17 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Πάπας απευθύνει έκκληση για ειρήνη στη Λιβύη και στην Ουκρανία

Ο πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα για την εξεύρεση ειρηνικών λύσεων στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη και προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Μιλώντας μετά τη Γενική ακρόαση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας ζήτησε τις προσευχές μας  για τους "Αιγύπτιους αδελφούς μας που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη πριν από τρεις ημέρες για το γεγονός και μόνο ότι ήταν Χριστιανοί".

Ο πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε ο Κύριος να τους δεχθεί στον ουρανό και να δώσει παρηγοριά στις οικογένειες και τις κοινότητές τους.

Ενθυμούμενος  "όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους, τους τραυματίες και όλους τους πρόσφυγες", ο Πάπας προσευχήθηκε για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και στη Βόρειο Αφρική, ζητώντας από την διεθνή κοινότητα να εργαστεί για την εξεύρεση ειρηνικών λύσεων για την κρίση στη Λιβύη.

Στο χαιρετισμό του προς τους Ουκρανούς Επισκόπους που βρίσκονται στο Βατικανό για την επίσκεψή τους "ad Limina" και ήταν στην πλατεία μαζί με μια ομάδα ουκρανών προσκυνητών, ο Πάπας είπε ότι ενώνεται μαζί τους στην προσευχή, ώστε η διαρκής ειρήνη να μπορέσει να έρθει στην πατρίδα τους το συντομότερο δυνατόν.

18/02/2015 – Ραδιόφωνο του Βατικανού

Προηγούμενο Άρθρο

Μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας: «Να έχετε το θάρρος να είστε ευτυχισμένοι»

Επόμενο Άρθρο

Ο πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε το Σάββατο τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε ιδιωτική ακρόαση

You might be interested in …

50 χρόνια από την έκδοση της Εγκυκλίου “pacem inTerris”

50 χρόνια συμπληρώθηκαν από την έκδοση της Εγκυκλίου του πάπα Ιωάννη 23ου “pacem inTerris” (επί γης ειρήνη), η οποία, όπως και ο λατινικός τίτλος υποδεικνύει, ήταν επικεντρωμένη στην ειρήνη στην γη. Με αυτή την εγκύκλιο, […]

Ο Πάπας συμπαραστέκεται στους μετανάστες στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ

    Είναι γνωστό ότι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Κεντρικής Αμερικής, κυρίως από Γουατεμάλα, Σαλβαδόρ και Ονδούρες, λόγω φτώχειας και βίας, εγκατέλειψαν τους τελευταίους μήνες τις χώρες τους και, βαδίζοντας χιλιάδες χλμ, έφτασαν στα σύνορα […]

Υπέρ της Οικογένειας ακόμα και ενάντια στην γενική τάση, αυτό είναι ευθύνη της Εκκλησίας

Το Συμβούλιο Καθολικών Ιεραρχιών Ευρώπης (CCEE), εξέδωσε δήλωση μετά την πραγματοποίηση σεμιναρίου στις 20 και 21 Μαρτίου για ιεράρχες από όλο τον κόσμο στη Ρώμη με επίκεντρο την ποιμαντική της οικογένειας σε σχέση με τις […]