17 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Έκθεση Ευχαριστιακών θαυμάτων Carlo Acutis

Ο Θεός εκδηλώνεται στο Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας με όλη Του τη δύναμη

Νοέμβριος 2023 – Μάιος 2024

Από τον Νοέμβριο του 2023, η Ποιμαντική Επιτροπή της Ι.Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών, διοργανώνει την Έκθεση Ευχαριστιακών θαυμάτων Carlo Acutis. Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει τα κυριότερα «ευχαριστιακά θαύματα» και έχει το χαρακτηριστικό ότι είναι περιοδεύουσα. Ξεκίνησε την πορεία της από την Ενορία της Ιεράς Καρδίας του Ιησού, τι πιο συμβολικό. Φιλοξενηθηκε στον Καθεδρικό Ναού του Αγ. Διονυσίου από 16 Δεκεμβρίου έως 21 Ιανουαρίου και θα ακολουθήσουν και οι άλλες ενορίες της Εκκλησιαστικής μας επαρχίας.

Ποιος ήταν ο Κάρλο Ακούτις

Ο Κάρλο Ακούτις, καθολικός νέος και σχεδιαστής ιστοσελίδων, γεννήθηκε στην Αγγλία το 1991 από Ιταλική οικογένεια. Είχε εξαιρετική γνώση του διαδικτύου και μέσω αυτού έκανε ευρύτερα γνωστά τα «ευχαριστιακά θαύματα», δηλαδή τα θαύματα που σχετίζονται με την παρουσία του Χριστού στην αγία Ευχαριστία. Δημιούργησε επίσης ψηφιακές εκθέσεις των αναγνωρισμένων από την Καθολική Εκκλησία εμφανίσεων της Παναγίας σε όλο τον κόσμο.

Ο Κάρλο Ακούτις χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για να διαδώσει την πίστη. Πέθανε στην Ιταλία από λευχαιμία το 2006, σε ηλικία μόλις 15 ετών! Έχει ήδη χαρακτηριστεί «ο Άγιος προστάτης του διαδικτύου». Στις 10 Οκτωβρίου 2020 ανακηρύχτηκε, στην Ασσίζη της Ιταλίας, Μακάριος από την Καθολική Εκκλησία!

Λίγα λόγια για την έκθεση

Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει τα κυριότερα «ευχαριστιακά θαύματα», εξ όσων ο Κάρολος είχε παρουσιάσει, προκειμένου οι πιστοί να γνωρίσουν τόσο τον «Άγιο του Διαδικτύου», όπως αποκαλούν τον Κάρλο, όσο και κυρίως τη σημασία της Αγίας Ευχαριστίας. Η έκθεση αυτή φιλοξενήθηκε σε περισσότερες από 500 ενορίες στην Ιταλία και περισσότερες από 10.000 ενορίες σε άλλες χώρες ενώ έχει μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Με μια ποικιλία φωτογραφιών και ιστορικών περιγραφών, η έκθεση παρουσιάζει 15 από τα πάρα πολλά θαύματα της Ευχαριστίας, που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των αιώνων σε διάφορες χώρες και αναγνωρίζονται από την Καθολική Εκκλησία. Μέσω των banners ο Μακάριος Κάρλο Ακούτις μας οδηγεί να επισκεφθούμε εικονικά τους τόπους όπου έγιναν αυτά τα θαύματα και να μάθουμε γι’ αυτά!

Τα «ευχαριστιακά θαύματα» είναι θαυμαστά σημεία του Θεού. Επιβεβαιώνουν την πίστη στην πραγματική παρουσία του σώματος και του αίματος του Κυρίου στη Θεία Ευχαριστία.

Προηγούμενο Άρθρο

Διαχριστιανική Συναυλία, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών

Επόμενο Άρθρο

Δήλωση της Επιτροπής των Συνόδων Καθολικών Ιεραρχιών της Ε.Ε. (COMECE) για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Ευρώπη

You might be interested in …

Ep.1 Γιατί η Εκκλησία παίρνει θέση σε ένα θέμα που δεν την αφορά… ή την αφορά; Γάμοι ομοφύλων

Συζητήσεις με τον σεβαμ. Θεόδωρο, Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών. Το ερώτημα που θέσαμε στον σεβασμιότατο Θεόδωρο, αφορά τους γάμους ομοφύλων και γιατί η Εκκλησία παίρνει θέση σε ένα θέμα που δεν την αφορά… ή την αφορά;

Επιμόρφωση εργαζομένων της Κάριτας Αθήνας σχετικά με την άνοια

  Εκπαίδευση σχετικά με την Άνοια προς τους επαγγελματίες που έρχονται σε άμεση επαφή με τους ωφελούμενους των Προγραμμάτων, τα οποία υλοποιεί η Κάριτας Αθήνας σε συνεργασία με το CRS και την Ύπατη Αρμοστεία των […]