Θεσσαλονίκη: Εορτή Χριστού Βασιλιά

Στις 22 Νοεμβρίου 2015 τελέσθηκε με μεγάλη επισημότητα η εορτή του Χριστού Βασιλέα του σύμπαντος, προστάτη των νέων.

Η τελετή έγινε στον Καθεδρικό Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου με λειτουργό τον Εφημέριο Π. Γεώργιο και συλλειτουργούς τον π. Ιωάννη και τον Πνευματικό μας Παραστάτη π. Αγαπητό. Παρόντες ήταν όλοι οι νέοι και νέες της Ενορίας μας, η ομάδα των εφήβων και τα παιδιά του Κατηχητικού μαζί με πλήθος ενοριτών.

Η τελετή ξεκίνησε με λιτανεία, όπου ένας νέος κρατούσε στα χέρια του την εικόνα του Χριστού Βασιλέα τοποθετώντας την με ευλάβεια και πίστη μπροστά από την Αγία Τράπεζα.

Όλοι μαζί, νέοι, έφηβοι και τα παιδιά του Κατηχητικού έψαλλαν άσματα και η παρουσία των αναγνωσμάτων και δεήσεων έγινε από τα παιδιά της Νεολαίας.

Μαζί μας είχαμε και τον αδερφό Φραγκίσκο, εμψυχώνοντας μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τα άσματα.

Στο τέλος της τελετής δόθηκε εκ μέρους όλων των παιδιών ένα συμβολικό δώρο στον Πνευματικό μας Παραστάτη π. Αγαπητό. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σε έναν τέτοιον άνθρωπο με όλα αυτά που κάνει για εμάς.

Ακολούθησε κέρασμα και καφές στην ενοριακή αίθουσα από τους νέους. Ελπίζουμε ο Χριστός Βασιλέας του Σύμπαντος να άκουσε τις προσευχές μας και να χαρίζει υγεία, δύναμη και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.   

  

                                                                                           Μιράντα Σιλάβου

                                                                             Πρόεδρος Ε.Κ.Ν.Ε Θεσσαλονίκης

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian