7 Ιουλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Αγιασμός στο Ναο της Ιεράς Καρδίας στα Λουτρά

tin_50sti_6

 

tin_50sti_6

Με «λιτή» μεγαλοπρέπεια έγινε ο αγιασμός και τα εγκαίνια της αποπεράτωσης των εργασιών ανακαίνισης του Μοναστηριακού Ναού της Ιεράς Καρδίας του Ιησού των Αδελφών Ουρσουλινών, στα Λουτρά Τήνου τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012, προεξάρχοντος του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου, π. Νικολάου και με τη συμμετοχή όλων των ιερέων της Καθολικής Εκκλησίας της Τήνου.

Όλες οι μελέτες και οι εργασίες, έγιναν με κάθε λεπτομέρεια και  χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύστημα των ανθρακονημάτων και ανθρακοελασμάτων σε συνδυασμό με ειδικές ρητίνες για την συγκράτηση και διατήρηση του ειδικής κατασκευής θόλου καθώς και όλης της στέγης. Η όλη προσπάθεια και πρόθεση του τεχνικού Γραφείου των Τηνίων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών κ. Ματθαίου και Άρη Καστορίνη ήταν να διατηρηθεί η παραδοσιακή κατασκευή του θόλου και το  χρώμα στον ιστορικό και γεμάτο θρησκευτικές και πολιτισμικές μνήμες αυτό Ναό. Η ανάδοχος εργοληπτική sarnitec AE, εκτέλεσε με κάθε λεπτομέρεια τη μελέτη και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Στα εγκαίνια παρέστησαν οι Αρχές της Τήνου (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου), Μοναχοί και Μοναχές, εκπρόσωποι Υπηρεσιών, Φορέων και φίλων της Μόνης Ουρσουλινών.

Ο ευγενής και σεμνός ευεργέτης του Ναού και των Αδ. Ουρσουλινών κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, παρών στην τιμητική για αυτόν Τελετή, άκουσε με προσοχή τα συνετά λόγια του Σεβασμιοτάτου π. Νικόλαου, ο οποίος εκ μέρους της Αυτού Αγιότητος του Πάπα Ρώμης Βενεδίκτου 16ου του παρέδωσε την τιμητική διάκριση του «Ιππότη του Αγίου Γρηγορίου του Μεγάλου» -διάκριση που απονέμεται σε ελάχιστες προσωπικότητες της οικουμένης– καθώς και σχετική περγαμηνή με τον ειδικό σταυρό που την συνοδεύει. Μεγάλες ευχαριστίες απένειμε ο Σεβασμιότατος και προς την εκεί παρούσα Γενική Ηγουμένη των Αδελφών Ουρσουλινών, Μητέρα Καικιλία, μέσω της οποίας δωρίζεται το κτιριακό συγκρότημα της Μονής και μεγάλο μέρος του κήπου στην τοπική Καθολική Εκκλησία της Τήνου. Το λόγο έλαβαν: η Μητέρα Καικιλία αναφερόμενη στο μεγάλο αυτό γεγονός για την Καθολική Εκκλησία της Τήνου και η τηνιακή Αδελφή Θηρεσία που με συγκίνηση έκανε μια μικρή αναδρομή στην ιστορία (στα προβλήματα και στην εξέλιξη) του Ναού της Ιεράς Καρδίας του Ιησού της Μονής και στη μεγάλη ευεργεσία του κ. Αθανασίου Μαρτίνου.

ΝΦ

 

 

        Στην αρχή τελέστηκε η ευλογία του αγιασμού και ο ραντισμός της Εκκλησίας, Ναού και Λαού, και στη συνέχεια η Ακολουθία του Λόγου. Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου μίλησε ο Αρχιεπίσκοπός μας και είπε:

 

Αγαπητοί μου αδελφοί και Αδελφές,

Είναι όμορφες αυτές οι στιγμές που σήμερα βιώνουμε εδώ σ’ αυτόν τον ιστορικό χώρο, όπου πολυάριθμοι μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για πολλά χρόνια συγκεντρώνονταν για να ενισχύσουν την πίστη τους, να ανανεώσουν την ελπίδα τους και να πάρουν παράδειγμα αγάπης από την Ιερά Καρδία του Ιησού, η οποία είναι η έκφραση της θεϊκής αγάπης για τον άνθρωπο.

Ο Ναός αυτός, αλλά και όλοι οι χώροι της εδώ Ιεράς Μονής Ουρσουλινών μας θυμίζουν ιστορία με πολύ πολιτισμό.

        Εδώ για τριακόσια περίπου χρόνια κτυπούσε η καρδιά όχι μόνο της Τήνου αλλά και όλου του Αιγαίου. Σήμερα αυτή η καρδιά είναι γερασμένη, σκληρά δοκιμασμένη και έχει ανάγκη από επέμβαση, διαφορετικά κινδυνεύει να μας προδώσει και να σταματήσει να κτυπά. Η ευθύνη των εκκλησιαστικών και κρατικών αλλά και των ευαίσθητων ιδιωτών «καρδιολόγων» είναι μεγάλη, χρειάζεται η συνεργασία και των τριών για μια άμεση επέμβαση και μάλιστα όχι με την μέθοδο των «μπαϊπάς», αλλά με εκείνη της «ανοιχτής καρδιάς».

Αυτός ο ιερός και ιστορικός χώρος, δεν πρέπει πια να παραμένει άψυχος και άφωνος, διότι υπήρξε το προπύργιο και το εκπαιδευτήριο της πίστης, της μάθησης, της τέχνης και του πολιτισμού. Έγινε για τρεις ολόκληρους αιώνες η Ακρόπολη του πνεύματος, της γνώσης και της εκπαίδευσης για το νησί της Τήνου και όχι μόνο.

        Πριν από τρία χρόνια η ψυχή αυτού του εκπαιδευτικού και πολιτιστικού συγκροτήματος, ο Μοναστηριακός αυτός Ναός, δεν άντεξε στο χρόνο, στην υγρασία και στις δύσκολες καιρικές συνθήκες και ένα τμήμα της ψευδοροφής του υποχώρησε, αποκαλύπτοντας τη γενική φθορά όλης της στέγης.

Τότε, χάρη στη σύνεση των Μοναχών, ο Ναός αυτός έγινε μη επισκέψιμος λόγω επικινδυνότητας. Έκλεισε. Μαζί όμως με το κλείσιμο του Ναού έκλεισε και η καρδιά της μοναδικής Ουρσουλίνας Μοναχής, που μένει στο νησί και ταυτίζεται μ’ αυτόν τον χώρο, της γνωστής σε όλους μας αδ. Θηρεσίας. Δεν άντεχε να βλέπει τον ιερό αυτό χώρο ερημωμένο και ερειπωμένο. Και τότε ο Θεός της ενέπνευσε να απευθυνθεί σε θεσμούς και άτομα και να ζητήσει να βοηθήσουν ώστε ο Ναός αυτός να γίνει επισκέψιμος και λειτουργικός.

Από τους παραλήπτες του αιτήματος της Μοναχής Θηρεσίας απάντησε ένας άνθρωπος του οποίου το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η ευεργεσία και η χορηγία. Είναι ο άνθρωπος που έχει δύο πανίσχυρα εργαλεία: το μυαλό του και την καρδιά του. Με το μυαλό ενεργεί και κερδίζει και με την καρδιά του αγαπά και χαρίζει. Είναι μία σπάνια περίπτωση στη σημερινή ελληνική κοινωνία μας.

Ο άνθρωπος αυτός, είναι γνωστός σε όλους τους κατοίκους του νησιού μας. Έχει μια καρδιά ευαίσθητη που μόνο αγαπά.

Αυτή η καρδιά δεν ανήκει σε ένα πρόσωπο αλλά σε δύο πρόσωπα που αποτελούν ένα ολοκληρωμένο άνθρωπο, μια οικογένεια, την οικογένεια Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.

Την πόρτα αυτής της καρδιάς κτύπησε με θάρρος και ελπίδα η αδελφή Θηρεσία. Ο κύριος Μαρτίνος έδειξε στην Μοναχή Θηρεσία, αλλά και σε μας και σε σας το άγνωστο μεγαλείο του. Αυτό το μεγαλείο του φάνηκε με την απόφασή του να απαντήσει άμεσα και θετικά στο αίτημα όχι μιας μεγάλης προσωπικότητας, μιας οργανωμένης ομάδας, μιας ευρύτερης κοινωνίας, αλλά μιας απλής και άγνωστης σε εκείνον μοναχής. Αυτό είναι πρωτόγνωρο, αξιέπαινο και φανερώνει την ανωτερότητα τη δική του και της οικογένειάς του.

        Όλες οι εργασίες για την αναστήλωση του Ναού είχαν επιμελώς μελετηθεί από το Τεχνικό Γραφείο του κου Ματθαίου και Άρη Καστορίνη που αναπτύσσει δραστηριότητες στο εξωτερικό και στις Κυκλάδες. Στην περίπτωση αυτού του ναού μελέτησαν και εγκαινίασαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα λύση υψηλής τεχνολογίας με τη χρήση των ανθρακονημάτων και ανθρακοελασμάτων σε συνδυασμό με ειδικές ρητίνες για την συγκράτηση και διατήρηση του ειδικής κατασκευής θόλου καθώς και όλης της στέγης.

Η επιλογή της γνωστής κατασκευάστριας Εταιρείας Sarnitec AE με υπεύθυνους τους πεπειραμένους στην οικοδομή κυρίους Νιάδη Σαράντη και Μάνθο Καλούμενο, έγινε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και αποδείχτηκε επιτυχής και ευτυχής. Οι εργασίες άρχισαν πέρσι το Νοέμβριο. Τα συνεργεία που επελέγησαν από την ανάδοχο κατασκευαστική Εταιρεία έδωσαν τον καλύτερο εαυτόν τους και ανταποκρίθηκαν πλήρως στην επιθυμία του χορηγού να γίνουν όλα όπως είχαν μελετηθεί και προβλεφθεί.

Σήμερα εγκαινιάζουμε το αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης ευεργεσίας και συνεργασίας και είμαστε ευτυχείς.

        Μετά την ευεργεσία αυτή προς την Μονή Ουρσουλινών, ακολούθησε μία άλλη ευεργεσία, αυτή των Μοναχών Ουρσουλινών προς το νησί μας. Η Γενική Ηγουμένη του Μοναχικού Τάγματος των Ουρσουλινών Μοναχών, παρούσα σήμερα εδώ, Μητέρα Καικιλία με τις συμβούλους της και μετά από πρόταση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ελλάδος, αποφάσισαν να δωρίσουν όλο το κτηριακό συγκρότημα και το μεγαλύτερο μέρος του κήπου στην τοπική μας Εκκλησία. Ήδη συντάχτηκε το Προσύμφωνο και όταν εξευρεθούν τα απαραίτητα χρήματα θα προχωρήσουμε άμεσα και στη σύνταξη του τελικού Συμβολαίου της δωρεάς προς την Καθολική Αρχιεπισκοπή μας. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας εγγυάται ότι θα συνεχιστεί το πολύμορφο πνευματικό και πολιτιστικό έργο αυτού του ιστορικού συγκροτήματος προς όφελος όλου του νησιού.  

        Δεχθήκαμε αυτή την προσφορά και ήδη ονειρευόμαστε αυτός ο χώρος να συνεχίσει να είναι ένας χώρος ξεκούρασης του πνεύματος, χώρος πολιτισμού και συνάντησης πολιτισμών. Ήδη είναι έτοιμος ο Φάκελος των εργασιών και έχει κατατεθεί στην αρμόδια Πολεοδομία αναμένοντας υποστηρικτές από την κοινωνία και την πολιτεία, ώστε τα Λουτρά της Τήνου να ξαναγίνουν το κέντρο του νησιού, όπως ήταν για τριακόσια χρόνια.

       

Κύριε Μαρτίνε,

Η ευαισθησία σας, η καλοσύνη σας και η ευεργεσία σας και προς την Εκκλησία μας έφθασε μέχρι την Αυτού Αγιότητα τον Πάπα Ρώμης, Βενέδικτο 16ο, ο οποίος πληροφορηθείς από μας την προ ετών μεγάλη προσφορά σας προς την ενορία μας στο Κτικάδο, την φετινή προς την μοναχική κοινότητα των Ουρσουλινών Μοναχών και κατ’ επέκταση της τοπικής μας Εκκλησίας, εκτίμησε δεόντως την πράξη σας και θέλησε να σας απονείμει την τιμητική διάκριση του «Ιππότη του Αγίου Γρηγορίου του Μεγάλου». Διάκριση που απονέμεται σε ελάχιστες προσωπικότητες της οικουμένης. Με εξουσιοδότησε δε να σας παραδώσω την σχετική περγαμηνή και τον ειδικό σταυρό που τη συνοδεύει.

 

tin_50sti_7 tin_50sti_8

 

Γνωρίζω, κύριε Μαρτίνε ότι είστε αληθινός ιππότης γι’ αυτό και την παγκόσμια Καθολική αυτή διάκριση την μοιράζεστε με την αξιότιμη σύζυγό σας, όπως πάντα μοιράζεστε μαζί της τις χαρές και τις λύπες. Εκφράζοντας τις ευχές όλων των παρόντων εύχομαι στο εξής στην οικογένειά σας να μην υπάρχουν λύπες παρά μόνο χαρές. Σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε.

Παρακαλώ τον κύριο Αθανάσιο να έλθει να παραλάβει την τιμητική διάκριση.

 

Στη Συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στην Γενική Ηγουμένη είπε:

 

Σεβαστή Γενική Μητέρα,

Γνωρίζω ότι οι εδώ αδελφές Ουρσουλίνες υποφέρουν όταν βλέπουν αυτό το σπίτι τους, που ήταν για τόσα χρόνια ο χώρος της εργασίας τους και το εργαλείο της ευαγγελικής τους προσφοράς, να είναι σχεδόν εγκαταλειμμένος, άφωνος, κατά το ήμισυ κλειστός. Σίγουρα επιθυμούν και το έχουν αποδείξει πως θέλουν να το ακούσουν και πάλι να μιλά έστω και αν δεν χρησιμοποιεί τη δική τους τη λαλιά, γι’ αυτό και πήρατε την μεγάλη απόφαση να το προσφέρετε στην τοπική μας Εκκλησία. Εκτιμώ τη μεγάλη σας προσφορά και θα επιδιώξουμε να προχωρήσουμε στην ανακαίνιση όλου του συγκροτήματος για να στεγάσουμε εδώ πολύμορφες, πνευματικές, επιμορφωτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, τόσο στους εντυπωσιακούς εσωτερικούς χώρους, όσο και στους παραδεισένιους αύλειους χώρους. Αυτό το ολοκληρωμένο συγκρότημα δεν είναι μόνο χώρος μόρφωσης και πολιτισμού αλλά και φυσική όαση πνευματικής ξεκούρασης.

H Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου και Μυκόνου «χρήματα ασημένια και χρυσά δεν έχει, όμως αυτό που έχει, σας το δίνει» και είναι η αγάπη της και η ευγνωμοσύνη της. Σήμερα, σ’ αυτή την ιστορική στιγμή αποτυπώνει αυτή την αγάπη και ευγνωμοσύνη της πάνω σε μία αναμνηστική περγαμηνή και σας την παραδίδει.

 

 

+ Niκolaos

Archevêque Catholique de Naxos-Tinos-Andros-Mykonos

 

A la Révérende Mère Cécilia,

Mère Générale de l’Ordre des Ursulines,

en témoignage de remerciement et de gratitude pour le service précieux et étendu des Ursulines, depuis plus de 300 ans, ainsi que pour le don des bâtiments de leurs Monastères à Naxos et à Tinos

nous remettons une distinction honorifique

Que Sainte Angèle prie le Seigneur pour qu’ il bénisse l’Ordre des Ursulines

afin qu’ elles continuent leur oeuvre agréable à Dieu, envers notre pays et le monde entier.

 

+ Niκolaοs

Archevêque-Metropolite

 

        Παρακαλώ την Σεβαστή Γενική Μητέρα Καικιλία του Μοναχικού Τάγματος των Ουρσουλινών να έλθει να την παραλάβει.

 

Τότε δόθηκε ο λόγος στην Σεβαστή Γενική Ηγουμένη η οποία είπε στην αγγλική γλώσσα:

 

 

Σεβασμιότατε, αγαπητές αδελφές,

Κύριε Μαρτίνε, κύριοι τεχνίτες της ανακαίνισης,

Κυρίες και κύριοι,

Φίλοι των Αδελφών Ουρσουλινών στην Ελλάδα,

 

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στην τελετή των εγκαινίων της εκκλησίας της Μονής μετά από την ανακαίνισή της.

 

Είστε όλοι εδώ, ο ποιμένας της τοπικής εκκλησίας και οι φίλοι της Μονής, επειδή είστε συνδεδεμένοι με την ιστορία αυτού του τόπου και με το πνεύμα που τον διαπνέει ακόμη και σήμερα, κι αυτό με συγκινεί βαθύτατα.

 tin_50sti_10

 Κατάγομαι από τη νήσο Ταϊβάν, πολύ μακριά από δω και γνωρίζω εκ πείρας πόσο ιδιαίτερο χαρακτήρα έχει η ζωή σ’ ένα νησί, είτε αυτό είναι μικρό είτε μεγάλο. Νομίζω ότι το να έχεις το πέλαγος ή τον ωκεανό για καθημερινό σου ορίζοντα, σε καλεί να υπερβείς τον εαυτό σου, να προχωρήσεις πιο μακριά, να μην φοβάσαι το άγνωστο ούτε την καταιγίδα.

Με τον ερχομό τους εδώ, πριν ακριβώς 150 χρόνια, οι αδελφές Ουρσουλίνες του Μοντινύ (Γαλλία), έμελλε να κάνουν τα Λουτρά τόπο ανθρωπιστικής και χριστιανικής παιδείας, ρίχνοντας κι αυτές ένα σπόρο, όπως τον σπόρο του Ευαγγελίου. Κι αυτή η ζωή θα αναπτύσσεται για πολλές γενιές. Αυτό που φυτεύτηκε στην καρδιά και το πνεύμα των παιδιών εδώ, επί σειρά ετών, συνεχίζει να ζει και να αποδίδει καρπούς στην καρδιά και στο πνεύμα των παιδιών τους και των εγγονών τους, στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Το νησί δεν είναι ένας απομονωμένος τόπος. Η ακτινοβολία της πίστης και της παιδείας συνεχίζει να υπάρχει ακόμη κι αν δεν την βλέπουμε.

 

Ο προορισμός αυτού του τόπου αλλάζει, αλλά δεν χάνεται.

Δεσμεύεστε ώστε τα Λουτρά να συνεχίσουν την πνευματική τους αποστολή με ανανεωμένο τρόπο, και γι’ αυτό θα ’θελα να σας εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη. Γνωρίζω ότι αυτό μοιάζει ενίοτε πέρα από τις δυνατότητές μας. Οι προκλήσεις της εποχής μας είναι τεράστιες. Η χώρα σας διανύει ταραγμένους καιρούς και η έκβασή τους παραμένει αβέβαιη.

Σήμερα, με την συγκέντρωσή μας εδώ, επιθυμούμε να στείλουμε το μήνυμα ότι θέτουμε την πίστη μας στον Κύριο και την εμπιστοσύνη μας στην αλληλεγγύη που μας ενώνει, πέρα από το ποιες θα μπορούσαν να είναι οι ανθρώπινες προσδοκίες.

Μέσα στο πνεύμα που ενώνει και που ανανεώνει το κάθε τι, θα ήθελα να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη όλων των Αδελφών Ουρσουλινών και να σας διαβεβαιώσω ότι προσευχόμαστε για την πνευματική ακτινοβολία των Λουτρών και για την ανανέωση της Ελλάδας.

Μητέρα Καικιλία Γουάνγκ,

Γενική Ηγουμένη των Ουρσουλινών  

 της Ρωμαϊκής Ένωσης.

 

Τέλος δόθηκε ο λόγος στην αδελφή Θηρεσία η οποία είπε τα εξής:

 

Σεβασμιότατε, σεβαστοί πατέρες ,

Reverendes et chères Mère Cecilia, Sr. Brigitte, Αδ. Αγνή,

Αξιότιμοι κύριοι – κύριοι,

Αγαπητοί όλοι εσείς φίλοι της αγ. Άγγελας και των αδελφών Ουρσουλινών!

 

 tin_50sti_11

 

        Όταν πριν από μερικά χρόνια, ένα χειμώνα μπαίνοντας στην Εκκλησία, βρήκα νερά και χώματα στο πάτωμα, κοίταξα την Ιερά Καρδία του Ιησού και δεν μπόρεσα να πω ούτε μια προσευχή από τη λύπη μου γιατί αισθάνθηκα ότι τελειώνει κι’ αυτός ο Ναός μαζί μ’ όλο το υπόλοιπο κτίριο!

        Μετά από μήνες η κατάσταση επιδεινώθηκε και αισθάνθηκα έντονα μέσα μου ότι οφείλω –σ’ αυτές τις αδελφές οι οποίες πέρασαν απ’ εδώ στο διάστημα των 150 χρόνων– να επιδιορθώσω αυτό το Ναό για τη δόξα του Κυρίου.

        Τόλμησα να κτυπήσω αρκετές πόρτες και η Ιερά Καρδία του Ιησού άγγιξε καρδιές ανθρώπων αγνώστων για μένα μέχρι σήμερα. Να που τώρα αυτός ο Μοναστηριακός Ναός θα συνεχίσει να υμνεί, να δοξάζει και να ευχαριστεί τον Ύψιστο!

Το Ευχαριστώ μου προς τον καθένα και την καθεμιά σας είναι λίγο… γι’ αυτό και το αναθέτω στον Κύριό μας να συνεχίσει Εκείνος καθημερινά να στηρίζει τις οικογένειες και να μας βοηθά να είμαστε επάνω στη γη «η καρδιά του Θεού»!

        Ευχαριστώ βέβαια ιδιαίτερα τον Σεβασμιότατο π. Νικόλαο, ο οποίος στήριζε, ενθάρρυνε, παρακολουθούσε από κοντά την κάθε προσπάθεια, το κάθε βήμα … την κάθε μετέπειτα όλη εργασία!

        Την οικογένεια κ. Μαρτίνου, η οποία τόσο γενναιόδωρα, απλά και με αγάπη ανταποκρίθηκε στην αίτησή μας και δίχως αυτήν την προσφορά… ο Ναός θα είχε εξολοκλήρου καταρρεύσει…

Τον Αρχιτέκτονα κύριο Μάνθο Καστορίνη και το γιο του Άρη οι οποίοι πάντα βρίσκονται εκεί που χρειάζονται και προτείνουν … Την εταιρεία Σαρνιτέκ (Sarnitec), την τόση απλόχερη προσφορά τους και ζεστασιά τους, σαν πραγματικοί παλιοί μαθητές Λεοντείου και Ουρσουλινών, τα συνεργεία, τους Μηχανικούς, τους φύλακες, τους συγγενείς κι όλους εσάς με τους οποίους ζήσαμε πραγματικά το έμβλημα της σχολής Ουρσουλινών “Serviam” = θα υπηρετώ

 

        Ιερά Καρδία του Ιησού Σε αγαπάμε. Μας διάλεξες και μας ονόμασες φίλους για να στηρίζουμε την Εκκλησία Σου. Ευχαριστούμε για την αγάπη Σου. Ευχαριστούμε που μας δίνεις την καρδιά Σου για να αγαπάμε ο ένας τον άλλο! Σ’ εσένα εμπιστευόμαστε τη ζωή μας, τις οικογένειές μας, το μέλλον μας!…

Κοίταξέ μας. Ενθάρρυνέ μας. Δυνάμωσε την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη μας. Κάνε μας μαθητές αρεστούς στην καρδιά Σου, πρόθυμους να φιλοξενούμε, να υπηρετούμε, να μοιραζόμαστε. Φίλους της ειρήνης, της ενότητας και της αγάπης, γιατί η «δόξα ανήκει μόνο σε Σένα»: Soli Deo Gloria!

Προηγούμενο Άρθρο

Η Γιορτή της Πεντηκοστής στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου, στην Ξινάρα Τήνου

Επόμενο Άρθρο

Σύρος : H μεγάλη πανήγυρη της Αγίας Δωρεάς του Κυρίου

You might be interested in …

Ποιμαντική επίσκεψη στη Νάξο

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τη Νάξο. Εκεί είχε συναντήσεις με τον εφημέριο και το Ενοριακό Συμβούλιο και εξέτασαν μαζί τα ποιμαντικά και άλλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η τοπική εκεί Εκκλησία […]

Τήνος: Πανηγυρίσαμε τη μνήμη της Αγίας Άγγελας

Με κοινή απόφαση της Αρχιεπισκοπής μας και της Μονής των Ουρσουλινών Μοναχών  στην Τήνο αποφασίστηκε να τελείται πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Μονής κατά την εορτή της  και στο Παρεκκλήσιο της στον Κουμάρο το […]

kalloni

Τήνος : Ετήσια πανήγυρη της Καθέδρας της Ποιμαντικής Ενότητας της Καλλονής

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε η ετήσια πανήγυρη της Καθέδρας της Ποιμαντικής  Ενότητας της  Καλλονής  προς τιμήν του Αγίου Ζαχαρία, προστάτη της Ενορίας Καλλονής. Την παραμονή τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός από τον εφημέριο π. Αντώνιο Φόνσο και […]