Έρανος Αγάπης για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αρ. Πρωτ.

                                                                Αθήνα 28/11/2019

 

 

ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ  ΤHΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

 

Η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας  της Ελλάδος, συμμετέχει στο πένθος, τη θλίψη και τον πόνο των αδελφών Αλβανών, οι οποίοι τις ημέρες αυτές πενθούν τους νεκρούς των, αναζητούν τους αγνοουμένους των και μετρούν τις πληγές των.

Θέλουμε, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζει η Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα, από την πρόσφατη οικονομική κρίση, να μην παραλείψουμε  τον καθήκον αγάπης μας και συμπαράστασης μας προς τους σεισμοπαθείς αδελφούς μας.

Προσευχόμαστε για την αιώνια ανάπαυσης της ψυχής των νεκρών, ευχόμαστε σύντομη ανάρρωση στους τραυματισμένους  και συλλυπούμεθα τους αδελφούς μας Αλβανούς που κατοικούν στη Χώρα μας δίνοντας δυναμικό παρόν στις εκκλησιαστικές κοινότητες μας.

Ζητούμε  από την Κάριτας Ελλάς να ηγηθεί ενός εράνου αγάπης τη Δεύτερη Κυριακή της Παρουσίας 8 Δεκεμβρίου 2019  σε όλες τις τοπικές κοινότητες της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, για να συνδράμουμε  τους πληγέντες αδελφούς μας.

Το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, καρπός της χριστιανικής αγάπης και αλληλεγγύης μας,  θα σταλεί, μέσω  της Κάριτας  Ελλάς, στην Κάριτας της Αλβανίας  ως δείγμα της συμμετοχής στην προσπάθειά τους να επανέρθουν στον κανονικό ρυθμό της ζωής τους.

 

Για την Καθολική Ιεραρχία της Ελλάδος

+Σεβαστιανός

Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών

Πρόεδρος της ΙΣΚΙΕ

 

Ακριβές αντίγραφο

 

+ Νικόλαος

καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

 

Γραμματέας της ΙΣΚΙΕ

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian