20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

– Κοπή της Βασιλόπιτας για τους Ιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας Τήνου

Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011 έγινε  στην αίθουσα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού η κοπή της Βασιλόπιτας από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κλπ. κ. Δωρόθεο Β’, για τον Ιερό Κλήρο, τους Διακόνους, τις Μοναχές και τους Μοναχούς, τις Πρεσβυτέρες, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, τις κατηχητικές ομάδες, τους ιεροψάλτες, τα μέλη των ενοριακών συμβουλίων και όσους προσφέρουν ειδική υπηρεσία στην Εκκλησία.

Παρέστησαν όλες οι Αρχές του νησιού. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από τους ως άνω προσκεκλημένους. Προσκληθείς, παρέστη και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπός μας συνοδευόμενος από τον π. Ριχάρδο.

        Μετά την ευλογία της Βασιλόπιτας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπό μας να κόψουν μαζί την Βασιλόπιτα. Στη συνέχεια του ζητήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό στους παρόντες.

Είπε ο Σεβασμιότατος:

Σεβασμιότατε Αδελφέ

 κύριε Δωρόθεε,

Εύχομαι με τη χάρη του Κυρίου και ταις  πρεσβείαις της Μεγαλόχαρης Θεοτόκου, το έτος 2011 να είναι ευλογημένο και ευτυχισμένο για Σας, για τους ιερείς σας και τις οικογένειές τους,  τους Μοναχούς και τις Μοναχές της πολυνησιακής Ιεράς Μητροπόλεώς Σας.  Να αισθάνεστε  πνευματική χαρά και αγαλλίαση για το ευλογημένο ποίμνιό σας. Να συνεχίζετε με την ίδια ποιμαντική φροντίδα να το οδηγείτε «σε λιβάδια χλοερά και στις αστείρευτες πηγές του Λόγου του Θεού».

Να συνεχίσετε να είστε πάντα παρών ανάμεσά τους, εποχούμενος  επί πτερύγων,  ανέμων και υδάτων, αποδεικνύοντάς τους συνεχώς  την Πατρικής σας αγάπη.

        Σεβασμιότατε Αδελφέ, δικαιούστε να είστε ευτυχής, διότι σας περιβάλλει  μία  πλειάδα εκλεκτών  ιερέων, διακόνων, με τις ευσεβείς και υποδειγματικές Πρεσβυτέρες, που, όπως η Παναγία, τούς συνοδεύουν στο ιεραποστολικό τους έργο, χαίροντας αλλά και συμπάσχοντας μαζί τους στη  ιερή αποστολή τους. Όλοι μαζί, με τη δική Σας θεόπνευστη καθοδήγηση, εργάζονται στην πρώτη γραμμή  του χριστιανικού αγώνα για τη σωτηρία των ψυχών.        Γνωρίζοντας έναν προς έναν τους αγαπητούς σε Σας αλλά και σε μένα ιερείς Σας, και τους προσφιλείς διακόνους, τους επαινώ για την αγάπη και το σεβασμό που τρέφουν προς το  σεβάσμιο πρόσωπό Σας.

Ανανεώνω και τη δική μου αγάπη και σεβασμό προς Εσάς και προς Εκείνους, και ζητώ να συνεχίσουμε και να επισπεύσουμε την κοινή πορεία  αδελφοσύνης,  αγάπης και συνεργασίας. Είναι το πιο δυνατό και αποτελεσματικό κήρυγμα που μπορούμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους αυτού του ευλογημένου νησιού. Είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορούμε να αποδίδουμε στη Μητέρα της Εκκλησίας, Μεγαλόχαρη Παναγία. Είναι ο καλύτερος τρόπος να δοξάζουμε τον Έναν και Τριαδικό Θεό μας.

Ευλογημένο, λοιπόν, και ευτυχισμένο να είναι το νέο έτος 2011: για Σας Σεβασμιότατε Αδελφέ, για σας σεβαστοί και αγαπητοί Πατέρες, για σας ιερολογιότατοι διάκονοι, για Σας Σεβαστές Αδελφές  και για σας σεβαστές Πρεσβυτέρες.

Καλή και ευλογημένη χρονιά!

Προηγούμενο Άρθρο

– Τήνος : Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό

Επόμενο Άρθρο

– Τήνος : Από το πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Νικολάου

You might be interested in …

Συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στην Τήνο για την Τήνο

Συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στην Τήνο για την Τήνο Διοργάνωση: σωματείο ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ. Το σωματείο ΟΙ ΦΙΛΙΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ διοργανώνει το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 στις 21:00 Συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη στο […]

Νάξος: Παιδιά, γονείς και ενορίτες γιόρτασαν το Χριστό Βασιλιά

Χθες Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 που η Καθολική Εκκλησία γιόρτασε το Χριστό Βασιλέα, η ενορία της Υπαπαντής του Κυρίου στη Νάξο  την γιόρτασε με ένα μοναδικό τρόπο. Τουλάχιστο  σαράντα παιδιά της ενορίας μας με τους […]