1 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Δέκα οργανώσεις της Κάριτας ενώνουν τις δυνάμεις τους

ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ   Τομέας ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Δέκα οργανώσεις της Κάριτας ενώνουν τις δυνάμεις τους

για να ενισχύσουν την ανταπόκρισή τους

σε καταστάσεις  έκτακτης ανάγκης

Κωνσταντινούπολη, 22-24 Οκτωβρίου 2012



 

Οι εθνικοί συντονιστές για την αντιμετώπιση   εκτάκτων αναγκών  των  Κάριτας από την Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβακία και την Τουρκία, συναντήθηκαν για  μία διήμερη εκπαίδευση, από τις 22 – 24 Οκτωβρίου 2012 στην Κωνσταντινούπολη, φιλοξενούμενοι της Κάριτας Τουρκίας.

 

Η εκπαίδευση,  η οποία είναι μέρος από ένα περιφερειακό σχέδιο  δράσης για την ανάπτυξη ικανοτήτων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, επικεντρώθηκε σε τεχνικές και μεθοδολογίες  για την υλοποίηση αξιολόγησης και  ανάλυσης της σχετικής κατάστασης. Επιπλέον, δόθηκαν στους συμμετέχοντες μηχανισμοί  συντονισμού από την Κάριτας Ευρώπης και τη Διεθνή Κάριτας.

Η Κάριτας Ρουμανίας,  με τον κ. Thomas Hackl,  που είναι ο εθνικός συντονιστής της ομάδας και υπεύθυνος για την εφαρμογή του προγράμματος της ανάπτυξης ικανοτήτων, και τον κ. Harald Happel, υπεύθυνο τμήματος Ανθρωπιστικών θεμάτων της Κάριτας Ευρώπης, δήλωσαν από κοινού:

«Είμαστε βέβαιοι  ότι το έργο αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω βελτίωση της καλύτερης  προσέγγισης των οργανώσεων Κάριτας στην αντιμετώπιση των αναγκών των πληγέντων πληθυσμών».

Κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων χρόνων, προβλέπεται  η εκπαίδευση να επαναληφθεί  σε κάθε συμμετέχουσα χώρα, με τον εθνικό συντονιστή  και τους τοπικούς  συντονιστές ως  ομάδες στόχου, και θα ακολουθηθεί από μερικές εξατομικευμένες εκπαιδεύσεις των Εθνικών Οργανώσεων Κάριτας  για τις τοπικού επιπέδου ομάδες τους.

Το σχέδιο ανάπτυξης  ικανοτήτων χρηματοδοτείται από τις Κάριτας Αυστρίας, Βελγίου, Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας  και Ελβετίας.

Για την Κάριτας Ελλάς

Άντριου Μέρριττ

Εθνικός Συντονιστής

Εκτάκτων Αναγκών

Προηγούμενο Άρθρο

Ειδήσεις από το Βικαριάτο Θεσσαλονίκης

Επόμενο Άρθρο

Συμπόσιο Βιοηθικά Διλήμματα 2012

You might be interested in …

Έναρξη εργαστηρίων αναζήτησης εργασίας στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη

Στις 5 Ιουλίου ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία και ανέλπιστη συμμετοχή για την καλοκαιρινή περίοδο τα ομαδικά εργαστήρια αναζήτησης εργασίας, στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

Εργαστήρια αναζήτησης εργασίας στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη – Παρουσίαση από το Skywalker.gr

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου, στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη, ολοκληρώθηκε ακόμα ένα εργαστήριο αφιερωμένο στο ζήτημα της αναζήτησης εργασίας, όπως συμβαίνει κάθε Παρασκευή του Ιουλίου. Αυτή τη φορά, η […]