20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Από την Ενορία του Ντόμου στην Κέρκυρα

corf_190112

corf_190112

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στη Θεία Λειτουργία που τελέσαμε, ο Αρχιεπίσκοπος και ο Εφημέριος του Ντόμου π. Μάριος, ήταν παρόντες αρκετοί σύζυγοι οι οποίοι σε μια ιδιαίτερη τελετή ανανέωσαν τις υποσχέσεις του γάμου τους. Αυτή η τελετή έχει καθιερωθεί και γίνεται κάθε χρόνο στην αρχή του ημερολογιακού έτους.

corf_190112_2

Ο αρχιεπίσκοπος π. Ιωάννης, στην ομιλία του εξήγησε τη σπουδαιότητα της Χριστιανικής οικογένειας, μέσα σε μια κοινωνία που διαρκώς αποχαρακτηρίζεται χριστιανικά και χάνει τις ανθρώπινες και χριστιανικές αξίες.

Το απόγευμα της ίδιας μερας, στον Ιερό Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό Κέρκυρας (Ντόμο), έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ενορίας του Ντόμου. Ο π. Μάριος έκανε ένα σύντομο ποιμαντικό και οικονομικό απολογισμό, κατά τον οποίο παρουσίασε όλες τις ποιμαντικές δραστηριότητες της ενορίας κατά το έτος που πέρασε.  Μπορεί, όπως εξήγησε, να επαναλαμβάνονται πολλά πράγματα, αλλά Κάθε χρόνο γίνεται προσπάθεια να καλυτερέψουν όσο μπορούμε περισσότερο και μάλιστα γίνονται ιδιαίτερες προσπάθειες εδώ και μερικά χρόνια για την προσέγγιση όλων εκείνων των ενοριτών που δεν έχουν και ιδιαίτερη επαφή με την εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος, ορμώμενος από αυτή την παρατήρηση του π. Μάριου, τόνισε πως και η επιστολή της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων στην Ελλάδα, την οποία απηύθυναν στους συνεργάτες τους Ιερείς, προβλέπει αυτή την ιδιαίτερη ποιμαντική μέριμνα αλλά και προτείνει τρόπους για την καλυτέρευση και την πιο αποδοτική ποιμαντική εργασία στις ενορίες μας.

Ο π. Μάριος ευχαρίστησε τέλος όλους τους συνεργάτες του στο ποιμαντικό και διαχειριστικό έργο της Ενορίας της πόλης της Κέρκυρας και ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους. Μετά την ευλογία και τον τεμαχισμό της πρωτοχρονιάτικης πίτας ακολούθησε ένα πολύ όμορφο κοντσέρτο με Μπαρόκ Εκκλησιαστική Μουσική από τη Συμφωνική ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας με σολίστα στην τρομπέτα τον διάσημο μουσικό κ.  Σωκράτη Άνθη και Μαέστρο τον κ.Άλκη Μπαλτά.

 ά﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽Άλκη Μπαλτά.

π. Μάριος Ρήγος

Προηγούμενο Άρθρο

Αθήνα : Παγκόσμια Εβδομάδα Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών

Επόμενο Άρθρο

Αθήνα : “Μέσα στον κόσμο αυτό…η ελπίδα μας καλεί!”

You might be interested in …

Τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Βαρβάρου απο το Vodjan στην Κέρκυρα

  Στις 3 Φεβρουαρίου του σωτηρίου έτους 2013, στην πόλη Vodnjan, τη γνωστή και ως Dignano, στην Ίστρια της Κροατίας, η οποία ανήκει στην Επισκοπή του Παρέντσο-Πόλα (Dioecesis Parentina et Polensis), στον Ενοριακό Ιερό Ναό […]

Εορτή του Αγίου Ανδρέα στην Πρέβεζα

Ανατρέχοντας πίσω, στα περσινά και προπέρσινα δελτία για την εορτή της Καθολικής Εκκλησίας στην Πρέβεζα, λίγο πολύ μοιάζουν να επαναλαμβάνονται οι ίδιες ειδήσεις. Εντούτοις καμία γιορτή της Εκκλησίας δεν αποτελεί επανάληψη, αλλά πάντοτε ένα καινούργιο […]