19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

«Δεν είμαι σταρ, αλλά υπηρέτης των υπηρετών του Θεού»

Ο πάπας Φραγκίσκος επέστρεψε στη Ρώμη ολοκληρώνοντας το 10ο αποστολικό ταξίδι του στο εξωτερικό, το οποίο τον οδήγησε στην Κούβα, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.Κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής μίλησε στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο, θίγοντας πολλά θέματα, όπως την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, μια συμφωνία ειρήνης στην Κολομβία, την μετανάστευση και την επερχόμενη Σύνοδο για την οικογένεια.

Περιγράφοντας το καλωσόρισμά του στις Ηνωμένες Πολιτείες ζεστό, πληθωρικό και εκφραστικό, με μια λέξη θαυμάσιο, ο πάπας Φραγκίσκος είπε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την Εκκλησία των ΗΠΑ είναι να μείνει κοντά στους ανθρώπους και να τους συνοδεύει σε καλές και κακές στιγμές.

Ανέλυσε ερωτήσεις σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο για την οικογένεια επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει το «Καθολικό διαζύγιο» (τον όρο χρησιμοποίησε η δημοσιογράφος που έκανε την ερώτηση) και ότι η Εκκλησία έχει την ευθύνη να προετοιμάζει τα ζευγάρια πολύ καλύτερα για τη δια βίου δέσμευσή τους στο γάμο.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα εμπόδια που τοποθετούνται στην Ευρώπη για να σταματήσουν την εισροή των μεταναστών, ο Πάπας είπε: «Όλοι οι τοίχοι καταρρέουν, αργά ή γρήγορα». «Η λύση πρέπει να βρεθεί μέσω του διαλόγου. Με εμπόδια το πρόβλημα παραμένει… και μαζί με αυτό, περισσότερο μίσος».

Τέλος, όταν ένας δημοσιογράφος του είπε ότι έχει γίνει ένας "σταρ" στις Ηνωμένες Πολιτείες και ρώτησε αν αυτό ήταν καλό για την Εκκλησία, ο πάπας Φραγκίσκος απάντησε: «Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο, αλλά ένας Πάπας είναι ο υπηρέτης των υπηρετών του Θεού. Πόσα αστέρια έχουμε δει να εμφανίζονται και να πέφτουν», τόνισε. «Από την άλλη πλευρά, το να είσαι υπηρέτης των υπηρετών του Θεού είναι κάτι που δεν ξεθωριάζει, δεν περνά».

Ραδιόφωνο του Βατικανού 28/09/2015

 
Προηγούμενο Άρθρο

Κοντά στους Ανθρώπους

Επόμενο Άρθρο

Τήνος: Πανηγύρισε ο ενοριακός Ναός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ταραμπάδο

You might be interested in …

Πάπας Φραγκίσκος: Μεταρρύθμιση της Κούρια για την ενίσχυση της χριστιανικής μαρτυρίας

Ο πάπας Φραγκίσκος είπε ότι ο τελικός στόχος της μεταρρύθμισης της Ρωμαϊκής Curia είναι η μεγαλύτερη αρμονία στις εργασίες μεταξύ των υπηρεσιών της Αγίας Έδρας, για να επιτευχθεί μια πιο αποτελεσματική συνεργασία καθώς και η […]

Πάπας Φραγκίσκος: Η φτώχεια πλήττει πάρα πολλές οικογένειες

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας Γενικής Ακρόασης, ο Πάπας συνέχισε τις κατηχητικές ομιλίες του για την οικογένεια ανοίγοντας τις σκέψεις του σε μια νέα διάσταση: τις δυσκολίες και τα προβλήματα που θέτουν τις οικογένειες […]