20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Αθήνα: Δρόμος του Σταυρού

Την Κυριακή 6 Απριλίου, λίγο πριν ολοκληρωθεί η περίοδος της Τεσσαρακοστής, τελέστηκε στην ενορία του Αγίου Λουκά στο Ηράκλειο Αττικής ο καθιερωμένος υπαίθριος Δρόμος του Σταυρού με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου κ. Νικολάου, του ιερού κλήρου, μοναχικών ταγμάτων και πιστών Καθολικών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Παρά το βροχερό καιρό, οι πιστοί παρακολούθησαν στην ελληνική και αγγλική γλώσσα την τελετή μετανοίας την οποία ετοίμασαν οι ομάδες των Focolare και των Φιλιππινέζων. Συγχρόνως όσοι το επιθυμούσαν είχαν την δυνατότητα να εξομολογηθούν με τους ιερείς που παρευρίσκονταν στο χώρο του Ναού.

Η πορεία προς το Καθολικό Νεκροταφείο σε ανάμνηση της πορείας προς το Γολγοθά έδινε τη δυνατότητα για περισυλλογή και προσευχή.

Ο φετινός Δρόμος του Σταυρού ήταν εμπνευσμένος από το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για την Τεσσαρακοστή και είχε ως θέμα «Μια φτώχια που πλουτίζει».

Ας αναρωτηθούμε, λέει ο Άγιος Πατέρας, τι μπορούμε να στερηθούμε για να βοηθήσουμε και να πλουτίσουμε τους άλλους με το υστέρημά μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η πραγματική φτώχεια πονάει. Μια στέρηση χωρίς αυτή τη διάσταση της μετάνοιας δεν αξίζει. Ελεημοσύνη που δεν κοστίζει και δεν πονά δεν είναι ελεημοσύνη.

 

  φωτος: Λεονάρδος Βαμβακάρης

 

Προηγούμενο Άρθρο

Τήνος: Πορεία προς τον τοπικό Γολγοθά

Επόμενο Άρθρο

Ιησουίτης πατέρας, ένας “άνθρωπος της ειρήνης”, δολοφονήθηκε στην Συρία

You might be interested in …

Αθήνα: Εορτή της γέννησης του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 η Ενορία του Αγίου Ιωάννη Ψυχικού τίμησε την Εορτή της Γέννησης του Προστάτη της, Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και Προδρόμου. Η φετινή Εορτή πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, γιατί ο […]