9 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

«Ήρωας στον αγώνα κατά του εμπορίου ανθρώπων»

Όλοι γνωρίζουμε ότι το δουλεμπόριο ανθεί και στις μέρες μας, ιδιαίτερα στις φτωχές χώρες, με θύματα κυρίως γυναίκες και ανήλικα κορίτσια. Ένας οργανισμός που αποδεδειγμένα έχει σώσει χιλιάδες γυναίκες από τους δρόμους είναι το παγκόσμιο δίκτυο “Talitha Kum”, αποτελούμενο από 2.000 περίπου γυναίκες αφιερωμένης ζωής (μοναχές) της Καθολικής Εκκλησίας, με δράση σε 77 χώρες. Μέσα σε 10 χρόνια οι ηρωίδες αυτές έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους αμέτρητες φορές, σε όλα τα πλάτη του κόσμου, για να σώσουν γυναίκες και κορίτσια από την πορνεία και την κακομεταχείριση.

Συντονίστρια του Δικτύου από το Μάρτιο 2015, η ιταλίδα κομπονιανή μοναχή Gabriella Bottani, έλαβε την 22-6-2019 στην Ουάσιγκτον, από τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo, το βραβείο “Tip Report Hero” ως σύμβολο αφοσίωσης στον αγώνα κατά αυτής της σύγχρονης μορφής σκλαβιάς.

Η μοναχή, παραλαμβάνοντας το βραβείο, εξήγησε ότι ο αγώνας τους ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών ιδεολογιών και θρησκειών προσπαθεί να υπερβεί κάθε είδους εμπόδια και να προσεγγίσει ολιστικά κάθε άνθρωπο ως άξιο σεβασμού και ανέφερε ως αιτίες αύξησης του φαινομένου πολιτικές/οικονομικές πρακτικές που στρέφονται στην πράξη κατά γυναικών, παιδιών και ιθαγενών.

Από 21-27 Σεπτεμβρίου το Δίκτυο θα γιορτάσει την δεκαετία δράσης της με 90 περίπου εκπροσώπους από όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Αθήνα: Εορτή της γέννησης του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή

Επόμενο Άρθρο

Δήλωση του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας για τον πνιγμό πατέρα και κόρης στο Μεξικό

You might be interested in …

Habemus Papam

  Νέος Πάπας εξελέγη ο καρδινάλιος Jorge Mario Bergoglio τ.Ι., Αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άιρες Αργεντινής. Γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1936 στο Μπουένος Άιρες. Το όνομα που επέλεξε είναι Φραγκίσκος.  

Σύνοδος για τη Συνοδικότητα Ρώμη 4-29/10/2023

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι ο πάπας Φραγκίσκος έχει συγκαλέσει Σύνοδο των Επισκόπων της Καθολικής Εκκλησίας ανά τον κόσμο. Πρόθεσή του είναι να συζητηθεί η ζωή και η αποστολή της Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο ή όπως […]

Οι Ευρωπαίοι Ιεράρχες επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους για ειρήνη στους Αγίους Τόπους και την Ουκρανία

Οι Επίσκοποι της Ευρώπης εκφράζουν την εγγύτητά τους σε όλους εκείνους που υποφέρουν από τον πόλεμο σε διάφορα μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα στους Αγίους Τόπους, την Ουκρανία και την Αρμενία. Το Συμβούλιο των Καθολικών Ιεραρχιών […]