21 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Είναι καθήκον των χριστιανών να κτυπήσουν τις σύγχρονες μορφές σκλαβιάς

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει στην καρδιά να αυξηθεί η συνειδητοποίηση του φαινομένου της εμπορίας των ανθρώπων, που δυστυχώς είναι τόσο διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο, και εκτιμά ότι κάνει στον τομέα αυτό το Ίδρυμα  Galileo Foundation. Χθες το πρωί σε ακρόαση στο Βατικανό  με τους διευθύνοντες   τους  ευεργέτες  του Ιδρύματος.

Ο Πάπας συνάντησε  τους διαχειριστές , που είναι μια εικοσαριά άτομα , ακριβώς την ημέρα που η Εκκλησία γιορτάζει  την Αγία  Giuseppina Bakhita, προστάτισσα των θυμάτων του ανθρώπινου εμπορίου  και αυτή , για τον Πάπα Φραγκίσκο δεν ήταν απλώς μια σύμπτωση. Το Ίδρυμα προωθεί μία ποικιλία πρωτοβουλιών  βασισμένες στο καθολικό και χριστιανικό έθος. Στοχεύει  να στηρίζει  ειδικά προγράμματα  του Αγίου Πατέρα, μέσω  της φιλανθρωπίας, με ιδιαίτερη προσοχή  στο έργο  των Ποντιφικών Ακαδημιών  για τις Επιστήμες  και των Κοινωνικών Επιστημών. Αναζητά επίσης να διευρύνει  τις οικουμενικές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στην καθολική Εκκλησία και την Κοινωνία  των Αγγλικανών  και να στηρίξει  τις χριστιανικές κοινότητες  στους Αγίους Τόπους. 

Να φέρουμε το Ευαγγέλιο στους φτωχούς και στα θύματα του ανθρώπινου εμπορίου

Στο χαιρετισμό του, ο Πάπας  Φραγκίσκος αναγνώρισε  ιδιαίτερα τον πολύτιμο ρόλο  που ασκήθηκε  “στην προσπάθεια να γίνει γνωστός ο σωτήριος σκοπός του Ευαγγελίου στους ανθρώπους της εποχής μας, ιδιαίτερα στους πιο τραυματισμένους αδελφούς μας και αδελφές μας” και είπε:

Θ ήθελα ιδιαίτερα να υπογραμμίσω τη συμβολή σας  στην αύξηση  της συνειδητοποίησης  σε ό,τι αφορά την κατάσταση εκείνων που υποφέρουν τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, των φυλακισμένων για το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων. Αυτό είναι ένα επείγον και ουσιαστικό  καθήκον  για τους χριστιανούς του σήμερα.

Η Giuseppina Bakhita, είναι μια αγία που γνώρισε τη σκλαβιά

Μετά τη αναφορά στην Αγία Giuseppina Bakhita που είχε προσωπική εμπειρία  της βίας και της ταπείνωσης  και παρόλα αυτά  με τη βοήθεια του Θεού  μπόρεσε “να γνωρίσει την ελευθερία και την αληθινή χαρά”.

Η αγιοσύνη της ζωής της είναι μία προτροπή όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε  με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα  τις σύγχρονες μορφές σκλαβιάς, που είναι  μια ανοικτή πληγή  στο σώμα της κοινωνίας, μια πληγή στο σώμα του Χριστού  και ένα έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας , αλλά  να μάθουμε  από το μεγάλο παράδειγμά της. Τι μας λέει:  Εκείνη  μας διδάσκει πώς να αφοσιωθούμε στους φτωχούς με αγάπη και συμπάθεια.

Έπειτα η ενθάρρυνση  να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες του Ιδρύματος με τη στήριξη και της προσευχής, τη μεσιτεία της αγίας και της δύναμης που έρχεται από το Άγιο Πνεύμα.

+Ν/kantam.gr

 

Προηγούμενο Άρθρο

Η αλληλεγγύη των Φραγκισκανών, ελπίδα στους καταυλισμούς των προσφύγων στη Ρόδο και την Κω

Επόμενο Άρθρο

Αθήνα: Πρόσκληση προς τα ζευγάρια που έχουν προοπτική το γάμο

You might be interested in …

Ισπανία: Η κοινωνική κρίση και ο ρόλος των Χριστιανών

ΙΣΠΑΝΙΑ . «Η Εκκλησία, στην υπηρεσία των φτωχών», είναι ο τίτλος εγγράφου από τους επισκόπους της Ισπανίας  που αναλύει την εθνική πραγματικότητα και διατυπώνει προτάσεις για το καλό της Χώρας. «Οι ανησυχίες για τον πόνο […]

Πορτογαλία: Η οικογένεια και η ποιότητα της επικοινωνίας

Πορτογαλία – Παρουσιάζοντας το μήνυμα του Πάπα για την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικών Επικοινωνιών ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής της Ι. Συνόδου της Πορτογαλίας για τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά, δήλωσε ότι «η οικογένεια αποτελεί […]

Ολοκληρώθηκε το ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου στη Σρι Λάνκα και τις Φιλιππίνες

Ο πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε από  τη Μανίλα, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου το πρωί, μετά από ένα ταξίδι μίας εβδομάδας στην Ασία, που άρχισε στη Σρι Λάνκα και ολοκληρώθηκε στις Φιλιππίνες. Εκατοντάδες χιλιάδες Φιλιππινέζοι είχαν κατακλύσει […]