20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

– Τήνος : Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου τελέστηκε στον καθεδρικό ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα, Δοξολογία για το νέο έτος. Στη Δοξολογία έλαβαν μέρος ιερείς της εκκλησιαστικής μας Επαρχίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου της Αδελφής Ορθόδοξης Εκκλησίας με αρκετούς ιερείς, ο νέος Δήμαρχος Τήνου με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος σε όλους τους παρόντες είπε:

        «Συναγμένοι σ’ αυτόν τον Καθεδρικό μας Ναό:  κλήρος, άρχοντες και λαός, απευθύνουμε στον Κύριο την δοξολογία μας για όλα τα θαυμάσια που επιτέλεσε  στο λαό Του κατά την περασμένη χρονιά.

Ζητάμε την ευλογία του και τη χάρη Του για το νέο έτος 2011, το οποίο επιθυμούμε να διάγουμε με ειρήνη, αγάπη και αδελφοσύνη, αναζητώντας το θέλημά Του  εργαζόμενοι ως άτομα, και συνεργαζόμενοι ως Εκκλησία και ως Πολιτεία για την επέκταση της Βασιλείας του Θεού πάνω στη γη και την εξασφάλιση της ευτυχίας και σωτηρίας του ανθρώπου.

        Ζητάμε την ευλογία του Θεού για τους ποιμένες  της αδιαίρετης Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής του Χριστού Εκκλησίας. Τους πνευματικούς αρχηγούς όλων των θρησκειών που αναζητούν τον Έναν και Τριαδικό Θεό, τη Μία και Μοναδική Αλήθεια, μέσα από τα διαφορετικά μονοπάτια που χαράχτηκαν από το Θεό στη γη, και ευχόμεθα όλοι να γνωρίσουν τη μόνη Οδό, Αλήθεια και τη Ζωή που είναι ο Ιησούς Χριστός.

Ικετεύουμε τον Κύριο κάθε Αρχής και Εξουσίας, να συνδράμει με τη αγία Του χάρη την τοπική μας Εκκλησία, τους Πρεσβυτέρους μας, τους Ιερομονάχους, Μοναχούς και Μοναχές, εμένα τον ανάξιο Επίσκοπό της,  αλλά και όλα τα λαϊκά μέλη της, ώστε με την αγία συνοδοιπορία του, να παραμείνουμε πιστοί  στην ιερή αποστολή μας, δοξάζοντας το Θεό και υπηρετώντας το συνάνθρωπό μας.

Προσευχόμεθα για την αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία, τον αδελφό μου στην Αρχιεροσύνη Σεβασμιότατο Ποιμένα της κ.Δωρόθεο το Β΄, όλους τους αγαπητούς μας Ιερείς της αλλά και όλο το πλήρωμά της, όλους τους σεβόμαστε και τους αγαπάμε. Θέλουμε να αισθανόμαστε μεταξύ μας αδέλφια, να αγαπιόμαστε, να συνεργαζόμαστε και να αλληλοσυμπληρωνόμαστε,  προσφέροντας στον άνθρωπο τα μέσα της σωτηρίας μέσα από το θεολογικό, μυστηριακό και λειτουργικό πλούτο Ανατολής και Δύσης. Προσευχόμαστε για τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας και επικαλούμαστε πάνω σε όλα τα μέλη της την ευλογία του Θεού με τις ικεσίες της Μεγαλόχαρης Παναγίας για να εκπληρώνουν την όμορφη αποστολή τους.

Ζητάμε την ευλογία του Θεού πάνω στους κοσμικούς άρχοντες της Πατρίδας μας, τους οποίους τιμάμε και σεβόμαστε, γιατί θεωρούμε ότι επιτελούν εντεταλμένη από τον Κύριο αποστολή, όταν υπηρετούν τον άνθρωπο και θυσιάζονται για να του εξασφαλίσουν ημέρες ειρήνης, δικαιοσύνης, ισότητας, ελευθερίας και ευημερίας.

Προσευχόμεθα για το Δήμαρχο και όλα τα μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου και στην αρχή της θητείας τους, τούς ευχόμαστε καλή επιτυχία στο κοινωνικό έργο τους. Προσευχόμαστε για τον Περιφερειακό Σύμβουλο του νησιού, την Αστυνομική, Λιμενική και Πυροσβετική Αρχή και τους άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν σ’ αυτές, για όλους εκείνους που μέσα από κρατικούς και ιδιωτικούς θεσμούς προσφέρουν υπηρεσία στον άνθρωπο, αλλά και για όλους τους κατοίκους αυτού του νησιού, ώστε να  συμβιώνουν αρμονικά και αδελφικά μεταξύ τους.

Ικετεύουμε τον Άρχοντα της ειρήνης, με τις ικεσίες της Θεοτόκου, να φωτίζει όλους μας για να συνεχίζουμε αγαπημένοι, αδελφωμένοι και ενωμένοι να δοξάζουμε το Θεό και να υπηρετούμε τον άνθρωπο, εργαζόμενοι για τη σωτηρία τη δική μας και των άλλων.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους, το 2011 να είναι αληθινά από το Θεό ευλογημένο για να ελπίζουμε ότι θα είναι και ευτυχισμένο. ΑΜΗΝ.

tin_prwtoxronia_03


Μετά τη Δοξολογία ακολούθησε η κοπή της πίτας   στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΠΑΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ Β΄.

Προηγούμενο Άρθρο

– Τήνος : Η πρώτη ημέρα του χρόνου

Επόμενο Άρθρο

– Κοπή της Βασιλόπιτας για τους Ιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας Τήνου

You might be interested in …

Τήνος: Το απλό και ταπεινό είναι πάντα όμορφο

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η τοπική μας Εκκλησία έζησε στιγμές ομορφιάς μέσα από ένα διπλό πανηγυρικό εορτασμό στον παραδεισένιο κήπο της πρώην Μονής Ουρσουλινών στα Λουτρά της Τήνου. Από καιρό είχε […]

Πασχαλινό Μήνυμα του σεβασμιοτάτου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου

+ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ   Τήνος 19/03/2015    ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ προς το πλήρωμα της  Εκκλησίας μας