Λάρισα:Πανηγυρική Μεσονύκτια Θ. Λειτουργία της Γεννήσεως του Κυρίου

Με μεγάλη ιερότητα και κατάνυξη τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Καρδίας του Ιησού, στη Λάρισα, η πανηγυρική Μεσονύκτια Θ. Λειτουργία της Γεννήσεως του Κυρίου. Προηγήθηκε η Ιερή Αγρυπνία με τους ψαλμούς και τα αναγνώσματα της Ακολουθίας των Αναγνωσμάτων.

 

Tον εναρκτήριο ύμνο και τους ψαλμούς της Αγρυπνίας έψαλαν σύμφωνα με τις γρηγοριανές μελωδίες όλοι οι πιστοί. Σημαντικό είναι πως έχει δημιουργηθεί μία χορωδία, η οποία βοηθάει το άσμα της σύναξης, και την οποία είχε εκπαιδεύσει άριστα ο κ. Σωτήρης Μαραγκός.

Το Παρεκκλήσιο ήταν κατάμεστο από ευλαβείς χριστιανούς. Την Θ. Λειτουργία του Μεσονυκτίου, με ευγενική παραχώρηση του υπεφημερίου, τέλεσε ο π. Λέων Κισκίνης και συλλειτούργησε ο υπεφημέριος π. Σιμονέλ Boanchis. Χαρακτηριστικό πως, ενώ το εκκλησίασμα της Λάρισας είναι πολυεθνικό, η Λειτουργία και τα ιερά άσματα ψάλλονται μόνο στα ελληνικά, ενώ κάποια παραδοσιακά, όπως το Salve Regina, η σύναξη έχει μάθει να τα ψάλλει και στα λατινικά.

Διάχυτη η χαρά όλων, μικρών και μεγάλων. Πριν την Ιερή Αγρυπνία, στη μεγάλη ενοριακή αίθουσα, είχε οργανωθεί γιορτή, κατά την οποία άντρες και γυναίκες διαφόρων εθνοτήτων, έψαλαν στις γλώσσες τους τα κάλαντα και άλλους παραδοσιακούς ύμνους των χωρών τους, ενώ μοιράστηκαν δώρα στα μικρά παιδιά.

Ο Κύριος να ευλογεί πλούσια την καθολική κοινότητα της Λάρισας!

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 

Ο υπεφημέριος π. Σιμονέλ Boanchis

O ιερομόναχος π. Λέων Κισκίνης

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian