ΚΑΡΙΤΑΣ

Ειδήσεις από τις Φιλανθρωπικές Οργανώσεις της Κάριτας

Κάριτας Αθήνας: Εκστρατεία προσφοράς για τους ηλικιωμένους

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

Περισσότερα...

Κάριτας Ελλάς: Νέοι της Κάριτας και εθελοντισμός

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

Στα τέλη του 2015, μέσα από τον θεσμό των αδελφοποιήσεων, η Κάριτας Ελλάς μαζί με την Κάριτας Ιταλίας και με την ηθική και υλική υποστήριξη της  Κάριτας Reggio Calabria Bova ξεκίνησαν μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την ευαισθητοποίηση  στον εθελοντισμό των νέων.

Περισσότερα...

Βραβεύτηκε η Κάριτας Ελλάς στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

Το αργυρό βραβείο για την προσφορά της στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα κατέκτησε η Κάριτας Ελλάς στη διάρκεια του Φεστιβάλ Εθελοντισμού που διοργάνωσε η skywalker.gr το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Περισσότερα...

Η Κάριτας Ευρώπης για την παγκόσμια ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων - 30 Ιουλίου

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

Η νόμιμη και ασφαλής πρόσβαση στην Ευρώπη είναι το κλειδί για να τερματιστεί η μάστιγα της εμπορίας ανθρώπων

 

Η Ευρώπη δεν δικαιούται πλέον να στρέφει το βλέμμα και να αδιαφορεί απέναντι στη μάστιγα της εμπορίας ανθρώπων. Κάθε παιδί και ενήλικας, που είναι παγιδευμένος σε αυτή τη μορφή σύγχρονης δουλείας, η οποία πλαισιώνεται από φόβο, κακοποίηση και απειλές, είναι θύμα για όλη του τη ζωή.

Για πολλά θύματα εμπορίας ανθρώπων, η ιδέα της επιστροφής στην πατρίδα από την οποία δραπέτευσαν ή ακόμα και να σκοτωθούν είναι πιο φρικτή από την παραμονή στη σκλαβιά.

Για τα παιδιά που πέφτουν θύματα αυτής της μάστιγας, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Μεγαλώνοντας σε συνθήκες ομηρίας, αλλοιώνεται η ζωή και η προσωπικότητά τους, καθώς η κατάσταση ομηρίας τους, μετατρέπεται σε «κανονική».

Η Ευρώπη πρέπει να δώσει ένα οριστικό τέλος σε αυτό. Οι ασφαλείς και σύννομοι δρόμοι προς την Ευρώπη μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εξάλειψη αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας!

Περισσότερα...

Κάριτας Ελλάς: 156 Οικίσκοι φιλοξενίας για τη δομή των Διαβατών

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

Εκδήλωση με αφορμή την παράδοση των 156 οικίσκων φιλοξενίας στη δομή των Διαβατών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017.

Περίπου ένα χρόνο πριν, οι Κάριτας Ελλάς και Γερμανίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αποφάσισαν να συνεργαστούν για την παροχή οικίσκων σε μία από τις δομές φιλοξενίας της Β. Ελλάδας, στις οποίες οι πρόσφυγες ζούσαν σε σκηνές και υπό εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι.

Περισσότερα...
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian