Λάρισα: Μνήμη του Ολοκαυτώματος των Εβραίων

Στη Λάρισα η κεντρική εκδήλωση Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας και τελέστηκε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014. Στις 6.30 μ.μ. έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Λάρισας (Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής).

Ακολούθησε στις 6.45 μ.μ. η εκδήλωση στην Ιερή Συναγωγή Λάρισας, η οποία ξεκίνησε με το άναμμα κεριών στη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, του Δημάρχου Λαρισαίων, του Προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και του Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας.

Στην όλη τελετή εφέτος ήταν επισήμως προσκεκλημένη η Καθολική Εκκλησία, η οποία εκπροσωπήθηκε δια των λειτουργών της στη Λάρισα, του υπεφημερίου π. Σιμονέλ Boanchis και του ιερομονάχου π. Λέοντα Κισκίνη. Η πρόσκληση, ώστε να υπάρξει αντιπροσωπεία της Καθολικής Εκκλησίας, εστάλη για πρώτη φορά και ήταν μια πρωτοβουλία της κ. Μπέτυς-Βεατρίκης Μαγρίζου, γραμματέα της εβραϊκής κοινότητας.

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian