6 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Διαγωνισμός Φωτογραφίας:  «Η Γη που Μοιραζόμαστε» 

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τη φροντίδα του πλανήτη μας που είναι το «κοινό μας σπίτι» και οφείλουμε να μοιραζόμαστε τους πόρους της γης. Γι’ αυτό ως Κάριτας, συνειδητοποιούμε ότι τα πάντα βρίσκονται σε αλληλεξάρτηση με τη Δημιουργία και ό,τι συμβαίνει σε ένα μέρος του πλανήτη έχει αντίκτυπο σε όλη τη γη και συχνά αφήνει στο περιθώριο τους πιο ευάλωτους από την ανθρώπινή μας οικογένεια. Η εκστρατεία “TogetherWe” της Διεθνούς Κάριτας, μας προτείνει να διαδραματίσουμε τον δικό μας ρόλο για τη φροντίδα της «Γης που Μοιραζόμαστε» ώστε να κάνουμε το «κοινό μας σπίτι» ένα καλύτερο και πιο υγιές μέρος για να ζήσουν οι σημερινές και οι μελλοντικές γενιές. 

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εκστρατείας “TogetherWe”, η Κάριτας Ελλάς υλοποιεί τον φωτογραφικό διαγωνισμό «Η Γη που Μοιραζόμαστε», με σκοπό να προωθήσουμε στους συμμετέχοντες το κίνητρο για μία αναζήτηση εικόνων που αντικατοπτρίζουν το θαύμα της Δημιουργίας, το μεταβαλλόμενο περιβάλλον και/ή το πώς όλα τα παραπάνω συνδέονται.  

Οι φωτογραφίες θα επιλεχθούν με βάση το «μήνυμα» που περνάνε και θα χρησιμοποιηθούν για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα παραπάνω ζητήματα. Από τις επιλεγμένες φωτογραφίες, οι 3 καλύτερες θα βραβευτούν και θα κερδίσουν δωροεπιταγές (αξίας 500€, 400€ & 300€ αντιστοίχως) για την αγορά φωτογραφικού εξοπλισμού.  

Μπορείτε να στείλετε έως 3 φωτογραφίες, έως την Κυριακή 23 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες και για να διαβάσετε τους όρους του διαγωνισμού επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Κάριτας Ελλάς https://caritas.gr/featured-gr/1os-fotografikos-diagonismos-karitas-ellas/.

Προηγούμενο Άρθρο

Τα Καθολικά Πανεπιστήμια πρέπει να εμπλακούν στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής της ΠΗΝ στην Ουκρανία

You might be interested in …

Συνέδριο Επικοινωνίας της Κάριτας Ευρώπης

Έπειτα από 2 χρόνια διαδικτυακών συναντήσεων πραγματοποιήθηκε δια ζώσης το ετήσιο Συνέδριο Επικοινωνίας της Κάριτας Ευρώπης. Η Κάριτας Πορτογαλίας φιλοξένησε στη Λισαβόνα τους 37 υπεύθυνους επικοινωνίας από 26 Κάριτας της Ευρώπης. Κύριο αντικείμενο των εργασιών […]

Κάριτας Ευρώπης (ΚΕ) έγγραφο θέσης για τα δικαιώματα των μεταναστών σε αντικανονική κατάσταση

ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ                                                                                                           Έγγραφο θέσης/ No 9 WGAM               Βασικά δικαιώματα ισχύουν για μετανάστες σε αντικανονική κατάσταση   Κάριτας Ευρώπης (ΚΕ) έγγραφο θέσης για τα δικαιώματα των μεταναστών […]