3 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Πάπας Φραγκίσκος: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ρωσική Πρεσβεία

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Πάπα για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ο Φραγκίσκος μετέβη ξαφνικά στη Ρωσική Πρεσβεία στην Αγία Έδρα που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Βατικανό, ζητώντας να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί. Η πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον πρέσβη της Μόσχας Aleksander Avdeev είχε διάρκεια μισής ώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φραγκίσκος ακύρωσε όλες τις ακροάσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα το πρωί, 25 Φεβρουαρίου, εκτός από εκείνη της νέας πρέσβειρας της Ελλάδας στην Αγία Έδρα, κ. Αικατερίνης-Κάτιας Γεωργίου, για την επίδοση των διαπιστευτηρίων.

Η πρωτοβουλία του Πάπα έρχεται ύστερα από την έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία και την πρόσκληση για προσευχή και νηστεία στις 2 Μαρτίου 2022.

(πηγή: ilfattoquotidiano.it)

πγπ

Πηγή : kantam.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακαλύπτω τον εαυτό μου παρέα με τη φύση

Επόμενο Άρθρο

Στο όνομα του Θεού, σταματήστε – Έκκληση για την ειρήνη στην Ουκρανία

You might be interested in …

Συμφωνία για το νομικό καθεστώς της Καθολικής Εκκλησίας

Καμερούν – Την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, στο Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Καμερούν, στην πρωτεύουσα Γιαουντέ, υπεγράφη συμφωνία-πλαίσιο μεταξύ της Αγίας  Έδρας και της Δημοκρατίας του Καμερούν σχετικά με το νομικό καθεστώς της Καθολικής Εκκλησίας […]

Ημέρα Κάριτας: Μαζί αντιμετωπίζουμε την κρίση

    ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Μαζί αντιμετωπίζουμε την κρίση   Η οικονομική κρίση ξέσπασε το 2008 και το κράτος που χτυπήθηκε πιο πολύ είναι η Ελλάδα. Τα επακόλουθα της κρίσης σε κοινωνικό επίπεδο είναι καταστροφικά. Αυτό […]