20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου που αναρρώνει από γρίπη

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας ενημέρωσε ότι η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Πάπας το Σαββατοκύριακο «απέκλεισε την πνευμονία» και ότι βρίσκεται σε «καλή» κατάσταση και με σταθερή βελτίωση.

«Ο Πάπας βρίσκεται σε καλή και σταθερή κατάσταση- δεν έχει πυρετό και η κατάσταση του αναπνευστικού του συστήματος βελτιώνεται».

Αυτή είναι η τελευταία ενημέρωση για την υγεία του Πάπα που έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο Ματέο Μπρούνι, διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας.

Ο Πάπας πάσχει από «πνευμονική φλεγμονή», όπως ο ίδιος δήλωσε την Κυριακή, εμφανιζόμενος μέσω οθόνης για την κυριακάτικη ομιλία της Θεομητορικής Προσευχής Άγγελος Κυρίου.

Ο κ. Μπρούνι επιβεβαίωσε ότι η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο νοσοκομείο Gemelli «απέκλεισε την πνευμονία, αλλά έδειξε πνευμονική φλεγμονή που προκάλεσε κάποιες δυσκολίες στην αναπνοή».

«Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας, έγινε ενδοφλέβια αντιβιοτική θεραπεία», δήλωσε ο κ. Μπρούνι.

Αλλαγές στο πρόγραμμα

Ο κ. Μπρούνι συνέχισε λέγοντας ότι «προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάρρωση του Πάπα, ορισμένες σημαντικές υποχρεώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες αναβλήθηκαν, ώστε να μπορέσει να αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο και ενέργεια σε αυτές».

Ωστόσο, είπε, «άλλες, θεσμικού χαρακτήρα ή ευκολότερες, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της υγείας του, έχουν παραμείνει».

Το πρωί της Κυριακής, ο Πάπας απήγγειλε την προσευχή του Άγγελος Κύριου μέσω βιντεοσύνδεσης από το παρεκκλήσι της κατοικίας του στον Οίκο της Αγίας Μάρθας, ώστε να αποφύγει την έκθεση στο φθινοπωρινό κρύο από το παράθυρο του Αποστολικού Μεγάρου.

Είπε στους περίπου 12.000 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου: «Σήμερα, δεν μπορώ να κοιτάξω έξω από το παράθυρο επειδή έχω αυτό το πρόβλημα της φλεγμονής στους πνεύμονές μου. Τη κατηχητική ομιλία θα διαβάσει ο Σεβασμιότατος Braida, ο οποίος τη γνωρίζει καλά, διότι είναι αυτός που τις γράφει και το κάνει πάντα τόσο καλά. Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας».

Στη συνέχεια, ο μονσ. Paolo Braida, επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού των Ποντιφικών Ομιλιών στη Γραμματεία της Αγίας Έδρας, διάβασε την προετοιμασμένη κατήχηση, με τον Πάπα Φραγκίσκο να προσφέρει την τελική ευλογία.

Προηγούμενο Άρθρο

«Ένα νέο έτος αρχίζει – Το Λειτουργικό Έτος» – του σεβασμ. Ιωάννη Σπιτέρη

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη στην Κοινότητα των Μαριανών Αδελφών στην Αγία Κυριακή

You might be interested in …

ΜΗΝΥΜΑ του Πάπα στους νέους: «Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε»! [Απρίλιος 2012]

ΜΗΝΥΜΑ του Πάπα στους νέους: «Δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχείς αν οι άλλοι δεν είναι» «Σε έναν κόσμο θλίψης και άγχους, η χαρά είναι μια σημαντική μαρτυρία για την ομορφιά και την αξιοπιστία της χριστιανικής πίστης». […]

Μήνυμα του Αγίου Πατέρα Φραγκίσκου, για την 37η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2022-2023

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥΓΙΑ ΤΗΝ 37η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2022-2023 «Η Μαρία σηκώθηκε και αναχώρησε γρήγορα» (Λκ 1,39) Αγαπητοί νέοι! Το θέμα της ΠΗΝ στον Παναμά ήταν: «Ιδού η δούλη του Κυρίου, ας γίνει […]