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ

Ο Πανοσιολογιότατος π. Ιωσήφ Πρίντεζης γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου στις 6 Φεβρουαρίου 1970. Είναι γιος του Αντωνίου και της Μαρίας. Έχει 4 αδέλφια, την Άννα, τον Νικόλαο, τον Ανάργυρο και τη Φλώρα.

Έζησε στον Βήσσα και στην Ποσειδωνία όπου έβγαλε το Δημοτικό Σχολείο. Φοίτησε στο Α’ Γυμνάσιο και στο Α’ Λύκειο Σύρου. Σε ηλικία 17 ετών έφυγε για σπουδές στην Ιερατική Σχολή του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή στην Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 1991 αποφοίτησε με έπαινο από το Κολλέγιο αφού παρέδωσε την διατριβή του στην Μαιευτική του Πλάτωνα και το 1995 απέκτησε τον Μεταπτυχιακό του τίτλο στην Θεολογία με ειδίκευση στο Κανονικό Δίκαιο. Το ίδιο έτος χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και υπηρέτησε στις Ενορίες του Πάγου ως το 1999 και του Δανακού ως το 2016. Διορίστηκε από τον Επίσκοπο Σεβασμιότατο Φραγκίσκο Παπαμανώλη Γραμματέας της Επισκοπής Σύρου ως το 2006. Ασχολήθηκε με την Ποιμαντική της Νεολαίας, την Προετοιμασία μελλονύμφων και ήταν μέλος της Συνοδικής Επιτροπής για τη θεία Λατρεία.

Από το 1999 ως το 2004 υπηρέτησε ως Εφημέριος στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου της Άνω Σύρου, από το 2004 ως το 2016 στην Ενορία της Βάρης, από το 2014 ως το 2016 στην Ενορία του Βήσσα, και από το 2016 ως σήμερα στις ενορίες του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Σεβαστιανού.  

Από το 1997 είναι δικαστής στο Δευτεροβάθμιο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο της Ελλάδας, από το 2001 είναι ιεροδιδάσκαλος στα Δημόσια Σχολεία (έχοντας διδάξει στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο, στο ΕΠΑΛ και στο Γενικό Λύκειο). Από το 2014 είναι μέλος της Συνοδικής Επιτροπής για την Οικογένεια και την Προστασία της Ζωής και από το 2019 είναι πρόεδρος της Συνοδικής επιτροπής για τη θεία Λατρεία.

Σήμερα 25 Ιανουαρίου 2021 αναγγέλθηκε  από την Αγία Έδρα η εκλογή του σε Αρχιεπίσκοπο-Μητροπολίτη Νάξου-Άνδρου-Τήνου- Μυκόνου και Αποστολικού Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου.

 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου: Αναβολή Επισκοπικής Χειροτονίας

Καθολική Αρχιεπισκοπή

Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου

 

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ

 

Λαμβάνοντας υπόψιν τις ειδικές συνθήκες όπως αυτές διαμορφώνονται το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της πανδημίας covid 19, την απαραίτητη μετακίνηση προς την Τήνο ατόμων από κέντρα χαρακτηρισμένα με «κόκκινο και βαθύ κόκκινο», αναμένοντας όμως θετικές εξελίξεις με την προσπάθεια που γίνεται για τον εμβολιασμό, αποφασίστηκε να αναβληθεί η χειροτονία του Εκλεγμένου Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου Σεβασμιωτάτου π. Ιωσήφ Πρίντεζη, η οποία ήταν  προγραμματισμένη για την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 στον Καθεδρικό Ιερό Καθολικό Ναό Παναγίας Ροδαρίου στην Ξινάρα Τήνου.

Περισσότερα: Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου: Αναβολή Επισκοπικής Χειροτονίας

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑΞΟΥ-ΠΑΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΙΟΥ-ΛΕΣΒΟΥ-ΣΑΜΟΥ

Περισσότερα: Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian