20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Έκκληση για ειρήνη και άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Ε.Ε. των Επιτροπών «Δικαιοσύνη και Ειρήνη Ευρώπης

Μετά τη βίαιη εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, την 24/2

καταδικάζουμε τη ρωσική επίθεση, ως σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και απειλή για την ειρήνη στην Ευρώπη.

Εκφράζουμε υποστήριξη και αλληλεγγύη στην Ουκρανία και το λαό της που υποφέρει.

Ζητάμε από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να στηρίξουν τις γειτονικές στην Ουκρανία χώρες, στις προσπάθειές τους να υποδεχθούν και φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

Ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κράτη μέλη και όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να παραμείνουν ενωμένες και να θέσουν σε εφαρμογή ακόμη αυστηρότερο καθεστώς κυρώσεων κατά των ρωσικών αρχών.

Θαυμάζουμε το θάρρος των Ρώσων πολιτών, οι οποίοι, παρά τις κάθε είδους καταστολές, βγαίνουν αποφασιστικά στους δρόμους, για να διαδηλώσουν κατά της κυβέρνησής τους και υπέρ της ειρήνης.

Παρακαλούμε τον Παναγιότατο Πατριάρχη Κύριλλο και όλες τις ορθόδοξες αρχές της Ρωσίας να παρέμβουν στην πολιτική τους ηγεσία, προκειμένου να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός και αποχώρηση ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Ουκρανίας.

Υποστηρίζουμε την έκκληση του πάπα Φραγκίσκου, για μια μέρα προσευχής και νηστείας για την ειρήνη στην Ουκρανία, την Τετάρτη των Τεφρών 2/3.

Ελπίζουμε και εργαζόμαστε για μια νέα κουλτούρα Ειρήνης στην Ευρώπη, ενθυμούμενοι στις προσευχές μας όλα τα θύματα, πολίτες και στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

Η Ε. Ε. των Επιτροπών «Δικαιοσύνη και Ειρήνη» Ευρώπης, Βρυξέλλες, 25/2

                                                            Φωτογραφία από Vatican News

                                                                                ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

                                μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

Προηγούμενο Άρθρο

Η αγάπη θα σώσει την Εκκλησία και τον Κόσμο

Επόμενο Άρθρο

Ελληνίδα Πρέσβης στην Αγία Έδρα

You might be interested in …

Ο Καρδινάλιος της Κινσάσα στο Συμβούλιο του Πάπα

    Η Αφρική εκπροσωπείται και πάλι στο Συμβούλιο των Καρδιναλίων. Αυτή είναι η κύρια καινοτομία που προκύπτει από τις αποφάσεις που έλαβε ο Πάπας σχετικά με την ομάδα των καρδιναλίων που τον βοηθούν στη […]

Δεν αρκεί να αναγνωρίσουμε την ισότητα

  Ο μόνιμος παρατηρητής της Αγίας Έδρας στα Ηνωμένα Έθνη στην Γενεύη της Ελβετίας, Αρχιεπίσκοπος Ivna Jurkovic, μετείχε στην 36η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα : Οι επιπτώσεις των φυλετικών διακρίσεων στα ανθρώπινα […]

Ο Νέος προκαθήμενος της  Καθολικής Βυζαντινής Ουκρανικής Εκκλησίας

Ο Σεβασμιότατος Sviatoslav Schevchuk είναι ο νέος Μείζων Αρχιεπίσκοπος  Κιέβου-Χαλίτς (Archiepiscopus Maior), προκαθήμενος  της Ελληνορρύθμου Καθολικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, και προσφωνείται με τον τίτλο «Μακαριότατος». Εξελέγη στις 23 Μαρτίου 2011 από την Ιερά Σύνοδο της […]