Εορτή του Χριστού Βασιλέα του Σύμπαντος, προστάτη των νέων.

Στις 23 Νοεμβρίου 2014 τελέσθηκε με μεγάλη επισημότητα η εορτή του Χριστού Βασιλέα του Σύμπαντος, προστάτη των νέων. Η τελετή έγινε στον Καθεδρικό Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας Π. Ιωάννη Σπιτέρη και συλλειτούργησαν μαζί του ο Εφημέριος Π. Γεώργιος, ο Π. Ιωάννης και ο πνευματικός παραστάτης της Νεολαίας Θεσσαλονίκης Π. Αγαπητός. Παρόντες ήταν όλοι οι νέοι και οι νέες της Ενορίας μας, η ομάδα Εφήβων και τα παιδιά του Κατηχητικού, όπως επίσης και πλήθος Ενοριτών.

 

Η τελετή ξεκίνησε με λιτανεία όπου για πρώτη φορά ο πνευματικός μας Παραστάτης Π. Αγαπητός κρατούσε στα χέρια του μικρό άγαλμα του Χριστού Βασιλέα.

Οι νέοι και οι έφηβοι φορώντας γαλανόλευκα μαντήλια με το σήμα της Νεολαίας Θεσσαλονίκης έψαλλαν διάφορα άσματα με την συνοδεία και των παιδιών του Κατηχητικού. Η παρουσία των αναγνωσμάτων και των δεήσεων έγινε από τα παιδιά της Νεολαίας.

Κατά την διάρκεια της τελετής και συγκεκριμένα στην προσφορά, όλοι οι νέοι, οι έφηβοι και τα παιδιά του Κατηχητικού έβαλαν από ένα σπόρο, συμβολικά, σε μία ζαρντινιέρα που ευρίσκεται μπροστά στο άγαλμα του Χριστού Βασιλέα.

Λίγο πριν την ευλογία του Άρτου και του Οίνου, ο Μοναχός Αδελφός Φραγκίσκος και οι Αδελφές της Μητέρας Τερέζας, κρατώντας ένα αναμμένο κερί, ανανέωσαν τους όρκους τους ενώπιον του Αρχιεπισκόπου και των Ιερέων στα πλαίσια του Έτους της Αφιερωμένης Ζωής, το οποίο ξεκινά και ανακήρυξε ο Πάπας Φραγκίσκος και με το οποίο θα ασχοληθεί όλη η Καθολική Εκκλησία μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016.

Η τελετή τελείωσε με πανηγυρικό τρόπο και στο τέλος η Πρόεδρος της Καθολικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης Μιράντα Σιλάβου, έδωσε εκ μέρους όλων των παιδιών συμβολικά δώρα στον Επίσκοπο και στους Ιερείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η τελετή αφιερώθηκε στον αδελφό και φίλο μας Σπύρο Μπουχάγιαρ που έφυγε τόσο σύντομα από κοντά μας.

Ακολούθησε κέρασμα στην ενοριακή αίθουσα από τους νέους, σε όλους τους Ενορίτες. Ελπίζουμε, ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, να άκουσε τις προσευχές  μας και να μας χαρίζει υγεία, δύναμη και προκοπή στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Μιράντα  Σιλάβου

 Πρόεδρος Καθολικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης.

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian