3 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Πάπας στην Κολομβία

 

Λίγες μέρες από την στιγμή που οι αντάρτες στην Κολομβία ανακοίνωσαν ότι παρέδωσαν και τα τελευταία όπλα τους σε διεθνείς παρατηρητές, το Βατικανό ανήγγειλε λεπτομέρειες για το ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου σε μια χώρα καταστρεμμένη από τις συγκρούσεις.

Αυτό θα είναι το 20ο Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα στο εξωτερικό και θα επισκεφθεί τέσσερις πόλεις ξεκινώντας το ταξίδι του από την πρωτεύουσα της Κολομβίας την Μπογκοτά στις 6 Σεπτεμβρίου, που θα ακολουθήσουν τρείς ημερήσιες επισκέψεις στο Villavicencio, Medellin και Cartagena. Θα επιστρέψει στη Ρώμη τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την Κολομβία, καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει πάνω από πέντε δεκαετίες εσωτερικών συγκρούσεων και να επιτύχει τη συμφιλίωση.

Όπως είπε ο Αποστολικός Νούντσιος στην Κολομβία, Αρχιεπίσκοπος Ettore Balestrero, σε συνέντευξή του στην Linda Bordoni του Ραδιοφώνου του Βατικανού, οι Κολομβιανοί θεωρούν τον πάπα Φραγκίσκο  φίλο που όχι μόνο τους ενθαρρύνει στην πορεία τους προς τη συμφιλίωση και την ειρήνη, αλλά τους επιβεβαιώνει την πίστη τους και στέκεται μαζί τους αυτές τις κρίσιμες στιγμές στην ιστορία της χώρας τους.

Η τελευταία επίσκεψη Πάπα στην Κολομβία πραγματοποιήθηκε πριν από 31 χρόνια και σήμερα οι κολομβιανοί περιμένουν τον πάπα Φραγκίσκο με ενθουσιασμό και χαρά.

 Ο πάπας Φραγκίσκος έρχεται ως προσκυνητής της ελπίδας, προσκυνητής της πίστης, προσκυνητής της συμφιλίωσης, έτσι υπάρχει μεγάλη προσδοκία σε όλη τη χώρα και ο κόσμος είναι πολύ χαρούμενος που θα τον υποδεχθεί. Νιώθουν τιμή για την επίσκεψή του και είναι έτοιμοι να του δείξουν τη ζεστασιά και τη φιλοξενία αλλά και την ευαισθησία του λαού», λέει.

Ενώ τα μάτια του κόσμου είναι στις πτυχές της επίσκεψης που έχουν να κάνουν με την ειρήνη και τη συμφιλίωση σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή για την Κολομβία, ο ίδιος ο Πάπας έχει υπογραμμίσει την ποιμαντική φύση της επίσκεψής του.

«Θεωρούν ότι είναι ένας φίλος που μπορεί να τους βοηθήσει να κάνουν ένα βήμα προς τον Θεό και προς τους αδελφούς τους», λέει ο σεβ. Balestrero. «Αυτό το βήμα», είπε, «είναι πρώτα απ ‘όλα ένα βήμα προς τον Χριστό».

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ενορία Αγ. Παύλου Πειραιώς Οδοιπορικό προσκυνηματικού ταξιδιού

Επόμενο Άρθρο

Συνήλθε στη Λέρο η συντονιστική επιτροπή του θεολογικού διαλόγου της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας

You might be interested in …

Επίσκοποι της Ιρλανδίας: Δημοψήφισμα για τον Γάμο, «σκεφθείτε πριν από την αλλαγή»

Στις 22 Μαΐου οι πολίτες της Ιρλανδίας θα κληθούν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα που θα αλλάξει το νόημα του γάμου στο Σύνταγμα της Ιρλανδίας. Οι Καθολικοί Επίσκοποι τονίζουν τη σημασία της βαθιάς περισυλλογής στην πορεία […]

Ολοκληρώθηκε το ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου στη Σρι Λάνκα και τις Φιλιππίνες

Ο πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε από  τη Μανίλα, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου το πρωί, μετά από ένα ταξίδι μίας εβδομάδας στην Ασία, που άρχισε στη Σρι Λάνκα και ολοκληρώθηκε στις Φιλιππίνες. Εκατοντάδες χιλιάδες Φιλιππινέζοι είχαν κατακλύσει […]