Νάξος-Τήνος κτλ – Οδηγίες για τη Λειτουργία των Ναών και την τέλεση Μυστηρίων και τελετών

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ- ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

 

Τήνος 14/3/2020

 Προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας

Αδελφοί και αδελφές μας,

εκτιμώντας τις νέες επιδεινωμένες καταστάσεις που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού και μελετώντας με πολλή προσοχή τις νέες Οδηγίες και Αποφάσεις της Πολιτείας, επιθυμώντας, ως Εκκλησία, να συμβάλλουμε στην υγεία της ψυχής και του σώματος του πλησίον μας και της δικής μας, συνήλθαμε εκτάκτως σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, υπό την Προεδρία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου μας π. Νικολάου και ορίζουμε, μέχρι νεοτέρας, όσα ακολουθούν:

οι.- Αναβάλλονται οι πνευματικές ασκήσεις του Ιερού Κλήρου της Αρχιεπισκοπής μας και της Επισκοπής Σύρου που προβλεπόταν να γίνουν στην Τήνο από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2020.

02.- Αναβάλλεται η Πανελλήνια συνάντηση Καθολικής νεολαίας Ελλάδος που προβλε­πόταν να γίνει στην Τήνο από τις 30 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου.

03·- Οι Ναοί μας παραμένουν ανοικτοί για ατομική προσευχή, αλλά δεν θα τελούνται Ιεροτελεστίες με τη συμμετοχή πιστών.

04·- Αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα Μνημόσυνα και δεν προγραμματίζονται άλλα.

05·- Σε περίπτωση κηδείας δεν τελείται η θεία Λειτουργία παρά μόνο η εξόδιος Ακο­λουθία στο Κοιμητήριο με την παρουσία των στενών συγγενών.

ο6.- Δεν τελούνται πανηγύρια ενοριακών Ναών, παρεκκλησίων, εξωκκλησίων και Προσκυνημάτων.

7·- Κάθε Κυριακή στις 10 το πρωί, όλοι οι εφημέριοι τελούν τη θεία Λειτουργία και την προσφέρουν υπέρ υγείας και σωτηρίας όλου του λαού.

ο8.- Γίνεται προσπάθεια να συνεργαστούμε με τον τηλεοπτικό σταθμό της Σύρου SYROS TV για τη μετάδοση της θείας Λειτουργίας, κάθε Κυριακή.

09·- Όσοι ασθενείς ζητήσουν για σοβαρούς λόγους την Αγία Κοινωνία στο σπίτι, δε θα την στερηθούν.

Ευχόμαστε να παραμείνουμε μόνο σ' αυτές τις οδηγίες και αποφάσεις και για όσο χρόνο θεωρηθούν απαραίτητες, αλλά, αν παραστεί ανάγκη, δε θα παραλείψουμε να σας δώσουμε νεότερες, αποσκοπώντας πάντοτε στο πνευματικό και το σωματικό καλό του κοινωνικού συνόλου.

Οι παρούσες οδηγίες ισχύουν από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ο επίσκοπός σας

+Νικόλαος

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian