2 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Συνήλθε στη Λέρο η συντονιστική επιτροπή του θεολογικού διαλόγου της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Στις  5-8 Σεπτεμβρίου 2017, συνήλθε στη νήσο Λέρο η Συντονιστική Μικτή Επιτροπή του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπό την συμπροεδρία του καρδιναλίου Κουρτ Κοχ, και του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού Ιωβ, προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον του Θεολογικού Διαλόγου. Τη διάσκεψη φιλοξένησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παϊσιος, επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σε συνέχεια της Ολομέλειας της Μικτής Θεολογικής Επιτροπής στη Πόλη Chieti της Ιταλίας, το 2016, με το θέμα «Συνοδικότητα και Πρωτείο κατά την Πρώτη Χιλιετία», η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να συνεχισθεί ο Διάλογος, και καθόρισε την  θεματολογία και μεθοδολογία. Δυο θέματα προτάθηκαν και έγιναν τελικά αποδεκτά:

α) Προς την ενότητα: θεολογικά και κανονικά προβλήματα προς λύση.

β) Πρωτείο και Συνοδικότητα κατά τη Δεύτερη Χιλιετία και Σήμερα, με αναφορά και στο θέμα της «Ουνίας».

Δυο ξεχωριστές  μικτές ομάδες εργασίας θα  συσταθούν, πέντε από κάθε πλευρά, προκειμένου να προετοιμάσουν  ένα σχέδιο κειμένου που θα υποβληθεί στην Μικτή Συντονιστική Επιτροπή το 2018, και στη συνέχεια στην Ολομέλεια της Μικτής Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου κατά το 2019.

Στη Συντονιστική Μικτή Επιτροπή του Θεολογικού Διαλόγου συμμετέχουν και δυο Έλληνες Καθολικοί Ιεράρχες, ο Σεβασμιότατος Ιωάννης Σπιτέρης, και ο Σεβασμιότατος Δημήτριος Σαλάχας.

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Πάπας στην Κολομβία

Επόμενο Άρθρο

Γιόρτασε η Καθολική Εκκλησία της Κεφαλονιάς

You might be interested in …

Ο Αιθίοπας καρδινάλιος για την ονομασία του: «Μεγάλη έκπληξη και συγκινητική εμπειρία».

Ο πάπας Φραγκίσκος, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου σε επίσημη τελετή στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, ονόμασε και επίσημα τους 20 νέους καρδιναλίους. Οι νέοι καρδινάλιοι προέρχονται από όλες τις ηπείρους του κόσμου. Για πρώτη φορά […]

O πάπας Φραγκίσκος προσφέρει στην Λαμπεντούζα τον Εσταυρωμένο που του δώρισε ο Ραούλ Κάστρο

  Ο πάπας Φραγκίσκος προεφέρει στον ενοριακό Ναό της Λαμπεντούζα τον Εσταυρωμένο, που  του δώρισε  ο πρόεδρος της Κούβας  Ραούλ Κάστρο, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Πάπα στο νησί της Καραϊβικής.

COMECE: Συζήτηση για την εργασία και την ανάπτυξη και σύνοδος της ολομέλειας στις Βρυξέλλες

 Βρυξέλλες – Να συμβάλει στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο προς την Ατζέντα για την Αειφόρο Ανάπτυξη 2015   είναι ο στόχος της συζήτησης «Αξιοπρεπής Εργασία – Ο δρόμος προς την αξιοπρέπεια για όλους», […]