20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Αθήνα: Εορτή της γέννησης του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 η Ενορία του Αγίου Ιωάννη Ψυχικού τίμησε την Εορτή της Γέννησης του Προστάτη της, Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και Προδρόμου.

Η φετινή Εορτή πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, γιατί ο Εφημέριος της Ενορίας π. Albert Paima μετά από 4 χρόνια στην Ενορία και 11 χρόνια στην Ελλάδα αναχωρεί για την Αμερική το νέο σταθμό της Χριστιανικής του Αποστολής.

Στη θέση του αναλαμβάνουν ο π. Αλφόνσος Σπαντάρο ως Εφημέριος και ο Διάκονος π. Javier Perez, ως βοηθός του Εφημερίου. Ο π. Javier πρόκειται να χειροτονηθεί Ιερέας, το επόμενο Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, στις 10 το πρωί στον Καθεδρικό μας Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο.

Στις 7 το απόγευμα τελέσθηκε με κάθε επισημότητα, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με προεξάρχοντα τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο. Μαζί του συλλειτούργησαν: Ο απερχόμενος Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Ιωάννη Ψυχικού π. Albert Paima, ο νέος Εφημέριος της Ενορίας π. Αλφόνσος Σπαντάρο και ο μόνιμος Διάκονος της Αρχιεπισκοπής π. Μιχαήλ Σπαντάρο. Παρούσες αρκετές Αδελφές του Τιμίου Σταυρού και ευλαβείς λαϊκοί τόσο και κυρίως από την Ενορία Ψυχικού όσο και από αρκετές Ενορίες της Επαρχίας μας.

  

Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του είπε:

Link: Η ομιλία του Σεβασμιοτάτου

Η Θεία Λειτουργία συνεχίσθηκε και στο τέλος αυτής, πήρε το λόγο ο π. Albert, ο οποίος ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο για την παρουσία του, όπως και όλους όσοι τίμησαν τον Άγιο Ιωάννη, ευχαρίστησε τα μέλη της Χορωδίας και όσους βοήθησαν για την προετοιμασία της Θείας Λειτουργίας, την προετοιμασία του Ιερού Ναού και την ετοιμασία του κεράσματος που ακολούθησε, ευχόμενος τέλος ο Άγιος Ιωάννης να στηρίζει όλους μας.

   

Ακολούθησε ο Σεβασμιότατος, ο οποίος ευχαρίστησε τον π. Albert για όσα πολλά προσέφερε στην Επαρχία μας τα 11 αυτά χρόνια και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα του αποστολή στην Αμερική.

Ακολούθησε η Ευλογία του Σεβασμιοτάτου και μετά στο προαύλιο της Εκκλησίας ένα μικρό κέρασμα μας έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ευχές με το Σεβασμιότατο, τους Ιερείς, το Διάκονο, τα μέλη της Ενορίας και όλους τους παρόντες ευλαβείς πιστούς, ευχόμενοι να είμαστε όλοι υγιείς και να βρεθούμε ξανά το 2020, να προσευχηθούμε στον Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή και Πρόδρομο του Ερχομού του Κυρίου μας!!!

Άγιε Ιωάννη Πρόδρομε δέου του Κυρίου,

Άφθονον Χάριν εις ημάς να δώσει,

Εις μαρτυρίαν Πίστεως και Αγάπης ανά τον κόσμον.

Λεονάρδος Ιωάν. Βαμβακάρης

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

COMECE: Ο π. Manuel Barrios επόμενος γραμματέας της COMECE

Επόμενο Άρθρο

«Ήρωας στον αγώνα κατά του εμπορίου ανθρώπων»

You might be interested in …

Ι. Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, Ανακοίνωση

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Ομήρου 9-10672 Αθήνα Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2013   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσεως αλλά και των διαδηλώσεων που επαναλαμβάνονται στο κέντρο της πόλεως τα τελευταία χρόνια στις 6 Δεκεμβρίου, […]

Αθήνα: Πρόγραμμα συναντήσεων για το Έτος της Πίστεως

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Διανύουμε ήδη το έτος της Πίστεως. Και σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο η πίστη είναι σαν την ασπίδα που προστατεύει το Χριστιανό. Έτσι η Ιερά Αρχιεπισκοπή  Καθολικών  Αθηνών πιστή […]

Αθήνα: Αγρυπνία Προσευχής για τις Ιερατικές, μοναχικές και λαϊκές κλήσεις

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΗ ΓΗ; ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ; Αθήνα, Αγ. Διονύσιος 1-2-2014 Ο πάπας Φραγκίσκος συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο επισκόπων για τον Οκτώβριο του έτους 2014 με θέμα: «Οι ποιμαντικές προκλήσεις της οικογένειας στο πλαίσιο του Ευαγγελισμού», […]