19 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ανακοινωθέν Φθινοπωρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδας

Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Φθινοπωρινής Συνόδου 2024

Από την Τρίτη 10 ως και την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της τακτικής Φθινοπωρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, στην Αθήνα, στην Ιερά Μονή των Πατέρων Καπουκίνων.

Οι εργασίες άρχισαν με πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου, στο οποίο προΐστατο ο Σεβασμιότατος Ιωάννης Ρωμαίος Pawlowski, Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα.

Η Ιερά Σύνοδος συνεργάστηκε με:

  • Τον Αποστολικό Νούντσιο, Σεβασμιότατο Ιωάννη Ρωμαίο Pawlowski, συνοδευόμενο από τον νέο Γραμματέα της Αποστολικής Νουντσιατούρας, Πανοσ/τατο František Stanēk.
  • Tην Πρόεδρο της Κάριτας Ελλάς κα. Στέλλα Φώσκολου, τη Διευθύντρια κα. Μαρία Αλβέρτη και την Προϊσταμένη Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού κα. Ελισάβετ Μηλιάρη.
  • Το Νομικό Συμβούλιο της Ιεραρχίας, και ενημερώθηκε για θέματα που την αφορούν.
  • Τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ιεραρχίας κ. Σεβαστιανό Ρούσσο.
  • Τους κ.κ. Νίκο Κανελλόπουλο και Λεονάρδο Βαμβακάρη για το σχέδιο της Ψηφιοποίησης του αρχειακού υλικού της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα. 

Επίσης η Ιερά Σύνοδος συζήτησε για:

  • Την Επίσκεψη ad limina Apostolorum στη Ρώμη, από τις 25 ως τις 29 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, κατά την οποία οι Ιεράρχες θα συναντηθούν με τον Άγιο Πατέρα τον Πάπα Φραγκίσκο, και με Αξιωματούχους των διαφόρων Ποντιφικών Συνόδων.
  • Το Άγιο Έτος του Ιωβηλαίου 2025, που εξαγγέλθηκε με την παπική βούλα Spes non confundit (Η ελπίδα δεν απογοητεύει), και το οποίο θα διαρκέσει από τις 24 Δεκεμβρίου 2024 ως τις 6 Ιανουαρίου 2026. Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αποστείλει μία εγκύκλιο επιστολή προς τους πιστούς για το γεγονός αυτό. 
  • Το έργο και τα καθήκοντα των Μονίμων Διακόνων. 
  • Την ίδρυση νέων Θρησκευτικών Νομικών Προσώπων. 
  • Τον Εκπρόσωπο των Ιεραποστολικών Έργων. 
  • Τον διορισμό Γραμματέα στο Β’βάθμιο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο.
  • Τη μετάφραση των Κανόνων του Κώδικα Κανονικού Δικαίου που έχουν πρόσφατα τροποποιηθεί. 
  • Το έργο της Συνοδικής Επιτροπής για την Κατήχηση και τον Ευαγγελισμό.

Η Ιερά Σύνοδος, αφού ολοκλήρωσε τη συζήτηση των θεμάτων που προέβλεπε η Ημερήσια Διάταξη, καθόρισε να πραγματοποιηθεί η τακτική Εαρινή Σύνοδός της από τις 6 ως τις 12 Μαΐου 2025, με κύριο θέμα τα συμπεράσματα της Visita ad Limina. 

13 Σεπτεμβρίου 2024

Από τη Γραμματεία της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενο Άρθρο

Σύρος: Εννεαήμερο της Παναγίας της Φανερωμένης

Επόμενο Άρθρο

Αθήνα: Εορτή της Παναγίας της Φανερωμένης

You might be interested in …

Επίσκεψη του σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου των Καθολικών Αθηνών στην ελληνογαλλική σχολή «Jeanne D’ Arch»

Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 υποδεχθήκαμε στη σχολή μας τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο των Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο, ο οποίος με την ευκαιρία της Εορτής των Τριών Ιεραρχών αλλά και της καθιερωμένης, κάθε έτος, επίσκεψης […]

Κατασκήνωση στη Νάξο

  Από την Πέμπτη 19 Ιουλίου μέχρι την Πέμπτη 26 του ιδίου μήνα λειτούργησε στο Κάστρο της Νάξου κατασκήνωση για κορίτσια,  με την ευθύνη της αδελφής Θηρεσίας  Φόνσου, η οποία συνεχίζει για τριάντα χρόνια αυτή […]