6 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Έναρξη εργαστηρίων αναζήτησης εργασίας στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη

Στις 5 Ιουλίου ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία και ανέλπιστη συμμετοχή για την καλοκαιρινή περίοδο τα ομαδικά εργαστήρια αναζήτησης εργασίας, στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

Τα εργαστήρια αυτά πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στο νέο χώρο της Κάριτας Ελλάς στη γειτονιά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42), κάθε Παρασκευή 12.00 – 14.30, για όλο τον Ιούλιο. Απευθύνονται σε Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας, ωστόσο διαθέτουν μια βασική εξοικείωση με την ελληνική ή την αγγλική γλώσσα. Διερμηνεία δύναται να παρέχεται, σε γαλλικά, αραβικά ή φαρσί, σε περιπτώσεις γλωσσικής δυσκολίας, πάντα σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα του Κοινωνικού Κέντρου.

Στο 1ο εργαστήριο, την Παρασκευή 5 Ιουλίου, η Εργασιακή Σύμβουλος της Κάριτας Ελλάς ξεκίνησε εισαγωγικά με μια πρώτη παρουσίαση των μεθόδων και των εργαλείων που διατίθενται σχετικά με την αναζήτηση εργασίας. Έτσι, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν αρχικά στο να αξιολογούν τις δεξιότητές τους ώστε να αναζητούν στοχευμένα τη θέση εργασίας που ρεαλιστικά θα τους δώσει τις καλύτερες πιθανότητες να βρουν δουλειά.

Ξεκίνησαν, στην κατεύθυνση αυτή, να γνωρίζουν τεχνικές αναζήτησης εργασίας, διαδικτυακά και μη, αποκτώντας μάλιστα μέσω της πρόσβασης σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, τη δυνατότητα να απαντήσουν εκείνη τη στιγμή σε ενδιαφέρουσες αγγελίες και να στείλουν επί τόπου τα βιογραφικά τους.

Η εκπαίδευση συνεχίστηκε στο επόμενο Job Club. Στο 2ο εργαστήριο, εκτάκτως τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε εκπρόσωπο της Workathlon, εταιρία που δραστηριοποιείται μέσω μιας πλατφόρμας στελέχωσης στο χώρο της φιλοξενίας/τουρισμού.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε από τον κύριο Αία Κατσαρό, παρουσιάστηκε αρχικά η πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για τη διασύνδεση εργοδοτών από χώρους εστίασης, ξενοδοχεία, πολυτελή σκάφη κ.ά. με τον πληθυσμό που αναζητά εργασία στους σχετικούς τομείς.

Στη συνέχεια, σημαντική ήταν η διασύνδεση του πληθυσμού, που είχε κληθεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση ακριβώς με βάση το εργασιακό τους προφίλ και τα πεδία για τα οποία είχαν δηλώσει το ενδιαφέρον τους, σε προηγούμενες ατομικές συνεδρίες με την Εργασιακή Σύμβουλο της Κάριτας Ελλάς.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, τόσο μεταξύ των συμμετεχόντων όσο και με την ίδια τη Workathlon, δόθηκε μια καλή ευκαιρία μιας πρώτης δικτύωσης στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού, και μια στοχευμένη κατεύθυνση για τα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα, που ξεκινάνε ήδη δυναμικά!

Ευχαριστούμε πολύ τη Workathlon για την παρουσία της στην εκδήλωσή μας, και ελπίζουμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο την εξαιρετική μας συνεργασία στο μέλλον!

Πρόγραμμα Ιουλίου 2019:

  • 19/7: Παρουσίαση μεθόδων αναζήτησης εργασίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), από το skywalker.grτο 1ο site αναζήτησης εργασίας στην Ελλάδα.

  • 26/7: Πρακτική εξάσκηση – αναζήτηση αγγελιών / αποστολή αιτήσεων για δουλειά

 

*Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια απαιτείται εγγραφή στη γραμματεία του Κοινωνικού Κέντρου (Φωκίωνος Νέγρη 42, τηλ. 210 5225659)

 

**Τα εργαστήρια εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.

Προηγούμενο Άρθρο

Πανηγύρισε το Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο Εξώμβουργο Τήνου

Επόμενο Άρθρο

Ο Γάλλος Vincent Lambert άφησε τελικά την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν

You might be interested in …

Κάριτας: Αυτή η κρίση δεν αφορά τη μετανάστευση, αφορά την αλληλεγγύη!

  Βρυξέλλες, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015     Δήλωση της Κάριτας Ευρώπης πριν από την ανεπίσημη συνεδρίαση κρατών και κυβερνήσεων.   Αυτή η κρίση δεν αφορά τη μετανάστευση, αφορά την αλληλεγγύη!

ΚΑΡΙΤΑΣ Ευρώπης, Μετά την τραγωδία στη Λαμπεντούζα

ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ, ΜΚΟ     Δελτίο τύπου της ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ   Βρυξέλλες, 9 Οκτωβρίου 2013   Προστατέψτε τους Ανθρώπους που έχουν Ανάγκη Προστατεύοντας τα Εθνικά Σύνορα […]