30 Απριλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε το Σάββατο τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε ιδιωτική ακρόαση

Ο πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε ιδιωτική ακρόαση στο Βατικανό. Η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε ότι η εγκάρδια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο ηγετών επικεντρώθηκε στην καταπολέμηση της φτώχειας και της διεθνούς κρίσης, καθώς και στην σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.

Η συζήτηση, διάρκειας 40 λεπτών,  κάλυψε θέματα όπως η ανακούφιση της φτώχειας, ο ρόλος των γυναικών στις αναπτυσσόμενες χώρες, η ισότητα, και η ατζέντα της Γερμανίας για την επερχόμενη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 7 στην Βαυαρία, τον Ιούνιο.

Ο πάπας Φραγκίσκος προσέφερε στην Γερμανίδα Καγκελάριο ένα μενταγιόν που απεικονίζει τον Άγιο Μαρτίνο να δίνει το παλτό του στους απόρους, και την αποστολική παραίνεση «Η Χαρά του Ευαγγελίου» στα Γερμανικά, λέγοντάς της ότι με αυτό το δώρο θέλει  να υπενθυμίσει στους ηγέτες του κόσμου την δουλειά τους που είναι «να προστατεύουν τους φτωχούς».

Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ δώρισε τον Πάπα ένα CD με τη μουσική του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και μια δωρεά για να βοηθήσει τα παιδιά που πλήττονται από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Μετά την ακρόασή της με τον Πάπα Φραγκίσκο, η δεύτερη από την αρχή της διακονίας  του, η κ. Μέρκελ συναντήθηκε με τον Αρχιγραμματέα της Αγίας Έδρας καρδινάλιο PietroParolin, μαζί με τον Γραμματέα για τις Σχέσεις με τα Κράτη, Αρχιεπίσκοπο Ρίτσαρντ Gallagher.

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Πάπας απευθύνει έκκληση για ειρήνη στη Λιβύη και στην Ουκρανία

Επόμενο Άρθρο

Μήνυμα του Σεβ. Επισκόπου π. Πέτρου για την Τεσσαρακοστή 2015

You might be interested in …

O πάπας Φραγκίσκος προσφέρει στην Λαμπεντούζα τον Εσταυρωμένο που του δώρισε ο Ραούλ Κάστρο

  Ο πάπας Φραγκίσκος προεφέρει στον ενοριακό Ναό της Λαμπεντούζα τον Εσταυρωμένο, που  του δώρισε  ο πρόεδρος της Κούβας  Ραούλ Κάστρο, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Πάπα στο νησί της Καραϊβικής.

Είναι καθήκον των χριστιανών να κτυπήσουν τις σύγχρονες μορφές σκλαβιάς

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει στην καρδιά να αυξηθεί η συνειδητοποίηση του φαινομένου της εμπορίας των ανθρώπων, που δυστυχώς είναι τόσο διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο, και εκτιμά ότι κάνει στον τομέα αυτό το Ίδρυμα  Galileo […]

Ο Πάπας προτρέπει για συμπόνια, κοινωνική και πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της πείνας και της επισιτιστικής ανασφάλειας

  Ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε στις 27 Ιουνίου στους περίπου 500 συμμετέχοντες στην 41η Γενική Διάσκεψη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) με έδρα τη Ρώμη.