ΚΑΡΙΤΑΣ

Ειδήσεις από τις Φιλανθρωπικές Οργανώσεις της Κάριτας

Γιορτή για την Ημέρα της Γυναίκας στον Νέο Κόσμο

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

Στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε γιορτινό κλίμα στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο.

Η γιορτή ξεκίνησε με την δικηγόρο του κέντρου, Ανδριανή Μαρδάκη, η οποία ενημέρωσε για το πώς καθιερώθηκε αυτή η ημέρα και τι πραγματικά σημαίνει. Ακολούθησε ένα βίντεο μικρού μήκους, όπου αναδείχθηκαν οι πρώτες γυναίκες που πάλεψαν για τα δικαιώματά τους και πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τις γυναίκες και έφεραν και οι ίδιες τα δικά τους παραδείγματα για σημαντικές γυναίκες από τις χώρες τους.

Αμέσως μετά συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια μέσα από τα οποία αναδείχθηκε, σε κλίμα συγκίνησης, ότι και οι ίδιες ανήκουν στην κατηγορία των άξιων και γενναίων γυναικών. Η ημέρα συνεχίστηκε ευχάριστα με χειροτεχνίες και κατασκευές, φτιάχνοντας λουλούδια και στεφάνια από τσόχα καθώς και άλλα υλικά. Οι γυναίκες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή για την γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας της γυναίκας.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρoγράμματος «Μετάβασις – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων / μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

caritas.gr

Ευχητήριες κάρτες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Λέσβο

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

«Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες στο Αφρίν»

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκαν δράσεις στο Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ και στη Μόρια από την ομάδα της Κάριτας Ελλάς στη Λέσβο.

Στο χώρο δραστηριοτήτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μόρια διοργανώθηκε συνάντηση μεταξύ της ομάδας της Κάριτας Ελλάς και προσφύγων και μεταναστών από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Έγινε ενημέρωση για τη σημασία του εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και προβλήθηκαν σχετικά βίντεο.

Στο Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ πραγματοποιήθηκαν επίσης εκδηλώσεις στα κέντρα ανδρών και γυναικών της Κάριτας Ελλάς. Πιο συγκεκριμένα αφού προηγήθηκε ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, οι άνδρες ωφελούμενοι έφτιαξαν χειροποίητες κάρτες για τις σημαντικές γυναίκες της ζωής τους, συζύγους, μητέρες, κόρες. Στη συνέχεια προσέφεραν τις κάρτες τους συνοδευόμενες από λουλούδια και ένα μικρό μπουκαλάκι άρωμα με την υποστήριξη της Κάριτας Ελλάς.

Μια από τις κάρτες έγραφε: Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες στο Αφρίν.

Παράλληλα στο κέντρο γυναικών διοργανώθηκε έκθεση με τις δημιουργίες των ωφελούμενων που έφτιαξαν οι ίδιες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων πλεξίματος. Οι γυναίκες είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν την ημέρα αυτή συμμετέχοντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο των γυναικών της Κάριτας Ελλάς.

 caritas.gr

Γιορτή στον Νέο Κόσμο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

 

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στη γυναίκα θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο (Ρενέ Πυώ 2Α) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Περισσότερα...

Απονομή Πιστοποιήσεων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Κάριτας Ελλάς στη Θεσσαλονίκη

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

Η απονομή των Πτυχίων σε 52 ενήλικες, ωφελούμενους του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Μαρτίου.  Η εκδήλωση έγινε στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη στους μαθητές που παρακολούθησαν τα Τμήματα Κομμωτικής, Μαγειρικής, Αισθητικής και Σχεδίου Ρούχων (πατρόν). 

Στην απονομή παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Κάριτας Θεσσαλονίκης κ. Σάμι Σους, η υπεύθυνη του προγράμματος «Μετάβασις» της Κάριτας Ελλάς κ. Αναστασία Σπηλιοπούλου και η Συντονίστρια του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στη Θεσσαλονίκη κ. Δάφνη Χατζηαντωνίου.

Η εκπαίδευση αφορούσε κυρίως σε τεχνικά επαγγέλματα και ειδικότητες που μπορούν να δώσουν άμεσα τα πρώτα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας όπως Κομμωτική, Σχέδιο Ρούχων  και Μαγειρική.

Όλα τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν συγχρόνως με μετάφραση και διερμηνεία, την οποία παρείχε η Κάριτας Ελλάς, για να γίνει πλήρως κατανοητή η εκπαιδευτική διαδικασία στη μητρική γλώσσα κάθε καταρτιζόμενου και καταρτιζόμενης.

Άντρες και γυναίκες πρόσφυγες, κάθε εκπαιδευτικού υπόβαθρου, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουν τα προσόντα τους ή να αποκτήσουν νέα, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν στο άμεσο μέλλον μία θέση στην αγορά εργασίας.

Τα εκπαιδευτικά αυτά σεμινάρια εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Αξιοσημείωτα είναι τα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ οι οποίοι υπογράμμισαν την προσήλωση και τη συνέπεια με την οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευόμενοι στα εκπαιδευτικά προγράμματα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς, εργαζόμενους και εθελοντές της Κάριτας Ελλάς, σε όλους αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες για τις προσπάθειες και την επιτυχία τους.

Η Κάριτας Ελλάς στον Alpha και την εκπομπή Check Point

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

Το έργο της Κάριτας Ελλάς στο Προσφυγικό παρουσιάστηκε στην εκπομπή της τηλεόρασης του Alpha «Check Point» που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Στο απόσπασμα της εκπομπής που ακολουθεί, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Κάριτας Ελλάς Ισίδωρος Ρούσσος παρουσιάζει το έργο του φιλανθρωπικού σωματείου της Καθολικής Εκκλησίας, ενώ στην εκπομπή μίλησε και ο Σερ, ωφελούμενος του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στην Πλατεία Βάθης.

(Η αναφορά στην Κάριτας Ελλάς στο 1.22.00)

https://www.youtube.com/watch?v=59qjUigEp5o

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian