9 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Επίσκεψη στην Κοινότητα των Μαριανών Αδελφών στην Αγία Κυριακή

Τα μαριανά σχολεία στην Ελλάδα, η Λεόντειος Σχολή Αθηνών και η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης, εμπνέονται διαχρονικά από τις αξίες της απλότητας, της ταπεινοφροσύνηςκαι του κοινοτικού πνεύματος, σύμφωνα με το όραμα του ιδρυτή μας, Αγίου Μαρκελλίνου Champagnat. Στόχος όλων μας, Μαριανών Αδελφών και Λαϊκών, είναι, μέσα από τον λόγο και τη δράση μας, να δίνουμε μαρτυρία της ταυτότητας, της πνευματικότητας και της αποστολής μας. Εφέτος μάλιστα, το παιδαγωγικό θέμα όλων των μαριανών εκπαιδευτηρίων της Ευρώπης, με τίτλο «Είσαι σπίτι σου», μάς παροτρύνει και εκείνο με τη σειρά του να καλλιεργήσουμε το οικογενειακό πνεύμα μέσα στις εκπαιδευτικές μας κοινότητες. Για τον λόγο αυτό, απευθύναμε μια ιδιαίτερη πρόσκληση προς τους νέους συναδέλφους, δηλαδή προς τα μέλη του εκπαιδευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού που προσελήφθησαν στα σχολεία μας από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 οι Κοινότητες των Μαριανών Αδελφών Αγίας Κυριακής και Αχαρνών άνοιξαν τις πόρτες της Μονής και προσκάλεσαν τους νέους συναδέλφους σε μια επίσκεψη-ξενάγηση στο οίκημα της Κοινότητας της Αγίας Κυριακής. Στόχος ήταν η γνωριμία με την κοινοτική ζωή των Μαριανών Αδελφών. Την ευθύνη για την οργάνωση και την εμψύχωση της ημέρας αυτής είχαν αναλάβει οι Κοινότητες των Μαριανών Αδελφών και η Επιτροπή Μαριανής Ζωής και Αποστολής του Μαριανού Οργανισμού Λεοντείων Σχολών και Κοινωνικών Έργων.

Οι περίπου εξήντα (60) συμμετέχοντες, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση αυτή, είχαν την ευκαιρία, μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες και μαρτυρίες, να γνωρίσουν τον χώρο όπου ζουν οι Μαριανοί Αδελφοί, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους βιώνουν την καθημερινότητα, την πνευματικότητα, την αποστολή, την αγάπη για εργασία, την κοινοτική ζωή. Περιηγήθηκαν στους χώρους, έθεσαν ερωτήματα, ενημερώθηκαν για ιστορικά γεγονότα και γνώρισαν την παγκόσμια διάσταση της μαριανής αποστολής, που εκτείνεται σε 80 χώρες και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη μας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, κυριάρχησε η παρουσία, το χαμόγελο και η ζεστασιά της οικογενειακής εστίας. Οι Μαριανοί Αδελφοί, με την απλότητα και τη σεμνότητα που τους χαρακτηρίζει, μάς υποδέχθηκαν στο σπίτι τους. Με τον τρόπο και με το παράδειγμά τους, έδωσαν ζωντανή μαρτυρία των μαριανών αξιών που καλούμαστε να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά και τους νέους των σχολείων μας. Ευχόμαστε η Παναγία και ο Άγιος Μαρκελλίνος να φωτίζουν και να καθοδηγούν τα βήματα όλων μας, ώστε να συνεχίζουμε με το ίδιο πνεύμα την αποστολή της χριστιανικής διαπαιδαγώγησης μέσα στα σχολεία μας.

Τα μέλη της Επιτροπής Μαριανής Ζωής και Αποστολής του Μαριανού Οργανισμού
Αδ. Rafael Escolà
Δανάη Αναγνωστοπούλου
Αντώνης Βιδάλης
Νίκος Νούλας
Μαρία Κοκκαλάκη

Προηγούμενο Άρθρο

Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου που αναρρώνει από γρίπη

Επόμενο Άρθρο

O Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα, Jan Romeo Pawlowski και η Πρόεδρος της Κάριτας Ελλάς, κ. Στέλλα Φωσκόλου, επισκέφθηκαν τη Λέσβο

You might be interested in …

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

Την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023, άρχισαν στην Αθήνα, στην Ιερά Μονή Πατέρων Καπουκίνων, οι εργασίες της τακτικής Φθινοπωρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος. Το πρωί της πρώτης ημέρας των εργασιών τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος […]