Η Λιτανεία της Αγίας Δωρεάς στη Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη συγκίνηση και χαρά, την Κυριακή 22 Ιουνίου, οι καθολικοί της Θεσσαλονίκης αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Λαζαριστή π. Αγκαπίτ Εμπιαγκένα, να λιτανεύσει στους δρόμους γύρω από τον καθεδρικό ναό της Θεσσαλονίκης την Αγία Ευχαριστία. Έτσι, μετά από σαράντα χρόνια, η Λιτανεία της Αγίας Δωρεάς, η λιτανεία του αναστημένου Χριστού μέσα στην Αγία Ευχαριστία, κόσμησε και ευλόγησε τους πιστούς στα στενά γύρω από την οδό Φράγκων.

Οι Λαζαριστές Πατέρες, τα μέλη του ποιμαντικού συμβουλίου και των διαφόρων ενοριακών επιτροπών, οι Αδελφές Ιεραποστόλοι της Αγάπης, η χορωδία και παιδιά του κατηχητικού, συνόδευσαν ψάλλοντας την Αγία Δωρεά που σταματούσε σε προκαθορισμένα σημεία για μία δέηση και μία ευλογία.

Της ιεράς αυτής πομπής προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία και η έκθεση του Αγιωτάτου Μυστηρίου στον καθεδρικό – ενοριακό ναό της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας. Στον π. Αγκαπίτ και σε όλους εκείνους που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της όμορφης αυτής εκδήλωσης, οι ευχές όλων μας να συνεχίσουν το έργο τους, και του χρόνου να προσφέρουν μία Λιτανεία για την Αγία Δωρεά, ανάλογη της παρουσίας, της ιστορίας και της δυναμικότητας των καθολικών της όμορφης πρωτεύουσας του βορρά.


 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian