6 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Έκκληση του πάπα Φραγκίσκου για αλληλεγγύη και βοήθεια προς τους μετανάστες που περνούν τη Μεσόγειο

 

Έκκληση του πάπα Φραγκίσκου για αλληλεγγύη και βοήθεια προς  τους μετανάστες που περνούν τη Μεσόγειο σε αναζήτηση ασύλου. Η έκκλησή  για αυξημένη προσοχή και βοήθεια ακολούθησε την είδηση του θανάτου πάνω από 300 μεταναστών, που πνίγηκαν ή πέθαναν από υποθερμία στην τελευταία πολύνεκρη θαλάσσια τραγωδία.

Στο τέλος της εβδομαδιαίας Γενικής Ακρόασης,την Τετάρτη, ο Άγιος Πατέρας είπε ότι παρακολουθεί με ανησυχία ειδήσεις από τη Λαμπεντούζα, όπου οι περισσότεροι θάνατοι μεταξύ των μεταναστών ήταν από το κρύο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στη Μεσόγειο.

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τις προσευχές μου για τα θύματα, και για άλλη μια φορά να ενθαρρύνω την αλληλεγγύη, έτσι ώστε κανείς να μη μείνει χωρίς απαραίτητη βοήθεια», είπε.

Δήλωση από την  Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Μετανάστες αναφέρει ότι επιζώντες που φτάνουν στην στεριά λένε ότι υπήρχε κι άλλο ένα φουσκωτό, μαρτυρία που σημαίνει πιθανότατα την αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ιταλική ακτοφυλακή ανέφερε ότι τουλάχιστον 29 άνθρωποι πέθαναν από υποθερμία, ενώ ταξίδευαν από τη βόρεια Αφρική στις ακτές της Ιταλίας. Κριτική έχει ξεσπάσει ωστόσο σχετικά με την αποτελεσματικότητα των νέων περιπολιών διάσωσης που υποστηρίζεται από την ΕΕ χαρακτηρίζοντάς την αναποτελεσματική στο να σώσουν ζωές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέλαβε τις περιπολίες στη Μεσόγειο, αντικαθιστώντας σταδιακά την ιταλική επιχείρηση «Mare Nostrum», που είχε τεθεί σε εφαρμογή πέρυσι. 

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρόδου

Επόμενο Άρθρο

Πάπας Φραγκίσκος: Μεταρρύθμιση της Κούρια για την ενίσχυση της χριστιανικής μαρτυρίας

You might be interested in …

Η ελπίδα που ο κόσμος αναζητά

Με την ολοκλήρωση των προβληματισμών, των συζητήσεων και αναλύσεων για τη θέση της Εκκλησίας στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, οι επίσκοποι αποφάσισαν να συνταχθούν με την ελπίδα, γιατί είναι αυτό που η σύγχρονη Ευρώπη έχει ανάγκη, ενώ […]

“Το τρένο των παιδιών” φτάνει στο Βατικανό για να συναντήσει τον πάπα Φραγκίσκο

Ο πάπας Φραγκίσκος το Σάββατο 30 Μαΐου συνάντησε μια ομάδα παιδιών που έφθασαν στο Βατικανό επιβάτες του «τρένου των παιδιών». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Πολιτισμό, σε συνεργασία με τον εθνικό […]

Νέα έκκληση από τον Πάπα για την Ουκρανία

Είναι σκάνδαλο για τους Χριστιανούς να πολεμούν μεταξύ τους Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε νέα έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία κατά την διάρκεια της Γενικής Ακρόασης την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Παύλος ο ΣΤ’. Ζήτησε […]