4 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κάριτας Ελλάς: Ένα εικονογραφημένο λεξικό φτιαγμένο με αγάπη από παιδιά για παιδιά…

 
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους δασκάλους και τους μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου της Σύρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ για την συμβολή τους στο έργο της Κάριτας Ελλάς για τα παιδιά!
 
 
Από την προηγούμενη χρονιά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Κάριτας που υλοποιείται στο Νέο Κόσμο για τα παιδιά του ξενώνα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και της τοπικής κοινότητας, ξεκίνησε μια όμορφη επικοινωνία και συνεργασία με το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο της Σύρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η δημιουργία ενός εικονογραφημένου λεξικού από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού αυτού Σχολείου της Σύρου.
 
Το λεξικό αυτό απευθύνεται σε προσφυγόπουλα που υποστηρίζονται στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας υπό την καθοδήγηση της Εκπαιδευτικού για τα παιδιά στην Κοινωνική Εστία του Νέου Κόσμου. Το λεξικό, το οποίο περιέχει μόνο εικόνες ανά θεματική, την ελληνική τους μετάφραση και την ορθή προφορά, δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής πρωτότυπων γλωσσικών ομαδικών δραστηριοτήτων και διατηρεί το ενδιαφέρον των μαθητών αμείωτο.
 
Αισθήματα ενθουσιασμού και χαράς πλημύρισαν τα παιδιά όταν πήραν το δικό τους λεξικό στα χέρια, ανυπομονώντας να μιλήσουν και να ευχαριστήσουν διαδικτυακά τους φίλους τους στη Σύρο και να ανταποδώσουν το δώρο αυτό με την δημιουργία και αποστολή καλλιτεχνικών κατασκευών στον κάθε μαθητή ξεχωριστά.
 
Φυσικά, η επικοινωνία ανάμεσα στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και των παιδιών του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Νέο Κόσμο συνεχίζεται μέσω της ανταλλαγής καρτών και γραμμάτων και διαδικτυακά! Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την εμπλοκή των παιδιών με το γραπτό λόγο και κατά συνέπεια αλληλοβοήθειας στα σχολικά μαθήματα, όπως επίσης και να τονωθεί το αίσθημα αποδοχής και αυτοπεποίθησης των μαθητών.
 
Ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς τους δασκάλους και τους μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου της Σύρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ για την πρωτοβουλία αυτή και την συμβολή τους στο έργο της Κάριτας Ελλάς για τα παιδιά!
Προηγούμενο Άρθρο

O Θεός ανατρέπει τον εφησυχασμό μας για να μας σώσει από τo βάραθρο

Επόμενο Άρθρο

Κ-268-269, 14 Απριλίου 2020

You might be interested in …

Η Κάριτας Αθήνας δίπλα στους αστέγους τις γιορτινές ημέρες

  Οι ημέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς είναι συνυφασμένες με χαμόγελα, τραγούδια, δώρα και γιορτινά τραπέζια. Συνήθειες που λείπουν στους άστεγους συνανθρώπους που συναντάμε στους δρόμους της Αθήνας. Η εθελοντική ομάδα της Κάριτας Αθήνας […]

Στη Ρώμη η συνάντηση της Διεθνούς Κάριτας (Caritas Internationalis) για την εκλογή προέδρου και ηγεσίας

Η 22η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Κάριτας πραγματοποιείται στη Ρώμη από τις 11 έως τις 16 Μαΐου, με τη συμμετοχή περίπου 400 αντιπροσώπων που εκπροσωπούν τους 162 οργανισμούς Κάριτας που δραστηριοποιούνται σε 200 χώρες και […]

Κάριτας Ελλάς: Έκθεση Φωτογραφίας «Αθήνα, Η πόλη μου…»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων. Δελτίο Τύπου Έκθεση Φωτογραφίας «Αθήνα, Η πόλη μου…» Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων. Αθήνα, 15-25 Σεπτεμβρίου 2022 Η Φιλανθρωπική Οργάνωση ΚΑΡΙΤΑΣ σας ενημερώνει ότι […]