Οι καλύτερες εντυπώσεις από τη συμμετοχή μας στην 26η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

phn_2011

ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΔΡΙΤΗ2011

Ερμούπολη Σύρου 25/8/2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη συμμετοχή μας στην 26η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, που έλαβε χώρα στη Μαδρίτη της Ισπανίας, επιστρέψαμε στην Πατρίδα , εμείς οι 186 Καθολικοί Νέοι και Νέες που λάβαμε μέρος στο προσκυνηματικό αυτό ταξίδι.

Ευχαριστούμε και δοξάζουμε το Θεό που μας αξίωσε να δουν τα μάτια μας το μοναδικό αυτό γεγονός, να χαρεί η καρδιά μας την αδελφοσύνη εκατομμυρίων συνομηλίκων μας προερχομένων από 193 κράτη της Υφηλίου, να νιώσει αγαλλίαση ολόκληρο το είναι μας στην ομολογία της πίστεως στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, χαρά και ελπίδα του Κόσμου και Αρχηγό της Εκκλησίας, να γευθούμε την κοινωνία πίστεως , ελπίδας και αγάπης της ανά τον κόσμον Καθολικής Εκκλησίας, γύρω από τον Άγιο Πατέρα, πλαισιωμένο από 800 Επισκόπους και 14.000 νέους Ιερείς.

Σύντομα θα αναφερθούμε στα γεγονότα που ζήσαμε, με κατάλληλο δημοσιογραφικό, τηλεοπτικό και φωτογραφικό υλικό, προκειμένου να μοιραστούμε με όσους το επιθυμούν, υπεύθυνα τις εμπειρίες μας για όλα αυτά που ακούσαμε, είδαμε και πράξαμε κατά το προσκύνημά μας στη Μαδρίτη. Ευχαριστούμε την Εκκλησία της Ισπανίας για τη μαρτυρία της πίστεώς της που έγινε ορατή σ’ εμάς μέσα από την τέλεση των Μυστηριακών και άλλων λατρευτικών πράξεων στις θαυμάσιες Εκκλησίες που διαθέτει, αλλά και μέσα από την αδελφική φιλοξενία στα σπίτια δεκάδων χιλιάδων χριστιανικών οικογενειών.

Το Άγιο Πνεύμα να στηρίξει τις καλές μας διαθέσεις, ώστε να καρποφορήσει μέσα στις ψυχές μας η επιθυμία να ριζωθούμε και να θεμελιωθούμε περισσότερο στο Χριστό, στηριγμένοι στην πίστη. Την ευχή αυτή την εκφράζουμε και για όλους τους νέους ανθρώπους που αναζητούν το αληθινό νόημα της ζωής τους, για να υπάρχει ελπίδα και αγάπη στον κόσμο. Είμαστε βέβαιοι πως πολλοί από εμάς που βρεθήκαμε στη Μαδρίτη, θα ξανανταμώσουμε στο Ρίο της Βραζιλίας τον Ιούλιο του 2013. Μέχρι τότε, η ζωή μας να παίρνει νόημα από την πίστη μας στο Χριστό, και να φωτίζεται από Αυτόν η πορεία της ζωής μας.


+ Ιωάννης Σπιτέρης , Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας – Ζακύνθου – Κεφαλληνίας

Πρόεδρος Συνοδικής Επιτροπής για την Ποιμαντική της Νεολαίας και των Κλήσεων


Αδ. Φραγκίσκος Βαρθαλίτης,

Εκκλησιαστικός Παραστάτης


Π. Νικόλαος Ρούσσος, Πολύκαρπος Ρεμούνδος, Δελασούδα Μαρία, Πρίντεζης Αντώνιος, Φρέρη Φανή, Πρελορέντζου Μαρία, αδ. Ιγνάτιος Καπετάνιος, Μέλη

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian