Τήνος: Ευχές προς τους μαθητές που λαμβάνουν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις

Τις ευχές του, προς τους μαθητές που λαμβάνουν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις, εκφράζει με ανοιχτή επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου  σεβασμιότατος Νικόλαος.

Αναφέρει η Επιστολή:

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ- ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
 
Τήνος 12/06/2020
 
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες
που θα λάβουν μέρος στις προσεχείς Πανελλήνιες εξετάσεις
 
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Σε λίγες ημέρες θα κληθείτε να αποδείξετε ότι επωφεληθήκατε από την δωδεκάχρονη εκπαίδευση και είστε έτοιμοι και έτοιμες να ανεβείτε και το τελευταίο σκαλοπάτι της παιδείας.
Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι προ των πυλών! Αυτές δεν πρέπει να σας φοβίζουν, αλλά αντίθετα να σας πλημμυρίζουν από μία βέβαιη ελπίδα, ότι θα έχετε την ανάλογη επιτυχία της σκληρής προετοιμασίας σας και θα πετύχετε αυτό που επιθυμείτε.
Μαζί με τους γονείς σας, τους καθηγητές και καθηγήτριές σας που σας συνοδεύουν σ’ αυτή την ελπιδοφόρα δοκιμασία, επιτρέψτε μου να είμαι κι εγώ μαζί τους και μαζί σας.
Εκείνοι θα σας δώσουν τις δικές τους συμβουλές, που θα είναι καρπός της αγάπης τους και της ζωηρής επιθυμίας τους να σας δουν σε λίγο καιρό να σκιρτάτε από χαρά για την επιτυχία που σας περιμένει.
Η δική μου συμβουλή καρπός της δικής μου αγάπης για τον κάθε ένα και την κάθε μια σας, είναι διαφορετική: Σας προτείνω, ειδικά τις ημέρες αυτές, να ζητήσετε μαζί με την ευχή των γονέων σας για την καλή επιτυχία σας και την προσευχή τους, που μαζί με τη δική σας και τη δική μας θα απευθυνθεί, με τις ικεσίες της Μεγαλόχαρης Παναγίας, προς τον «Πατέρα των φώτων», ώστε το Πανάγιο Πνεύμα που την περασμένη Κυριακή κατήλθε σ’ όλη την Εκκλησία, να σας φωτίσει. Να σας δώσει το δώρο της σοφίας και της γνώσης, ώστε ήρεμοι και γαλήνιοι να αποδώσετε τα μέγιστα της προετοιμασίας σας.
 
Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους σας
Με πατρική αγάπη
 
+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

kantam.gr

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian