19 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Δοξολογία για την έναρξη της Ποιμαντικής Διακονίας του Επισκόπου Ρώμης Φραγκίσκου

 

Την Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος των Ελληνορρύθμων Καθολικών, εψάλη επίσημη Δοξολογία υπέρ του νέου Επισκόπου Ρώμης και Προκαθημένου της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου επισκόπου Γρατιανουπόλεως Δημητρίου, ο οποίος και διάβασε την παρακάτω Ευχή:

 

«Ελθέ, Πανάγιον Πνεύμα, και ευδόκησε να εγχύσεις πλούσιες τις δωρεές σου στον νου και στην καρδιά εκείνου που θα διαλέξεις να αναλάβει το λειτούργημα και την αποστολή του Επισκόπου και πάπα Ρώμης μέσα στην Εκκλησία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Χορήγησε σ΄ αυτόν το δώρον της Σοφίας, ώστε να καθοδηγεί την Εκκλησία, γνωρίζοντας να διακρίνει τα επείγοντα από τα σημαντικά.

Χορήγησε σ΄ αυτόν το δώρον της Συνέσεως, ώστε να διακρίνει τις ανάγκες της Εκκλησίας.

Χορήγησε σ΄ αυτόν το δώρον της Γνώσεως, ώστε η πίστη να γίνεται κατανοητή στο σήμερα.
Χορήγησε σ΄ αυτόν το δώρον της Βουλής, ώστε να ακούει τους κτύπους της καρδιάς του κόσμου.

Χορήγησε σ΄ αυτόν το δώρον της Ευσέβειας, ώστε να είναι σημείον της παρουσίας Σου.

Χορήγησε σ΄ αυτόν το δώρον της Δυνάμεως, ώστε να προσκαρτερεί κατά τις προσβολές του Πονηρού.

Χορήγησε σ΄ αυτόν το δώρον του Φόβου του Κυρίου και Θεού, ώστε να ευφραίνεται στην Παρουσία Σου.

Ελθέ, Πνεύμα Πανάγιον, Ελθέ, και δια των δωρεών Σου, να ενισχύεις τον νέον μας Πρωθιερέα – Επίσκοπο και πάπα Ρώμης Φραγκίσκο.

Και ακόμη, αξίωσε όλους εμάς να λάβουμε την χάρη των δωρεών Σου, ώστε κι εμείς –στο μερίδιο που μας αναλογεί- να στρατευθούμε στη αποστολή της Εκκλησίας. Αμήν

Τελέσαμε –είπε ο Σεβασμιότατος Δημήτριος- την Δοξολογία και αναπέμψαμε δέηση προς τον Τριαδικό Θεό υπέρ του Νέου Επισκόπου της Εκκλησίας της Ρώμης και Προκαθημένου της Καθολικής Εκκλησίας Φραγκίσκου. Διάλεξε το όνομα Φραγκίσκος έχοντας στο νου και την καρδιά του τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, τον άγιο των πτωχών, της ειρήνης και της αγάπης προς την πλάση και το περιβάλλον. Η επιλογή αυτή είναι και το πρόγραμμα της ποιμαντικής του πορείας. Προσευχηθήκαμε και θα προσευχόμαστε πάντα όπως ο Κύριος ο Θεός τον στηρίζει και τον διατηρεί εν ειρήνη, σώον, έντιμον, υγιά, μακροημερεύοντα και ορθοτομούντα τον Λόγον της Αλήθειας.

Φραγκίσκου του Παναγιωτάτου Πατρός ημών πολλά τα έτη !!!


 

Προηγούμενο Άρθρο

Πάπας Φραγκίσκος: Συνάντηση με το διπλωματικό Σώμα [αγγλικά-ιταλικά]

Επόμενο Άρθρο

Κέκρυρα: Το φετινό διεθνές βραβείο “Arca di Noè” στον Επίσκοπό μας Ιωάννη

You might be interested in …

Πασχαλινό Μήνυμα του Επισκόπου κ.κ.Δημητρίου προς τους πιστους της Ελλ. Καθολικής Εξαρχίας

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΞΑΡΧΙΑΣ   «Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε, αλλά θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον» (Ιωαν 16, 33).   Πριν παραδοθεί στους σταυρωτές του, ο Ιησούς […]