7 Ιουλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ένα λογότυπο με την καρδιά της Παναγίας και το Σταυρό της ΠΗΝ

 

Τρία χρώματα και έξι σύμβολα ικανά να συμβολίσουν και να προβάλουν την πνοή του Πνεύματος που θα συνοδεύει την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (ΠΗΝ) στον Παναμά.

Η τρυφερότητα και η εγκατάλειψη της Παναγίας στο θέλημα του Θεού καθοδήγησαν το χέρι της Ambar Calvo, μαθήτριας στην αρχιτεκτονική Σχολή του Παναμά, η οποία δημιούργησε το λογότυπο της World Youth Day 2019. Τρία χρώματα: κόκκινο, μπλε και γαλάζιο, για να δείξουν την αγάπη και το Πάθος του Χριστού, θυμηθείτε το ένδυμα της Παναγίας, τον Ειρηνικό Ωκεανό, την Καραϊβική Θάλασσα και τα χρώματα της σημαίας του Παναμά.

Η απέραντη αγάπη της Παναγίας

Ένα απλό λογότυπο που περικλείεται στο γράμμα “Μ” σε μια καρδιά, για να αντιπροσωπεύει την απεριόριστη αγάπη της Μητέρας του Θεού για όλη την ανθρωπότητα. Στην πραγματικότητα, η Παναγία είναι η πρωταγωνίστρια του σχεδίου, που παρουσιάζεται μέσα από την τρυφερότητα της σιλουέτας τη στιγμή που έχει συλλάβει το Θείο Βρέφος Ιησούς.

Ο περιοδεύων Σταυρός

Ο “Προσκυνητής Σταυρός” είναι σαφώς ορατός με κόκκινο χρώμα, ένα σύμβολο της περιοδεύουσας μαρτυρίας της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας. Εμφανίστηκε χάρη στην επιθυμία του Ιωάννη Παύλου Β΄ το 1984 με την ευκαιρία του Ιωβηλαίου έτους της Λύτρωσης.

Ο δρόμος που οδηγεί στη συνάντηση του  Ιησού

Το Λογότυπο , φυσικά, δεν ξεχνάει τον τόπο όπου λαμβάνει χώρα η συνάντηση των νέων από όλο τον κόσμο, αποτυπώνοντας το προφίλ του ισθμού του Παναμά στην καρδιά και το “Μ”. Για την Ambar, το σώμα της Παναγίας είναι επίσης “ο δρόμος που μας οδηγεί να συναντηθούμε με τον Ιησού και τον Παναμά το 2019”. Οι μικρές λευκές κουκίδες που βλέπετε είναι ένα σημάδι του στέμματος της Ουράνιας Μητέρας και αντιπροσωπεύουν τους προσκυνητές από όλες τις ηπείρους. “Ναι” για μια γιορτή για όλους τους νέους του κόσμου.

Προηγούμενο Άρθρο

Επιστολή Ιανουαρίου του Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών, Προς τους πιστούς των εκκλησιαστικών επαρχιών Αθηνών και Ρόδου

Επόμενο Άρθρο

Κοπή της βασιλόπιτας στον οίκο ευγηρίας «Τίμιος Σταυρός»

You might be interested in …

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα της COMECE, για προγραμματισμένη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζήτηση

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα της Επιτροπής των Συνόδων των Καθολικών Ιεραρχιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COMECE), για την προγραμματισμένη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζήτηση με τίτλο «Παγκόσμιες απειλές για τα δικαιώματα στην άμβλωση: η πιθανή ανατροπή των […]

Elena Guerra, μια νέα Αγία: «Απόστολος του Αγίου Πνεύματος»

Η δυτική καθολική παράδοση, έχει συχνά κατηγορηθεί ότι «πάσχει» από «χριστομονισμό», ότι υπογραμμίζει δηλαδή στη ζωή του χριστιανού και της Εκκλησίας, σχεδόν αποκλειστικά, το ρόλο του Χριστού, ενώ υποβαθμίζει αυτόν του Αγίου Πνεύματος. Δεν είναι […]

Μερικές σκέψεις του Πάπα Φραγκίσκου κατά την προσευχή του Angelus

26 Δεκεμβρίου εορτή του Αγίου Στεφάνου Μερικές σκέψεις του Πάπα Φραγκίσκου κατά την προσευχή του Angelus Η ιστορία του πρωτομάρτυρα Αγίου Στεφάνου, είναι ο προάγγελος μιας αναπόφευκτης σταθεράς της χριστιανικής ζωής: οι χριστιανοί να μισούνται […]